Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 22,16 EUR

Redna cena: 24,62 EUR

Prihranek: 2,46 EUR, 10%

Uroš Mesojedec

Java, programiranje za internet

Knjiga je idealni priročnik za tiste, ki se želijo naučiti programirati v javi in delati na razburljivem področju programiranja za internet.

– Je popoln vodič za ustvarjanje živih spletnih predstavitev.

– Predstavi omrežje vseh omrežij.

– Opiše njegovo delovanje, protokole, porazdeljeno obdelavo podatkov po načelu odjemalca in strežnika.

– Vsebuje izdaten opis protokola HTTP.

– Vsebuje natančen pregled označevalnega jezika HTML z novostmi specifikacije HTML 3.2 in Netscapovih razširitev, kot sta LiveVideo in Live3D. Poseben poudarek na posebnostih pri uporabi slovenščine.

– Popolnoma predstavi skriptni jezik javascript 1.1, ki vključuje izdelavo dinamičnih predstavitev, obdelavo obrazcev, uporabo javanske kode in še mnogo več.

– Obdela programiranje v javi.

– Opiše najnovejše javanske tehnologije: JDBC, Java Beans, JavaOS, Java Station.

– Knjiga je polna primerov in zgledov

Najprej je bil internet; potem je prišel svetovni splet; zdaj pa buri duhove nekaj, kar se sliši kakor indonezijski otok ali posebna vrsta črne kave: java. Knjiga Uroša Mesojedca vam z vseh zornih kotov predstavi ta vroči »fenomen«.

Plošča CD-ROM, ki je priložena knjigi, vsebuje veliko koristnega gradiva, ki vam bo prišlo zelo prav pri delu z javo: JDK, dokumentacijo javascripta, java API, JVM, programčke (applets), izvorno kodo primerov, mnogo drugih dobrot.

O avtorju

Uroš Mesojedec

Uroš Mesojedec, univerzitetni diplomirani inženir računalništva, je pisec uspešnic o programiranju v visual basicu, delphiju in javi. Je redni sodelavec revije Monitor, v kateri objavlja predvsem članke o sodobnih razvojnih orodjih. Poklicno se ukvarja s programiranjem večpredstavnih uporabniških programov in razvojem programske opreme za svetovni splet.

Info

Zbirka: Monitor
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 517
Mere: 188 x 235 mm
Izid: januar 1997
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616065289
ISBN-13: 9789616065283
COBIB-ID: 63303936
UDK: 681.3

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 2

Sebastian Lahajnar★★★★☆ Obvezno branje vsakega Slovenca, ki se prvič srečuje z javo. Danes že rahlo zastarela (nove verzije JDK so z leti prinesle kup sprememb), zato bo nova izdaja (september) več kot dobrodošla. Sicer pa je za dobro razumevanje primerov priporočljiva še dodatna literatura (Java API reference).

Sebastian Pleško★★★★★ Mi je všeč, ker je lepo razloženo.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Java, programiranje za internet

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Java, programiranje za internet

Oglejte si tudi

Kontakt