Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 21,51 EUR

Redna cena: 23,90 EUR

Prihranek: 2,39 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Miquel Violan

Metoda Josepa Guardiole

Delo, ki navdušuje tako ljubitelje športa kot tudi podjetnike, vodje ter celo širšo javnost. Miguel Angel Violán že vse od prve izdaje svojega dela o Guardioli zaradi izjemne odmevnosti knjige kot predavatelj in svetovalec nastopa v podjetjih, na univerzah, konferencah in simpozijih po vsej Evropi in v državah Južne Amerike.

Zgodba o uspehu. Kako je trenerju Josepu Guardioli uspelo v treh letih preleviti nogometni klub Barcelona v najboljšo ekipo na svetu? Zakaj je FC Barcelona postal zgled, predmet občudovanja in oboževanja množice, ki je že dolgo ne sestavljajo več samo nogometni navdušenci, temveč tudi tisti, ki o nogometu ne vedo povedati prav veliko? Odgovor: trener je združil talent s kompromisi, vrednotami in timskim delom. Vendar pa knjiga pa še zdaleč ni samo nogometna kronika.

Na razčlenjen, strokoven, hkrati pa izredno zanimiv in berljiv način predstavi vrednote in metode trenerja, ki jih lahko prenesemo tudi na podjetja in organizacije na sploh, posebej dragocene pa so v kriznih časih, ko se zdi, da uspešnih, uglednih in kredibilnih vodij skorajda ni več. Knjiga je jasna, zanimiva, strokovna in hkrati polna anekdot, ki postavljajo ogledalo slabemu vodenju. Pogled na nogometni klub iz Barcelone skozi oči Katalonca, zvestega navijača kluba svojega mesta in hkrati mednarodno priznanega strokovnjaka in profesorja s področja podjetništva. Branje, ki bo všeč tudi tistim, ki jih nogomet ne zanima.

O avtorju:

Barcelončan Miguel Angel Violán je novinar, pisatelj in strokovnjak z več kot 34 leti izkušenj na področju korporativnega komuniciranja.

Od leta 1996 do začetkov leta 2008 je na Majorki deloval kot direktor internega komuniciranja pri verigi RIU Hotels & Resorts, ki se po velikosti uvršča na osemnajsto mesto na spisku hotelskih verig vsega sveta.

Že od leta 1999 se Miguel Angel Violán posveča tudi izobraževanju in usposabljanju strokovnjakov s področja komuniciranja, kot predavatelj nastopa na celotnem območju Španije, pa tudi drugod po Evropi. Danes med drugim opravlja funkcijo gostujočega profesorja in sodelavca prestižnega španskega visokošolskega zavoda Instituto de Empresa iz Madrida, visokošolskega centra za turizem Centro Superior de Hostelería de Galicia iz galicijskega mesta Santiago, Fakultete za poslovne študije na Univerzi v Oviedu, prestižnih poslovnih šol Fundesern Business School iz Alicanteja in Escuela de Administración de Empresas iz Barcelone, Združenja novinarjev Katalonije in univerze Universidad Internacional de Cataluña.

Specializiran je na področjih izdelave planov za zunanjo in notranjo komunikacijo, usposabljanja strokovnjakov za odnose z javnostjo (PR) in komunikacije pri obvladovanju krize.

Diplomiral je iz novinarstva in prava, naziv MBA si je pridobil na najprestižnejši španski poslovni šoli ESADE, bil je tudi Fulbrightov štipendist za evropske študije v Salzburgu. Uvrščajo ga med poglavitne španske predavatelje na področju korporativne komunikacije. Je eden glavnih headhunterjev, specializiranih za iskanje različnih strokovnjakov na področju komunikacije, ter ustanovitelj iniciative Mediatrix, ki se ukvarja z iskanjem omenjenih strokovnjakov in se bori za pravice talentiranih posameznikov, ki jih na poti do uspeha ovirajo rigiden podjetniški sistem, nepotizem in favoritizem nasploh.

Miguel Angel Violán je bil osebni coach prvaka razreda MotoGP Jorgeja Lorenza ter učitelj javnega nastopanja in retorike mnogih javnih osebnosti.

Danes živi v Barceloni in občasno v Bostonu, kjer 50% svojega časa posveča poučevanju, 25% svetovanju, 25% pa raziskovanju in študiju. Ves čas se ukvarja tudi s pisateljevanjem.

Septembra 2010 je izšla njegova knjiga El Método Guardiola: por qué los líderes con sentido común obtienen resultados descomunales (Metoda Josepa Guardiole: zakaj vodje, ki jih odlikuje zdrav razum, dosegajo nerazumne rezultate). Delo je izšlo v katalonščini, trenutno pa so v pripravi španska različica knjige in prevodi v nekatere druge tuje jezike.

Oglejte si intervju z avtorjem knjige na RTV Slovenija 1.

Intervju z avtorjem knjige na RTV Slovenija

 

Info

Zbirka: Ventilator
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: El método Guardiola
Založba izvirnika: Booket
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 216
Izid: oktober 2012
ISBN: 9789616661409
ISBN-13: 9789616661409

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 1

JASNA JUNKAR★★★★★ odlična ... priporočam tistim, ki so šele na poti, da postanejo vodje in tistim zakrnelim, konzervativnim vodjem, ki se bojijo sprememb in želijo le opravljene delovne procese in naloge, ob tem pa pozabijo na ljudi, na zaposlene, na njihove potrebe. Brez teh naloge ne bi bile opravljene. Odlično so opravljene, če dajemo na prvo mesto vrednote.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Metoda Josepa Guardiole

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Metoda Josepa Guardiole

Kontakt