Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 22,46 EUR

Redna cena: 24,95 EUR

Prihranek: 2,50 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Peter Baloh, Peter Vrečar

Ob praktičnih primerih skozi MS Excel 2010 – Podpora odločanju

Na vsakem delovnem mestu je potrebno sprejemati odločitve, pri čemer imajo informacije pomembno vlogo. Lep primer za to so pogajanja o nabavnih oziroma prodajnih pogojih, ali pa odločanje o tem, katere ukrepe bomo sprejeli za doseganje načrtovane prodaje izdelkov.

Pri tem izbiramo in razvrščamo informacije, povezujemo tabele med seboj, izdelujemo različne odločitvene modele, združujemo podatke, vrtamo po njih in jih na različne načine obračamo, da izvemo tisto, kar potrebujemo.

Excel 2010 vključuje mnoga orodja za učinkovito podporo poslovnemu odločanju, knjiga pa bo uporabna zlasti za komercialiste, analitike, računovodje, finančnike, podjetnike in vodje.

  Iz vsebine:

 • Napredno filtriranje in razvrščanje podatkov.
 • Usklajevanje podatkov.
 • Gnezdene IF funkcije.
 • Podpora finančnim odločitvam s pomočjo finančnih funkcij.
 • Pridobivanje informacij iz več tabel - povezovanje tabel s funkcijo VLOOKUP.
 • Izdelava odločitvenih modelov in kaj če analiz s pomočjo iskanja cilja, scenarijev ter reševalca.
 • Izdelava poročil in analiz s pomočjo delnih vsot, vrtilnih tabel ter PowerPivot orodja.

  Vsebina izhaja iz realnih primerov poslovne prakse, ki si jih skupaj z rešitvami lahko naložite iz naše spletne strani. Namenjena je poslovnim uporabnikom, ki že obvladajo osnovni nivo Excela 2010. Knjiga je del zbirke Ob praktičnih primerih skozi MS Office avtorjev dr. Petra Baloha in mag. Petra Vrečarja, ki izhaja od leta 2002.

  Če ne ti, kdo? Če ne zdaj, kdaj?

  Primere nalog iz knjige si lahko na vaš računalnik prenesete tukaj.

  Z avtorjema lahko stopite v stik prek elektronske pošte, na naslovu info@ujemiznanje.com.

  Pogled v knjigo

O avtorjih

Peter Baloh

Dr. Peter Baloh je član uprave hitrorastočega visokotehnološkega podjetja BISOL. Deluje na področjih strategije, managementa znanja, inovacij, tehnologije in projektnega managementa. Je tudi profesor na IEDC Bled School of Management. Sodeluje v mednarodnih raziskovalnih in svetovalnih projektih, objavlja v uglednih strokovnih revijah in izvaja gostujoča predavanja na univerzah v tujini.

Peter Vrečar

Mag. Peter Vrečar se v poslovni praksi že več kot desetletje posveča delovanju na področjih organizacije, informatizacije poslovanja, analitike, prenove procesov, ter linijskemu, projektnemu in procesnemu managementu.

Njegovo pedagoško delo teče od leta 1995. Na Ekonomski fakulteti je najprej učil kot demonstrator, kasneje pa kot asistent, strokovni sodelavec in tutor pri predmetih Poslovna informatika, Objektno orientirane metodologije, Poslovna statistika in Organizacija. Sodeloval je tako na rednem kot izrednem študiju, pri slednjem je izvajal delo tutorja na enajstih različnih študijskih središčih po Sloveniji. Leta 2010 je pridobil naziv predavatelja višje šole za predmetna področja Nabava, Informacijsko-komunikacijska tehnologija ter Organizacija in management. Kot predavatelj sodeluje v pedagoškem procesu na višji šoli B2 in BB, kot tutor pa na Visoki šoli skupine ERUDIO.

Od leta 2002 izvaja tudi izobraževalno-svetovalno dejavnost na področjih 1) informacijske podpore pisarniškemu poslovanju, organiziranju in odločanju, 2) projektnega managementa in izvedbe projektov 3) prenov komercialnih procesov.

Info

Zbirka: Ob praktičnih primerih
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Ob praktičnih primerih skozi MS Excel 2010 – Podpora odločanju
Založba izvirnika: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Mere: 185 x 230 mm
Izid: julij 2012
ISBN: 9789616661355
ISBN-13: 9789616661355

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Ob praktičnih primerih skozi MS Excel 2010 – Podpora odločanju

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Ob praktičnih primerih skozi MS Excel 2010 – Podpora odločanju

Oglejte si tudi

Kontakt