Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 36,00 EUR

Redna cena: 40,00 EUR

Prihranek: 4,00 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Jože Flašker, Zoran Ren, Branko Tašner

Gonila s polžnimi pari

Pričujoča monografija je sodobno gradivo s področja gonil s polžnimi pari. Namenjena je tako raziskovalcem kakor tudi inženirjem in drugim strokovnjakom v praksi, ki se z obravnavano tematiko srečujejo pri svojem vsakdanjem delu.

Monografija navaja najnovejše standarde za kontrole polžnih parov, priporočila in napotke za uspešno izvedbo gonila ter veliko število slik, preglednic in grafikonov, ki so v pomoč pri odločitvah. Lahko torej služi tudi kot uporaben priročnik v praksi.

Z namenom, da bi bilo gradivo dostopno in razumljivo tudi študentom, je zasnovano tako, da je pri vseh glavnih poglavjih najprej podana kratka vsebina v slovenščini, angleščini in nemščini. Prav tako so vse slike, preglednice in grafikoni opremljeni še z angleškim in nemškim prevodom, z namenom, da se olajšata razumevanje in uporaba standardov, ki so običajno v teh jezikih.

Monografija se lahko uporablja tudi kot učbenik pri predmetih z obravnavano tematiko na ustreznih univerzitetnih in visokošolskih strokovnih študijskih programih. Z ustrezno prilagoditvijo monografijo priporočamo tudi učiteljem na višjih strokovnih in srednjih šolah tehniških usmeritev pri predmetih, ki obravnavajo to tematiko.

Gradivo je razdeljeno na poglavja, v katerih je najti vse potrebno (slike, grafikoni, preglednice), na podlagi česar lahko uspešno pristopimo k reševanju zadane naloge. Gradivo omogoča razumevanje osnovnih pojmov in delovanja polžnega gonila. Podaja tehnična vprašanja, ki jih morata razčistiti kupec in proizvajalec (ali tudi prodajalec), da je na koncu polžno gonilo izdelano in vgrajeno v zadovoljstvo obeh strank. Najti je mogoče vse potrebno, da gonilo zasnujemo, preverimo ustreznost polžnega para in predvidimo postopek izdelave. Prikazani so osnovni načini mazanja, hlajenja in vzdrževanja polžnih gonil. Vse je dopolnjeno s slikami, preglednicami in grafikoni.

Vrednost monografije je podkrepljena z dvema računskima primeroma. V prvem primeru je obravnavana klasična polžna dvojica, jeklen polž in polžnik iz brona, v drugem pa dvojica, ki se danes v praksi pogosto uporablja, polž iz jekla, polžnik pa iz umetnih snovi. Pri obeh primerih je pokazana pot uporabe vsega, kar navaja monografija za uspešno realizacijo zadane naloge. Da uporabnik ne bi imel težav pri uporabi virov v tujem jeziku (knjige, standardi) in pozneje pri uporabi terminoloških izrazov v slovenščini, so vse slike, preglednice in grafikoni podnaslovljeni še v angleškem in nemškem jeziku.

O avtorjih

Jože Flašker

Jože Flašker je redni profesor za področje Strojni elementi, konstruiranje in tribologija na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Ima bogate strokovne in raziskovalne izkušnje s področja snovanja in konstruiranja strojnih elementov v splošnem strojništvu s posebnim poudarkom na zobniških gonilih in drugih elementih za prenos gibanja. Veliko se ukvarja tudi s kontaktnimi problemi ter metodami diagnosticiranja napak. Je avtor večjega šte vila učbenikov s področja strojnih elementov, pri mednarodni založbi pa je izdal tudi knjigo 'How Gears Break'.

Zoran Ren

Zoran Ren je redni profesor za področje Strojni elementi, konstruiranje in tribologija na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Njegovo strokovno in raziskovalno delo zaje ma razvoj teorije in prakse konstruiranja strojnih elementov, postopkov računalniško podprtega konstruiranja ter inženirskih numeričnih metod na področju simulacij mehanike trdnih teles in vezanih problemov. Na omenjenem področju je napisal več učbenikov ter strokovnih in znanstvenih člankov.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 304
Mere: 170 x 240 mm
Izid: januar 2013
ISBN: 9616661430
ISBN-13: 9789616661430

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Gonila s polžnimi pari

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Gonila s polžnimi pari

Oglejte si tudi

Kontakt