Zagotovite si 10% popust

Prenovili smo našo spletno trgovino. Trgovina je sedaj enostavnejša, hitrejša in varnejša. Zagotovite si 10% popust in se pridružite Knjižnemu klubu Založbe Pasadena.

O Pasadeni na kratko

Založba Pasadena je majhno podjetje in hkrati velika založba, je založba velikih, inovativnih, prodornih idej. Ste vedeli, da je Založba Pasadena postavila prvo spletno knjigarno v Sloveniji? A nismo le začetniki knjižne spletne trgovine pri nas, temveč tudi pionirji digitalnega opismenjevanja, kar dokazuje množica strokovnih knjig s področja računalništva, hitro razvijajočih informacijskih tehnologij in uporabniških programov. Svoje poslanstvo vidimo v zmanjševanju digitalnega, v zadnjih letih pa predvsem organizacijskega razkoraka v/med podjetji, gospodarskimi panogami. Do sedaj smo prodali več kot 600.000, pretežno strokovnih, knjig, ki smo jih založili sami.

Naša vizija / misija

Pri Založbi Pasadena verjamemo v moč znanja in moč besed, v sledenje in uvajanje nujnih sprememb. Literaturo vidimo kot sredstvo za strokovno in osebnostno rast ter povezovanje.

Naša misija je bila, je in bo tudi v bodoče, prenos najnovejših strokovnih znanj do tistih, ki ta znanja potrebujejo. Ažurno znanje je gonilo napredka družb in gospodarstev. Želimo, da se Slovenija še naprej rangira v skupino najbolj razvitih držav, in skladno s to željo oblikujemo knjižni program. Izdajamo in tržimo knjižna dela s področja sodobnih razvijajočih tehnologij, poslovanja in organizacije podjetij. V prizadevanju za čim manjšo digitalno in organizacijsko ločnico dajemo prednost literaturi, ki opisuje nove, prodorne pristope, ki spreminjajo ali močno vplivajo na poslovno okolje, na uspešnost gospodarskih subjektov, posameznikov in družb kot celote, izdajamo knjige, ki pripomorejo k zmanjševanju ločnice med staro (kdaj že preživeto) in sodobno organizacijo, ki jo v največji meri narekuje neprestan tehnološki razvoj.

Poslovni podatki

Založba Pasadena d.o.o.

Tehnološki park 20, 1000 Ljubljana, SI

Telefon: 01 475 95 35
E-pošta: knjige@pasadena.si

TRR: SI56 0208 5005 1309 776 (NLB d.d.)

Kontaktni obrazec

Bilo je nekoč

Zgodbo Založbe Pasadena smo začeli pisati pod imenom Atlantis leta 1991 z izdajanjem računalniških knjig. Knjigi Microsoft DOS 5.0 in Microsoft Excel 3.0 predstavljata naš skromni začetek. Poslanstvo računalniškega opismenjevanja smo kmalu okrepili s slovenskimi prevodi zbirke Za telebane (PC za telebane, DOS za telebane) in nadaljevali z izdajami priročnikov, ki so spremljali izide novih Microsoftovih orodij Windows, Word, Excel, Access itd. V časih, ko so bile knjige glavni vir računalniškega učenja in znanja, smo v segmentu tozadevne literature dosegali kar 80% tržni delež. Za kanaliziranje strokovnih znanj v slovenskem in angleškem jeziku do uporabnikov smo poleg klasične knjige uporabljali tudi – za tisti čas – nove medije: internet, CD-ROM-e, e-knjige. V prvi dekadi delovanja smo izdali okrog 200 naslovov, med katerimi so prevladovale računalniške knjige. Zelo ponosni smo na izdajo Leksikona računalništva in tehnologije. Z zbirko Bodite vidni v spletu smo poskrbeli za prenos znanj o družbenih omrežjih, Googlu, spletnem oglaševanju in optimizaciji spletnih strani. Pohvalimo se lahko, da smo prodali več kot 100.000 izvodov knjige Moj prvi PC, kar je za slovenske razmere izreden uspeh.

