Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 22,46 EUR

Redna cena: 24,95 EUR

Prihranek: 2,50 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Peter Baloh, Peter Vrečar

Ob praktičnih primerih skozi MS Excel 2010 – I. podpora pisarniškemu poslovanju

Knjiga je v pomoč poslovnemu uporabniku pri izvajanju najpogostejših aktivnosti, ki sodijo v delokrog računalniške podpore pisarniškemu poslovanju s pomočjo Excela – od osnov do zahtevnejših operacij.

Je nepogrešljiv pripomoček vsem poslovnim uporabnikom (prodajnikom, poslovnim sekretarjem, nabavnikom, tajnicam, analitikom, računovodjem, finančnikom, podjetnikom), ki se dnevno spopadajo z oblikovanjem, obdelavo in prikazovanjem različnih podatkov bodisi zase, bodisi za nekoga drugega, na primer direktorja, finančnega svetovalca, revizorja.

Podatke je potrebno oblikovati tako, da je njihova sporočilna vrednost čim večja, pa tudi tako, da jih bo mogoče spraviti na papir v u strezni obliki. Pogosto je potrebno podatke uvoziti iz drugih virov (informacijskega sistema, interneta), ali pa jih prenesti v druge programe (Word, Access).

Zaradi povezanosti poslovanja, medsebo jne soodvisnosti zaposlenih pri doseganju ciljev poslovanja ter pomanjkanja časa je potrebno sočasno vnašati in zbirati podatke ter jih deliti z drugimi uporabniki.

Aktivnosti pisarniškega poslovanja vzamejo velik o časa, Excel 2010 pa nam ga lahko zelo veliko tudi prihrani. To knjigo bodo s pridom uporabljali vsi poslovni uporabniki, ki želijo čim hitreje obdelati in všečno prikazati podatke.

    Iz vsebine:

  • Predgovor in kazalo.
  • Osnove dela v Excelu.
  • Delo s tabelami.
  • Delo z grafikoni.
  • Obdelava podatkov.
  • Skupinsko delo na podatkih.
  • Uvoz in izvoz podatkov.
  • Uporaba makrojev pri avtomatizaciji rutinskih aktivnosti.

Vsebina knjige izhaja iz poslovne prakse, iz najpogostejših primerov uporabe pri vsakdanjem delu. Datoteke, ki jih uporabljamo pri razlagah in zgledih si lahko skupaj z rešitvami naložite iz naše spletne strani, ali pišete avtorjema. Namenjena je tako začetnikom kot izkušenejšim poslovnim uporabnikom.

Primere nalog iz knjige si lahko na vaš računalnik prenesete tukaj.

Z avtorjema lahko stopite v stik prek elektronske pošte, na naslovu info@ujemiznanje.com.

Pogled v knjigo

O avtorjih

Peter Baloh

Dr. Peter Baloh je član uprave hitrorastočega visokotehnološkega podjetja BISOL. Deluje na področjih strategije, managementa znanja, inovacij, tehnologije in projektnega managementa. Je tudi profesor na IEDC Bled School of Management. Sodeluje v mednarodnih raziskovalnih in svetovalnih projektih, objavlja v uglednih strokovnih revijah in izvaja gostujoča predavanja na univerzah v tujini.

Peter Vrečar

Mag. Peter Vrečar se v poslovni praksi že več kot desetletje posveča delovanju na področjih organizacije, informatizacije poslovanja, analitike, prenove procesov, ter linijskemu, projektnemu in procesnemu managementu.

Njegovo pedagoško delo teče od leta 1995. Na Ekonomski fakulteti je najprej učil kot demonstrator, kasneje pa kot asistent, strokovni sodelavec in tutor pri predmetih Poslovna informatika, Objektno orientirane metodologije, Poslovna statistika in Organizacija. Sodeloval je tako na rednem kot izrednem študiju, pri slednjem je izvajal delo tutorja na enajstih različnih študijskih središčih po Sloveniji. Leta 2010 je pridobil naziv predavatelja višje šole za predmetna področja Nabava, Informacijsko-komunikacijska tehnologija ter Organizacija in management. Kot predavatelj sodeluje v pedagoškem procesu na višji šoli B2 in BB, kot tutor pa na Visoki šoli skupine ERUDIO.

Od leta 2002 izvaja tudi izobraževalno-svetovalno dejavnost na področjih 1) informacijske podpore pisarniškemu poslovanju, organiziranju in odločanju, 2) projektnega managementa in izvedbe projektov 3) prenov komercialnih procesov.

Info

Zbirka: Ob praktičnih primerih
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 160
Mere: 185 x 230 mm
Izid: julij 2012
ISBN: 9789616661348
ISBN-13: 9789616661348

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Ob praktičnih primerih skozi MS Excel 2010 – I. podpora pisarniškemu poslovanju

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Ob praktičnih primerih skozi MS Excel 2010 – I. podpora pisarniškemu poslovanju

Oglejte si tudi

Kontakt