Zagotovite si 10% popust

Prenovili smo našo spletno trgovino. Trgovina je sedaj enostavnejša, hitrejša in varnejša. Zagotovite si 10% popust in se pridružite Knjižnemu klubu Založbe Pasadena.

O založbi

Založba Pasadena je majhno podjetje in hkrati velika založba. Smo največji izdajatelj in prodajalec knjig v Sloveniji za računalniške strokovnjake in vse, ki želijo dopolniti ali nadgraditi svoje znanje o hitro razvijajočih informacijskih tehnologijah in uporabniških programih. Do sedaj smo prodali več kot 600.000 knjig, ki smo jih založili sami. Med skoraj prav toliko gospodinjstvi s svojim računalnikom ima večina na knjižni polici vsaj eno Pasadenino knjigo. Danes skoraj 80 odstotkov vseh prodanih knjig v Sloveniji v segmentu računalniške literature pride iz naše založbe.

Vizija razvoja

Na majhnih in hitro razvijajočih trgih, ki jih tvorijo uporabniki in bralci računalniške literature, ter različne strokovne literature v angleškem jeziku želimo postati ponudnik strokovnih znanj in informacij v sklopu celovite ponudbe. Pri tem kot medij uporabljamo tako klasično knjigo, kakor tudi nove medije: internet, CD-ROM-e, e-knjige. Kakovost gradimo na osebnem partnerskem odnosu s strankami in vsebinsko, oblikovno ter uporabniku prijaznem posredovanju znanja. Počasi, a vztrajno, se približujemo tudi bralcem s specifičnim okusom in z željo po ciljnem strokovnem ter leposlovnem branju različnih žanrov.

Poslovni podatki

Založba Pasadena d.o.o.

Tehnološki park 20, 1000 Ljubljana, SI

Telefon: 01 475 95 35
E-pošta: knjige@pasadena.si

TRR: SI56 0208 5005 1309 776 (NLB d.d.)

Kontaktni obrazec

Bilo je nekoč

Naša zgodba se je začela leta 1991. Začeli smo skromno, a nas je pestra založniška dejavnost s številnimi odmevnimi knjižnimi uspešnicami popeljala na vrh. Začeli smo s prevodi knjig za telebane in nadaljevali z rednimi izdajami priročnikov, ki so pospremili izid novih Microsoftovih orodij Windows, Word, Excel, Access in drugih. Danes se povečuje delež literature za ozka strokovna področja in zahtevnejše uporabnike, ki prihajajo iz različnih panog.

2016

Maja se je pestri zbirki knjig pridružila prva slovenska knjiga o načinu projektnega dela Scrum, ki že dolgo velja za najuspešnejšega v IT industriji. Metodo smo v slovenščini poimenovali gruč in knjigi dali naslov V gruču do uspeha. Pionir Scruma, Jeff Sutherland, je po dveh desetletjih izkušenj napisal knjigo, namenjeno vsem podjetjem in organizacijam.

Petindvajseto obletnico osamosvojitve Slovenije je Pasadena proslavila z izidom knjige Milana Balažica – Zakaj je Slovenija postala samostojna država, s katero s četrtstoletne časovne distance predstavlja pred- in obosamosvojitveno dogajanje.

2015

Maja je izšel priročnik Obsesivno kompulzivna motnja za telebane, ki nudi nasvete za pomoč osebam, ki se z kompulzivnim vedenjem soočajo vsakodnevno. Konec leta 2015 je založba obeležila z izidom prve slovenske knjige o 3D-tisku, ki predstavi njegov razvoj, lastnosti in zmožnosti. Avtorja Tadeja Muck in Igor Križanovskij sta napovedala močan vpliv omenjene tehnologije na gospodarske panoge in posledično na celotno družbo.