 

Naše nenehno spremljanje gospodarskih in družbenih trendov ter novonastalih potreb po sodobnih znanjih je rezultiralo v razširitev knjižnega programa s strokovno literaturo za zahtevnejše uporabnike iz različnih panog. Digitalna fotografija, Mehatronika, 3D od točke do upodobitve, 3D-tisk in Računalništvo v oblaku so le nekateri naslovi, ki še leta po izdaji ostajajo zelo aktualni.


V okviru zbirke Ventilator smo izdajali tudi leposlovna dela, pretežno pa ne-računalniške knjige z močno sporočilnostjo, npr. Iskanje, Hladna vojna in bitka za informacijsko tehnologijo, Numerati, EFT, Naključni imperiji ali Kratka zgodovina Silicijeve doline ter Emma Storm – Bratovščina Culis.

 

Vas zanima katera založba je izdala prvi Slovensko-srbski in srbsko-slovenski slovar? Ja, Pasadena je prva na območju bivše Jugoslavije zaznala in reagirala na potrebo po tovrstnem slovarju. Nekatere edinstvene projekte smo obelodanili v knjižni zbirki Ventilator, druge v e-obliki. Eden slednjih, in inovativnih, je prva internetna predstavitev lirike pri nas, preseren.net. Preverite, domena še deluje.

 

Vsled nenehnemu tehnološkemu razvoju smo za mlajše bralce izdali dve izjemni, med otroci in starši odlično sprejeti, in večni knjigi – Scratch in Python za otroke. Namenjeni sta vsem, ki želijo otrokom približati programiranje in jih navdušiti za “sodobne” poklice.

 

Dobro znano zbirko Za telebane smo v zadnjih izdajah dopolnjevali z naslovi kot so depresija, obsesivno kompulzivna motnja, MOM, premagovanje anksioznosti, motnja pozornosti in hiperaktivnost, shizofrenija, obvladovanje stresa... za telebane. Iz izbirke lahko izberete tudi Seks za telebane in Psi za telebane – dokazano pozitivno vplivajo na duševno zdravje.

 

V gruču do uspeha (projektno vodenje Scrum), Delaj vitko in Z navdihom so le nekatere od knjig, s katerimi uresničujemo svoje poslanstvo o organizacijski ločnici. Omenjeni naslovi so obvezno branje tako za startup kot za velika podjetja, saj strukturirano in s praktičnimi primeri razkrivajo pristope h gradnji in rasti uspešnega podjetja ter doslednejšemu inoviranju, ki je podlaga za poslovni uspeh.

2016

Maja se je pestri zbirki knjig pridružila prva slovenska knjiga o načinu projektnega dela Scrum, ki že dolgo velja za najuspešnejšega v IT industriji. Metodo smo v slovenščini poimenovali gruč in knjigi dali naslov V gruču do uspeha. Pionir Scruma, Jeff Sutherland, je po dveh desetletjih izkušenj napisal knjigo, namenjeno vsem podjetjem in organizacijam.

Petindvajseto obletnico osamosvojitve Slovenije je Pasadena proslavila z izidom knjige Milana Balažica – Zakaj je Slovenija postala samostojna država, s katero s četrtstoletne časovne distance predstavlja pred- in obosamosvojitveno dogajanje.

2015

Maja je izšel priročnik Obsesivno kompulzivna motnja za telebane, ki nudi nasvete za pomoč osebam, ki se z kompulzivnim vedenjem soočajo vsakodnevno. Konec leta 2015 je založba obeležila z izidom prve slovenske knjige o 3D-tisku, ki predstavi njegov razvoj, lastnosti in zmožnosti. Avtorja Tadeja Muck in Igor Križanovskij sta napovedala močan vpliv omenjene tehnologije na gospodarske panoge in posledično na celotno družbo.

