Java2

Java2: temelji programiranja

[ uvod ] [ kazalo ] [ koda ] [ blog ]
[ komentarji ] [ povezave ] [ popravki ]

Predgovor

Java je v skoraj desetletnem obstoju doživela veličasten razvoj. Pridobila je zaupanje številnih programerjev in danes predstavlja znanje programiranja v javi eno najboljših priporočil za zaposlitev.

Čeprav je izjemno obsežna in zmogljiva, je java za uporabo večinoma preprosta. Ko osvojimo temeljne značilnosti programskega jezika in predmetnega programiranja, lahko s preučevanjem izčrpne dokumentacije hitro najdemo že pripravljene postopke za reševanje pogostih problemov.

Te postopke so razvijali številni zelo bistri programerji. Še bolj pomembno pa je, da so bili ti postopki iz dneva v dan preverjeni pri milijonih uporabnikov, ki jih preverjajo tudi ta trenutek.

Zaradi tega je pred vami knjiga, ki vam ne bo povedala vsega o javi. Za to ne bi bil dovolj verjetno niti desetkrat večji obseg. In tudi če bi bil, dokler bi bila takšna knjiga dokončana bi se java še razširila in nadgradila.

Namen te knjige je zato naučiti programirati in razmišljati tako, da nam bo delo najlažje. Razdeljena je v dva dela. V prvem, učbeniku programskega jezika, se naučimo osnov in temeljnih tehnik programiranja. Drugi del pa pridobljeno znanje izkorišča v praksi in ga nadgrajuje z napotki za razvoj zmogljivih programov.

Vsi bralci ste še posebej vljudno vabljeni na spletno stran, posvečeno tej knjigi, kjer lahko najdete vse programske zglede v celoti, poleg tega pa lahko sporočite svoje želje in pripombe, še posebej bomo veseli opozoril na morebitne napake, ki jih seveda najlažje odkrijemo tedaj, ko je knjiga že natisnjena.