Zagotovite si 10% popust

Prenovili smo našo spletno trgovino. Trgovina je sedaj enostavnejša, hitrejša in varnejša. Zagotovite si 10% popust in se pridružite Knjižnemu klubu Založbe Pasadena.

Kako kupujem

Spletna knjigarna Založbe Pasadena za telebane

To besedilo razlaga postopek od prvega obiska spletne knjigarne do nakupa in je namenjeno začetnikom, ki tega še niso počeli.

Kako do želene knjige

Ko pridete na uvodno stran naše spletne knjigarne, si najprej oglejte posebej izpostavljene knjige v glavnem oknu (na beli podlagi). Če želite izvedeti več o kateri od knjig, kliknite njen naslov ali sliko naslovnice.

Če veste, kaj iščete, v vnosno polje iskanje, ki ga najdete na vrhu spletne strani, vpišite besedo ali dve iz naslova knjige in kliknite gumb najdi.

Če naslova knjige ne poznate, kliknite napis ISKANJE na levi strani spletne strani. Na strani, ki se prikaže, lahko iščete po več različnih merilih. Če iščete slovenske ali tuje neračunalniške knjige z določenega področja, je najbolje, da se odločite za iskanje po zvrsti – v vnosno polje zvrst vpišite ključno besedo in kliknite gumb Najdi. Če želite zvrst izbrati s seznama, kliknite gumb s tremi puščicami ob vnosnem polju zvrst. (Tuje računalniške knjige žal niso razvrščene po zvrsteh, zato jih na tak način ne morete najti.)

Po vsakem iskanju se prikaže seznam zadetkov z naslovi knjig, nekaj osnovnimi podatki in kratkimi opisi. Če iskalnemu pogoju, ki ste ga zastavili, ustreza veliko knjig, je seznam razdeljen na več strani. Med njimi preklapljate s klikanjem številk strani na dnu spletne strani. Ko zagledate knjigo, o kateri bi radi izvedeli več, kliknite njen naslov.

 

Ko vidite vse podatke o knjigi

Ko pridete na spletno stran, kjer je prikazana fotografija naslovnice knjige, daljši opis in okvirček s tehničnimi podatki na desni strani (ne glede na to, ali ste na njo prišli s povezavo z uvodne strani ali z iskanjem), lahko knjigo dodate v košarico. Košarica ima enak pomen kot nakupovalna košarica ali voziček v klasičnih trgovinah. Ko vanjo daste izdelek, to še ne pomeni, da ga boste res kupili. Kot si lahko v klasični trgovini, preden se napotite k blagajni, premislite in izdelek vrnete na polico, lahko tudi v naši spletni knjigarni odstopite od naročila.

V košarico knjigo položite tako, da kliknete napis NAKUP na dnu okvirčka Osnovni podatki na desni strani spletne strani. (Pri nas lahko v košarico dajete tudi knjige, ki še niso izšle. Pri takšnih knjigah namesto tega na dnu okvirčka s podatki kliknete napis PREDNAROČILO.)

 

Vpis podatkov in včlanitev v Klub Založbe Pasadena?

Ko prvič poskušate dati knjigo v košarico, vas spletna knjigarna vpraša, kdo ste. To mora vedeti, da lahko v košarici pravilno prikaže cene, ki veljajo za vas, kajti člani Kluba Založbe Pasadena lahko vse knjige kupujejo z vsaj 20-odstotnim popustom. Kliknite torej gumb Prijava. Prikaže se stran, na kateri lahko vpišete svoj elektronski naslov in geslo, toda to velja le za tiste, ki so že kdaj izpolnili prijavnico. Ker tega še niste storili, kliknite gumb Prijavnica na zeleni podlagi.

Na strani Vpis osebnih podatkov morate vpisati svoje ime, priimek, naslov in elektronski naslov ter določiti geslo, s katerim se boste predstavljali pri prihodnjih obiskih naše spletne knjigarne. Vpis drugih podatkov, po katerih vas sprašujemo, ni nujen. Ko končate, na dnu strani kliknite gumb Naprej. Ob pozdravu še enkrat kliknite gumb Naprej in na naslednji strani, kjer se izpišejo vaši podatki, gumbVrnitev.

Prikaže se košarica, toda ker se še niste včlanili v Klub, je cena knjige prikazana brez popusta, na kar vas opozarja tudi stavek na vrhu okna pod vašim imenom. Ker člani Kluba nimajo nikakršnih obveznosti, vam priporočamo, da se včlanite, kar storite tako, da kliknete podčrtano besedo včlanite.

Prikaže se stran z nekaj osnovnimi informacijami o Klubu in vašimi osnovnimi podatki. Ko kliknete gumbNaprej, lahko začnete izpolnjevati vprašalnik. (Če ne odgovorite na vsa vprašanja, ne morete postati član Kluba.) Po vsakem vprašanju kliknite gumb Naprej. Ko tudi po zadnjem vprašanju kliknete gumbNaprej, postanete član Kluba. Kliknite gumb Dokončaj. Spet pridete na prvo stran spletne knjigarne. Da se vrnete v košarico in preverite, ali se je znesek po včlanitvi v Klub kaj znižal, kliknite ikono košaricana vrhu spletne strani.

 

Ko so knjige v košarici

Pri vsaki knjigi, ki jo imate v nakupovalni košarici, lahko v vnosno polje v stolpcu Količina vtipkate novo količino. Če želite knjigo »vrniti na polico«, za količino vpišite ničlo. Če spreminjate količino, ne pozabite klikniti gumba Preračunaj. 