2014

Pasadena je k svoji zbirki priročnikov za telebane dodala še enega, in sicer Obvladovanje stresa za telebane avtorja Allena Elkina, ki bralcem omogoča, da se v hitrem tempu življenja učinkovito soočijo s skrbmi. Izid knjige Delaj vitko je bralcem predstavil sistematičen postopek za hitro preverjanje zamisli za produkt in povečanje možnosti za uspeh. Avtor Ash Maurya je uspešen podjetnik, ki je med prvimi v prakso vpeljal načela vitkega štartnika.

2013

Emma Storm – Bratovščina Culis je roman, ki je v Pasadeno prinesel svež veter, prav tako pa njen avtor, sedemnajstletni 'čudežni' deček iz Novega Mesta, Uroš Topić. Fantazijska pustolovščina, ki je unikatno popotovanje skozi slovensko bajeslovje, zgodbo pripoveduje skozi oči sedemdesetletnice.

Strokovna knjiga Telekomunikacijska omrežja avtorja Draga Hercoga je namenjena predvsem študentom, ki se spogledujejo z znanstvenim pristopom k temi iz panoge telekomunikacij.

Kako je EFT spremenil moje življenje – in lahko tudi vaše je še ena od motivacijskih knjig, ki so jo napisali ljudje iz soseščine. Je zbirka zgodb posameznikov iz Slovenije, ki jim je srečanje z EFT spremenilo življenja. Zgodbe ljudi, ki se soočajo z življenjskimi vzponi in padci, so motivacijsko branje tako za tiste, ki bi pri sebi želeli kaj spremeniti, kot za opazovalce, ki so jim ljube avtobiografije.

Brezsladkorna vila je knjiga za ljubitelje zgodb iz ozadja baletnih odrov. Avtorica Zippora Karz, ki mora dober del življenja loviti ravnotežje med baletom in sladkorjem, iz zgodbe stopi kot zmagovalka. Njen boj je poln odrekanja, zanikanja, krvavih žuljev in katarzičnega spoznanja, da se kljub bolezni da živeti polno in razgibano življenje.

MOM. Kratica, ki v sebi skriva veliko nasprotujočih si čustev in duševnih stanj. Mejna osebnostna motnja je še ena od novodobnih bolezni, kjer tako oboleli kot njihovi bližnji potreben potrebujejo nasvet. V knjigi Mejna osebnostna motnja za telebane ga dobijo.

2012

Generacijo mladih umetnikov smo predstavili v obsežnem portretnem korpusu Atelje in umetniki, luč sveta pa je končno ugledal priročnik Brez skrbi, kar naprej!, namenjen seniorjem in vsem starejšim, ki je pod vodstvom urednika Braneta Šalamona nastajal kar šriti leta. Tisoč izvodov priročnika EFT - tehnika doseganja čustvene svobode za telebane je bilo razprodanih že po 3 mesecih, trenutno pa je na trgu že tretji ponatis. Tema je zanimiva tako za aktivne privržence EFT tehnike kot tudi za dvomljivce. Slednjim je najtežje sprejeti dejstvo, da tehnika deluje, kljub temu, da vanjo ne verjamemo. Omenjenemu priročniku se je pridružila še Shizofrenija za telebane, avtorja Peter Vrečar in Peter Baloh pa nas skozi praktične primere popeljeta skozi MS Excel 2010 v dveh novih priročnikih.

2011

Osrečilnas je izid Zbirke knjig Bodite vidni v spletu, namenjene vsem, ki jih zanimajo socialna omrežja, google, spletno oglaševanje in optimizacija spletnih strani.

Otroci so z navdušenjem sprejeli prvo knjigo o programiranju namenjeno prav mlajšim, s programom, ki je enostaven za uporabo in v celoti preveden v slovenščino, nosi pa naslov Scratch. Zbirko knjig za telebane sta dopolnili že razprodani uspešnici Kognitivno-vedenjska terapija za telebane in Motnja pozornosti in hiperaktivnost za telebane, v zbirki Ventilator so izšli Numerati, z Obleganjem Gaze pa nas je seznanil Erik Valenčič.

