Novice

datum: 7. marec 2017

Damoklejev meč visi tudi nad glavami startupov v Evropi

Damoklejev meč visi tudi nad glavami startupov v Evropi

V torek 14. marca ob 18h bo v knjigarna Konzorcij Ljubljana potekala okrogla miza z naslovom Večer izmenjave izkušenj. Za okroglo mizo o izmenjavi izkušenj in sodelovanju med “mladimi” in “starimi” podjetji, med startupi in uveljavljenimi podjetji bodo sedeli: 

Ivo Špigel, ustanovitelj prvega zagrebškega pospeševalnika ZIP in evropskega startup portal “Tech.eu” ter gonilna sila hrvaške startup skupnosti. Pisec knjige European Startup Revolution, v kateri so zbrane izkušnje delovanja evropskih startup velikanov, 

Stojan Petrič, dolgoletni direktor Kolektorja­, verjetno najbolj mednarodne­ga slovenskega uveljavljenega velikega podjetja. Pisec knjige Damoklejev meč, zgodbe o premagovanju meja pri vodenju štiridesetletne gradnje podjetja Kolektor iz proizvodne enote v samostojen mednarodni koncern,

Prof. dr. Marko Jaklič, profesor za področje poslovne ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Ob vpletenosti  v mnoge mednarodne raziskovalne projekte je pisal prispevke za knjige s področja poslovanja in razvoja managementa. Kot član večih nadzornih svetov podjetij in bank je pridobival vpogled v delovanje in vodenje, 

Andraž Tori, ki je z Boštjanom Špetičem ustanovil softversko podjetje Zemanta, ki  spada med prve lastovke slovenskih startupov, zagonskih podjetij z visokimi mednarodnimi cilj, 

Borut Rismal, Založba Pasadena ki je s prek 100 izdanimi knjigami s področja računal­ni­štva najprej sodelovala v dvigovanju ravni znanj na področju informacijskih tehnologij, jedra startup revolucije. Kasneje je z vsebinami s področja vitkega in agilnega delovanja podjetij prispevala k razvoju novih veščin vodenja.

Okroglo mizo bo vodila Petra Kovič, Delo, urednica priloge Svet kapitala.

datum: 10. januar 2017

Predstavitev knjige Užitek, vednost, oblast

Predstavitev knjige Užitek, vednost, oblast

V sredo, 1. februarja 2017, ob 20:00 bo v okviru ciklusa psihoanalitičnih večerov Banket Lacan v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani potekala predstavitev knjige dr. Milana Balažica Užitek, vednost, oblast. Dogodek prireja Slovensko društvo za lacanovsko psihoanalizo.

Dr. Nina Krajnik, Lacanovska psihoanalitičarka, o knjigi:

"Knjiga dr. Milana Balažica Užitek, vednost, oblast prinaša obsežen nabor do sedaj še nikoli objavljenih referenc iz pariških arhivov psihoanalitika Jacquesa Lacana in kot prvo delo v slovenskem prostoru s preciznostjo obravnava njegovo pozno poučevanje, obeleženo z razmerjem med psihoanalizo, filozofijo in matematično logiko. V prepletu vprašanj treh nemogočih poklicev, analiziranja, vladanja in poučevanja, knjiga predstavlja tisto, kar odpira prostor novemu – tako v psihoanalitični konceptualizaciji kot v njeni klinični proceduri.

Delo je v tej zastavitvi mogoče brati kot komentar k Lacanovemu znamenitemu spisu L’étourdit, ki bralca ponovno spomni na možnost subverzije diskurzivnih praks in svoje lastne pozicije, na bodočega psihoanalitika pa se obrača s formacijo prek matematičnih, lingvističnih, anti-filozofskih in topoloških paradoksov. V čem se ta vednost stika s psihoanalizo? V čem je preplet matematične logike in psihoanalitičnega poučevanja? Je mogoče šteti užitek? Je z njim mogoče računati? Kakšne so klinične konsekvence za matematika ali znanstvenika, in nenazadnje, kako psihoanaliza v toku zgodovine nepredvidenih rezov odpira prostor spremembam?

Za Lacana se je zgodovina ocenjevala glede na analitični diskurz, kjer v simbolnem redu vznikne realno in tlakuje pot spremembi. ”Resnica je zmožna sprememb zahvaljujoč koordinatam, ki jih zavzema in kontingencam v svoji zgodovini. A preko mnogih resnic, se manifestira tista, ki je ena sama. Kar se manifestira je kraj resnice, ki ima logični vzrok”, piše Jacques-Alain Miller. V tem Balažicevo delo z vprašanji logike in matematike postavi nove koordinate, kjer realno subvertira simbolne horizonte vednosti, oblasti in užitega smisla, obenem pa s prodornim izrazom vodi eno glavnih psihoanalitičnih tem 21. stoletja."

datum: 23. september 2016

Maraton pozitivne psihologije

Maraton pozitivne psihologije

V soboto 24. septembra se nam lahko pridružite na Maratonu pozitivne psihologije. Prireditev bo potekala v Galusivi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Vsak od nas je prišel na svet, da odteče svoj maraton življenja. Le da v tem maratonu ne obstaja en sam zmagovalec. Zmaga lahko vsak. Ker vsak v resnici tekmuje edino sam s sabo. Nihče drug ne more teči namesto nas. Tu ni pomemben tempo in tudi tras, med katerimi lahko izbiramo, je skoraj neskončno mnogo. Pomembno je le, da najdemo smisel v poti in vztrajamo tudi takrat, ko bi se najraje ustavili in obupali. Maraton pozitivne psihologije je kot nekakšen celodnevni kondicijski trening na tej poti. Njegov cilj je, da nam preda praktično psihološko znanje, ki nam bo prav v takšnih, težkih trenutkih lahko v pomoč. Pa tudi znanje, s katerim bomo celoten maraton življenja uspešno tekli bolj kvalitetno in lahkotno.