Če ste artikel že večkrat dodali v košarico pa je vaša košarica še vedno prazna si preberite naslednje poglavje ki govori o odpravljanju težav pri nakupu.

Ko so v košarici vse knjige, ki jih nameravate kupiti, kliknite gumb Naprej.

 

Težave pri nakupu?

Če ste se že večkrat prijavili in skušali dati artikel v košarico pa vam program vedno javlja, da je vaša košarica prazna, je to zaradi tega ker imate v nastavitvah spletnega brskalnika onemogočen odjem piškotkov. 


Če še niste član Kluba

Če se še niste včlanili v Klub Založbe Pasadena in nam tudi še niste sporočili svojih podatkov, ki so nujno potrebni za izvedbo naročila, jih morate vpisati zdaj – kliknite gumb Prijavnica (najdete ga na zeleni podlagi). Ko končate, kliknite gumb Naprej.

(Če ste že član Kluba ali pa ste se vsaj prijavili, da spletna knjigarna ve, kdo ste, se ta stran sploh ne prikaže, ampak pridete neposredno na zadnjo.)

 

Ko pridete na zadnjo stran

Na zadnji spletni strani pred dokončno potrditvijo naročila lahko preverite, ali je vaš naslov pravilen (če ni, ga lahko spremenite, tako da kliknete gumb Prijavnica). To je tudi zadnja možnost, da ugotovite, ali ste izbrali prave knjige in ali so prikazane pravilne cene (glede na to, ali ste član našega Kluba ali ne). Če so cene previsoke, ker se niste včlanili v Klub, lahko to storite zdaj, tako da kliknete gumb Včlanitev.

 

Izbira načina plačila

Na tej spletni strani morate določiti način plačila. Izbirate lahko med sedmimi možnostmi:

  1. Če izberete možnost Pošljite mi predračun v elektronski obliki, vam bom programski vmesnik poslal avtomatsko generirano ponudbo po elektronski pošti na navedeni e-naslov s katerim ste prijavljeni v knjigarni. Ko boste na naš transakcijski račun nakazali ustrezni znesek, vam bomo po pošti poslali knjige, priložili pa bomo tudi račun. (Pri plačilu položnice vam banka, pri kateri plačujete, zaračuna provizijo po svojem ceniku.)
  2. Če izberete možnost Pošljite mi predračun po pošti z izpolnjeno položnico, vam bomo poslali predračun po navadni pošti, s priloženo izpolnjeno položnico. Po plačilu, vam bomo po pošti poslali knjige in račun. (Pri plačilu položnice vam banka, pri kateri plačujete, zaračuna provizijo po svojem ceniku.)
  3. Če izberete možnost Pošljite mi po povzetju, vam bomo naročeno poslali takoj, ko bo možno, plačali boste poštarju ob prevzemu pošiljke. (Pri tem morate plačati provizijo za plačilo položnice po ceniku Poštne banke Slovenije). Seveda bo priložen tudi račun.
  4. Če izberete možnost Bremenite plačilno kartico Mastercard, Visa ali Activa, boste po kliku gumba "Nakup" preusmerjeni na varno stran za vnos plačilnih podatkov. Če se odločite za to iz kartice prepišite potrebne številke in označite, do kdaj velja. Kartica se bremeni takoj. Naročene knjige in račun vam bomo poslali v najkrajšem možnem času po uspešno zaključeni transakciji.
  5. Če izberete možnost Bremenite plačilno kartico Diners, boste po kliku gumba "Nakup" preusmerjeni na varno stran za vnos plačilnih podatkov. Če se odločite za to iz kartice Diners prepišite potrebne številke in označite, do kdaj velja. Kartica se bremeni takoj. Naročene knjige in račun vam bomo poslali v najkrajšem možnem času po uspešno zaključeni transakciji.
  6. Če izberete možnost Plačal bom preko ABANET, boste po kliku gumba "Nakup" preusmerjeni na varno stran za vnos plačilnih podatkov storitve ABANET. Če želite artikle plačati z uporabo storitve ABANET morate imeti digitalno potrdilo, s katerim imate omogočeno uporabo spletne banke Abanet. Več informacij... Naročene knjige in račun vam bomo poslali v najkrajšem možnem času po uspešno zaključeni transakciji.
  7. Če izberete možnost Plačal bom preko Monete, boste po kliku gumba "Nakup" preusmerjeni na varno stran za vnos številke mobilne telefona, v manj kot minuti boste na navedeno GSM številko dobili SMS sporočilo z geslom ki vam bo omogočil nakup. Privzeti mesečni limit za plačilo preko Monete je 50 EUR. Če je vrednost vašega nakupa večja, boste morali predhodno povečati znesek mesečnega limita. Več informacij... Naročene knjige in račun vam bomo poslali v najkrajšem možnem času po uspešno zaključeni transakciji.

 

Dokončna potrditev nakupa

Naročilo dokončno potrdite šele, ko na zadnji strani kliknete gumb Nakup. (Vse do tega trenutka si lahko premislite in odstopite od naročila.)

Ko naročilo potrdite, vam spletna knjigarna po elektronski pošti pošlje potrdilo naročila s seznamom knjig in cenami. Dobro je, da ga takoj pregledate in še enkrat preverite, ali je vse v redu. Če morda ni, nam to lahko sporočite z odgovorom na elektronsko sporočilo.

 

Prihodnji nakupi

Ko se naslednjič odločite za nakup v naši spletni knjigarni, je postopek veliko preprostejši, saj že imamo vse vaše podatke. Izbrane knjige položite v košarico in kliknete gumb Naprej, vpišete svoje geslo in kliknete gumb Naprej, izberete način plačila in kliknete gumb Nakup. To je vse.