2014

Pasadena je k svoji zbirki priročnikov za telebane dodala še enega, in sicer Obvladovanje stresa za telebane avtorja Allena Elkina, ki bralcem omogoča, da se v hitrem tempu življenja učinkovito soočijo s skrbmi. Izid knjige Delaj vitko je bralcem predstavil sistematičen postopek za hitro preverjanje zamisli za produkt in povečanje možnosti za uspeh. Avtor Ash Maurya je uspešen podjetnik, ki je med prvimi v prakso vpeljal načela vitkega štartnika.

2013

Emma Storm – Bratovščina Culis je roman, ki je v Pasadeno prinesel svež veter, prav tako pa njen avtor, sedemnajstletni 'čudežni' deček iz Novega Mesta, Uroš Topić. Fantazijska pustolovščina, ki je unikatno popotovanje skozi slovensko bajeslovje, zgodbo pripoveduje skozi oči sedemdesetletnice.

Strokovna knjiga Telekomunikacijska omrežja avtorja Draga Hercoga je namenjena predvsem študentom, ki se spogledujejo z znanstvenim pristopom k temi iz panoge telekomunikacij.

Kako je EFT spremenil moje življenje – in lahko tudi vaše je še ena od motivacijskih knjig, ki so jo napisali ljudje iz soseščine. Je zbirka zgodb posameznikov iz Slovenije, ki jim je srečanje z EFT spremenilo življenja. Zgodbe ljudi, ki se soočajo z življenjskimi vzponi in padci, so motivacijsko branje tako za tiste, ki bi pri sebi želeli kaj spremeniti, kot za opazovalce, ki so jim ljube avtobiografije.

Brezsladkorna vila je knjiga za ljubitelje zgodb iz ozadja baletnih odrov. Avtorica Zippora Karz, ki mora dober del življenja loviti ravnotežje med baletom in sladkorjem, iz zgodbe stopi kot zmagovalka. Njen boj je poln odrekanja, zanikanja, krvavih žuljev in katarzičnega spoznanja, da se kljub bolezni da živeti polno in razgibano življenje.

MOM. Kratica, ki v sebi skriva veliko nasprotujočih si čustev in duševnih stanj. Mejna osebnostna motnja je še ena od novodobnih bolezni, kjer tako oboleli kot njihovi bližnji potreben potrebujejo nasvet. V knjigi Mejna osebnostna motnja za telebane ga dobijo.

2012

Generacijo mladih umetnikov smo predstavili v obsežnem portretnem korpusu Atelje in umetniki, luč sveta pa je končno ugledal priročnik Brez skrbi, kar naprej!, namenjen seniorjem in vsem starejšim, ki je pod vodstvom urednika Braneta Šalamona nastajal kar šriti leta. Tisoč izvodov priročnika EFT - tehnika doseganja čustvene svobode za telebane je bilo razprodanih že po 3 mesecih, trenutno pa je na trgu že tretji ponatis. Tema je zanimiva tako za aktivne privržence EFT tehnike kot tudi za dvomljivce. Slednjim je najtežje sprejeti dejstvo, da tehnika deluje, kljub temu, da vanjo ne verjamemo. Omenjenemu priročniku se je pridružila še Shizofrenija za telebane, avtorja Peter Vrečar in Peter Baloh pa nas skozi praktične primere popeljeta skozi MS Excel 2010 v dveh novih priročnikih.

2011

Osrečilnas je izid Zbirke knjig Bodite vidni v spletu, namenjene vsem, ki jih zanimajo socialna omrežja, google, spletno oglaševanje in optimizacija spletnih strani.

Otroci so z navdušenjem sprejeli prvo knjigo o programiranju namenjeno prav mlajšim, s programom, ki je enostaven za uporabo in v celoti preveden v slovenščino, nosi pa naslov Scratch. Zbirko knjig za telebane sta dopolnili že razprodani uspešnici Kognitivno-vedenjska terapija za telebane in Motnja pozornosti in hiperaktivnost za telebane, v zbirki Ventilator so izšli Numerati, z Obleganjem Gaze pa nas je seznanil Erik Valenčič.