Spored celotnega dogodka si lahko ogledate na www.maratonpozitivnepsihologije.si

datum: 20. junij 2016

Intervju z dr. Milanom Balažicem

Intervju z dr. Milanom Balažicem

Dr. Milan Balažic, avtor prihajajoče knjige Zakaj je Slovenija postala samostojna država, nam je med pogovorom pojasnil razloge za nastanek knjige in se dotaknil najpomembnejših vsebinskih točk.

datum: 21. marec 2016

KVT za telebane ponovno na zalogi

Kognitivno-vedenjska terapija – ali krajše KVT – postaja zmeraj bolj priljubljena kot učinkovit in dolgoročen način zdravljenja mnogih različnih vrst psiholoških problemov. Ta knjiga prinaša obširen uvod v teorijo in prakso KVT-tehnik. KVT vam lahko pomaga, pa naj imate komaj kakšne težave ter živite brezskrbno in udobno življenje, ste blago depresivni ali pa že leta trpite neprijetne psihološke simptome. Bodite odprtega duha in uporabljajte to knjigo, da si naredite življenje boljše in polnejše.

datum: 16. november 2015

Corel X7

Corel X7

Corel je za različico X7 pripravil posebno ponudbo, ki velja do 30. 11. 2015 in je namenjena uporabnikom-lastnikom starejših verzij.  

Če ste lastnik* starejše Corel DRAW različice X3, 12, 11, 10, 9, 8, 7 (ali tudi starejše) lahko do 30. 11. 2015 kupite licenco X7 za namesto za €635 le za 325€ (cena z DDV).

Če pa ste lastnik* Corel DRAW različice X4, X5 ali X6 pa boste ob nakupu nadgradnje X7 za €325 prejeli še licenco za brezplačni  »CorelDRAW® Home & Student Suite X7«, ki vam omogoča domačo uporabo na do treh računalnikih.  

Če želite naročitI Corel DRAW 7, pišite na info@pasadena.si  - ali pa ga poiščite pri vašem dobavitelju računalniške opreme!

*Lastništvo se dokazuje z veljavno serijsko številko.

datum: 29. maj 2015


CIO leta 2015 - Brdo pri Kranju

Obiskali smo konferenčni dogodek CIO leta, ki vsako leto poteka v čudovitem okolju  posestva Brdo pri Kranju. Na dogodku se podeljuje nagrada in plakete za dosežke na področjku IKT managementa v Sloveniji. Poleg svečanega kosila in podelitve nagrad v dopoldanskem delu potekajo tudi predavanja in okrogla miza.

datum: 25. maj 2015

Uroš Topić obiskal Srednjo šolo Ravne na Koroškem

Uroš Topić obiskal Srednjo šolo Ravne na Koroškem

Gostovanje Uroša Topića, avtorja mladinskega fantazijskega romana Emma Storm, Bratovščina Culis 18. 5. 2015 v Srednji šoli Ravne na Koroškem. Dijaki so se na srečanje predhodno pripravili in so avtorju zastavili veliko vprašanj o nastajanju romana, avtorjevem življenju in avtobiografskih elementih v romanu. Poleg odgovorov so v prijetnem pogovoru od avtorja dobili tudi nekaj življenjskih nasvetov o tem, kako pomembno je, da si zastavimo visoke cilje in se jih trudimo uresničiti, kljub morebitnim pomislekom okolice. Po pogovoru se je avtor fotografiral s člani literarnega krožka in njihovo mentorico Sabino Pačnik.

datum: 28. april 2015

Kaj je Diggit?

Kaj je Diggit?

Kaj je Diggit? Diggit je edina slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah in digitalnem marketingu, ki bo 4. Junija v GH Union, Ljubljana.Digitalni marketing velja za eno izmed najbolj dinamičnih področij v tem trenutku, zato gostimo priznane mednarodne in tudi slovenske predavatelje. Na konferenci se predstavijo novosti in trendi, nova znanja in izkušnje s področja digitalnega komuniciranja ter predstavitev dobrih praks.

Komu je namenjen? Direktorjem podjetij, direktorjem marketinga, upravljavcem digitalnih komunikacij v podjetjih in organizacijah,medijskim planerjem in strategom, vodjem projektov v agencijah in snovalcem digitalnih oglaševalskih akcij. Tudi medijskim strokovnjakom in urednikom spletnih strani. Predvidenih je 300 -350 udeležencev. Vsako leto pa številka narašča.

datum: 6. marec 2015

Stripburger na obisku

Stripburger na obisku

V spletno knjigarno smo dodali obsežen izbor stripov založbe Stripburger/Forum Ljubljana. Ljubitelji stripov vabljeni k ogledu.

Kontakt