Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 22,41 EUR

Redna cena: 24,90 EUR

Prihranek: 2,49 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Nikolaj Pečenko, Brane Šalamon, Gorazd Praprotnik, Dore Tomažič, Adi Slabe

Brez skrbi, kar naprej!

Vodnik za seniorje, starejše in ostale odrasle – o računalniku in svetovnem spletu.

Prvič v slovenskem jeziku. Vodnik za seniorje, starejše in ostale odrasle – o računalniku in svetovnem spletu.

Babice, dedki, mame in očetje, vaša želja po spoznavanju novih prijateljev na facebooku je uslišana, tudi za plačevanje položnic vam ni več treba stati v vrsti pred bančnimi okenci. Vse to vam pomaga rešiti omenjena knjiga.

Prvi vodič za uporabo svetovnega spleta za starejše v slovenskem jeziku vas na preprost in razumljiv način popelje v skrivnost osnov računalnikov ter uporabe svetovnega spleta.

Brez tega priročnika si vstopa v svetovni splet ne moremo predstavljati.

  Razdeljen je na poglavja, ki nas počasi vpeljejo v svet našega računalnika, s pomočjo katerega vstopimo v svetovni splet:

 • Moj prvi PC
 • Poglavje za popolne začetnike
 • Internet
 • Okno v svet
 • Brskalniki
 • Čarobna knjiga
 • Elektronska pošta
 • Čaka te pošt@
 • Uporaba interneta
 • Deskanje po spletnih širjavah.

Cilj založbe in avtorjev je bil napisati knjigo, ki bo bralcu, ki z računalnikom ni na »ti«, zares prijazna in v pomoč, ne pa le spisek suhoparnih navodil, ob katerem bralec potrebuje slovar. Zato so v njej združili sile avtorji pod vodstvom urednika Braneta Šalamona.

Novinarju, ki že vrsto let piše o računalništvu, sta se v knjigi pridružila avtor številnih knjig o računalnikih Nikolaj Pečenko (pisec knjige Moj prvi PC), računalniški strokovnjak Gorazd Praprotnik in predavatelj, administrator portala projekta SETIP (Senior Education and Training Internet Platform) Adi Slabe in Dore Tomažič.

O avtorjih

Nikolaj Pečenko

Nikolaj Pečenko je avtor najuspešnejšega slovenskega računalniškega priročnika. Moj prvi PC je doslej izšel v šestih izdajah, v skupni nakladi več kot 100.000 izvodov. Napisal je tudi več drugih priročnikov, na primer najuspešnejsi slovenski fotografski priročnik Fotografirajmo digitalno, ki je bil prodan v več kot 10.000 izvodih, priročnik za rabo videokamer Digitalne videokamere, računalniške priročnike Moj prvi linux, Moj žepni računalnik Palm, Moj prenosnik ...

V Delovi prilogi Vikend ima rubriko o zabavni elektroniki, v reviji Naravoslovna solnica pa rubriko o naravoslovnih spletnih straneh.

Poleg računalništva in zabavne elektronike se ukvarja tudi s poljudno-znanstvenim pisanjem in prevajanjem. Napisal je knjigo Naš Zoo, vodnik po ljubljanskem živalskem vrtu, ki je prav tako izšla pri Založbi Pasadena. Njegove prispevke o različnih področjih znanosti je bilo doslej mogoce prebrati v Mladini, Delovi Sobotni prilogi in prilogi Znanost, Gei, Proteusu in še kje. Med knjigami, ki jih je prevedel, pa omenimo temeljno delo Richarda Dawkinsa, Sebični gen.

Brane Šalamon

Novinar Dnevnika in Nedeljca, ki že vrsto let piše o računalništvu.

Dore Tomažič

Pod psevdonimom Dore Tomažič je urednik Nedeljskega dnevnika Zlatko Šetinc tri desetletja pisal satirično rubriko Tretja plat.

Adi Slabe

Predavatelj in administrator portala projekta SETIP (Senior Education and Training Internet Platform.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 300
Mere: 185 x 235 mm
Izid: maj 2012
ISBN: 9789616661317
ISBN-13: 9789616661317

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Brez skrbi, kar naprej!

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Brez skrbi, kar naprej!

Oglejte si tudi

Kontakt