2010

Tega leta je izšlo logično nadaljevanje knjig o digitalni fotografiji - Digitalna fotografija, 3.knjiga, hkrati pa smo vse tri uspešnice zapakirali v lično Zbirko knjig Digitalna fotografija 1,2,3, ki je bila po enem mesecu razprodana.

Telebani so nam pripeljali Seks, Windows 7 in Premagovanje anksioznosti, slovenski avtor Marko Nemec Pečjak pa nas je navdušil z novo, težko pričakovano uspešnico ABC celovitega obvladovanja projektov in Microsoft Project 2010.

2009

Anonimni avtor B. M. Muci nas je razveselil z Ekonomijo seksa, zbirki za telebane pa smo dodali še dva priročnika iz področja duševnega zdravja Depresija za telebane in Bipolarna motnja za telebane. Konec leta sta izšli uspešnici Digitalna fotografija 1. in 2. Knjigo so kupci razgrabili v zgolj treh mesecih po izidu.

2008

Janez Škrubej je v založbi Pasadena izdal knjigo o zgodovini nekoč izjemno uspešnega slovenskega podjetja Iskra Delta z naslovom Hladna vojna in bitka za informacijsko tehnologijo. Knjiga, napisana na podlagi resničnih dogodkov, se bere kot roman, poln zapletov in zarot. Prebrati bi jo moral vsak, ki uporablja internet in je pri svojem delu odvisen od informacijske tehnologije. Kakšnim razsežnostim te odvisnosti smo priča danes, se zaveda le malokdo.

2007

V maju je izšla že 6. izdaja uspešnice Nikolaja Pečenka Moj prvi PC, ki beleži že preko 100.000 izvodov, kar je za slovenske razmere vsekakor izjemen uspeh.

2006

V zbirki Ventilator sta izšli knjigi "Človek pred vprašanjem o smislu" (Viktor E. Frankl) in Po imperiju (Emmanuel Todd), na trgu pa sta tudi novi knjigi za internet in Google, ter oblikovanje spletnih strani.

2005

Izšlo je kar nekaj odličnih priročnikov izpod peres slovenskih avtorjev - Fotografirajmo digitalno, o digitalnih fotoaparatih, fotografiranju in obdelavi digitalnih fotografij (Nikolaj Pečenko), Popolni vodič skozi Access 2003 (Primož Bradač), Hekerski vdori in zaščita (Tomaž Bratuša, Ivan Verdonik). V tem letu smo dobili tudi novo zbirko neračunalniških knjig Ventilator, v sklopu katere je izšel roman Veita Heinichena "Vsakemu svojo smrt". Izdali smo tudi "Slovensko-srbski in srbsko-slovenski slovar" Maje in Vlada Djukanovića, ki je sploh prvi tovrsten slovar na prostorih bivše Jugoslavije.

2003

Izid uspešnice Michaela Moora "Neumni beli možje", ki je bila v tem letu najbolje prodajana neleposlovna knjiga v Sloveniji!

2002

Založba Pasadena je izdala Leksikon računalništva in informatike, na katerega smo še posebej ponosni.

2001

Do konca leta je založba izdala skupaj že skoraj 200 naslovov, med katerimi so prevladovale računalniške knjige.

2000

Decembra je začela uspešno poslovati spletna knjigarna na naslovu www.pasadena.si.

1998

Pasadena je izdala že 48 naslovov računalniške literature.

Atlantis je do leta 1998 izdal 75 naslovov računalniških knjig v slovenskem jeziku.

Prvega oktobra sta se založniška programa Atlantisa in Pasadene združila v novem podjetju Založba Pasadena, d.o.o.

1993

Pasadena d.o.o. je začela z izdajanjem slovenskega prevoda zbirke Za telebane. Prvi knjigi zbirke sta bili PC za telebane in DOS za telebane.

1991

Prvi knjigi založbe Atlantis sta bili Microsoft DOS 5.0, avtorice Mateje Zorman, in Microsoft Excel 3.0, avtorja Renata Goloba.