2010

Tega leta je izšlo logično nadaljevanje knjig o digitalni fotografiji - Digitalna fotografija, 3.knjiga, hkrati pa smo vse tri uspešnice zapakirali v lično Zbirko knjig Digitalna fotografija 1,2,3, ki je bila po enem mesecu razprodana.

Telebani so nam pripeljali Seks, Windows 7 in Premagovanje anksioznosti, slovenski avtor Marko Nemec Pečjak pa nas je navdušil z novo, težko pričakovano uspešnico ABC celovitega obvladovanja projektov in Microsoft Project 2010.

2009

Anonimni avtor B. M. Muci nas je razveselil z Ekonomijo seksa, zbirki za telebane pa smo dodali še dva priročnika iz področja duševnega zdravja Depresija za telebane in Bipolarna motnja za telebane. Konec leta sta izšli uspešnici Digitalna fotografija 1. in 2. Knjigo so kupci razgrabili v zgolj treh mesecih po izidu.

2008

Janez Škrubej je v založbi Pasadena izdal knjigo o zgodovini nekoč izjemno uspešnega slovenskega podjetja Iskra Delta z naslovom Hladna vojna in bitka za informacijsko tehnologijo. Knjiga, napisana na podlagi resničnih dogodkov, se bere kot roman, poln zapletov in zarot. Prebrati bi jo moral vsak, ki uporablja internet in je pri svojem delu odvisen od informacijske tehnologije. Kakšnim razsežnostim te odvisnosti smo priča danes, se zaveda le malokdo.

2007

V maju je izšla že 6. izdaja uspešnice Nikolaja Pečenka Moj prvi PC, ki beleži že preko 100.000 izvodov, kar je za slovenske razmere vsekakor izjemen uspeh.

2006

V zbirki Ventilator sta izšli knjigi "Človek pred vprašanjem o smislu" (Viktor E. Frankl) in Po imperiju (Emmanuel Todd), na trgu pa sta tudi novi knjigi za internet in Google, ter oblikovanje spletnih strani.

2005

Izšlo je kar nekaj odličnih priročnikov izpod peres slovenskih avtorjev - Fotografirajmo digitalno, o digitalnih fotoaparatih, fotografiranju in obdelavi digitalnih fotografij (Nikolaj Pečenko), Popolni vodič skozi Access 2003 (Primož Bradač), Hekerski vdori in zaščita (Tomaž Bratuša, Ivan Verdonik). V tem letu smo dobili tudi novo zbirko neračunalniških knjig Ventilator, v sklopu katere je izšel roman Veita Heinichena "Vsakemu svojo smrt". Izdali smo tudi "Slovensko-srbski in srbsko-slovenski slovar" Maje in Vlada Djukanovića, ki je sploh prvi tovrsten slovar na prostorih bivše Jugoslavije.

2003

Izid uspešnice Michaela Moora "Neumni beli možje", ki je bila v tem letu najbolje prodajana neleposlovna knjiga v Sloveniji!

2002

Založba Pasadena je izdala Leksikon računalništva in informatike, na katerega smo še posebej ponosni.

2001

Do konca leta je založba izdala skupaj že skoraj 200 naslovov, med katerimi so prevladovale računalniške knjige.

2000

Decembra je začela uspešno poslovati spletna knjigarna na naslovu www.pasadena.si.

1998

Pasadena je izdala že 48 naslovov računalniške literature.

Atlantis je do leta 1998 izdal 75 naslovov računalniških knjig v slovenskem jeziku.

Prvega oktobra sta se založniška programa Atlantisa in Pasadene združila v novem podjetju Založba Pasadena, d.o.o.

1993

Pasadena d.o.o. je začela z izdajanjem slovenskega prevoda zbirke Za telebane. Prvi knjigi zbirke sta bili PC za telebane in DOS za telebane.

1991

Prvi knjigi založbe Atlantis sta bili Microsoft DOS 5.0, avtorice Mateje Zorman, in Microsoft Excel 3.0, avtorja Renata Goloba.