Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 31,46 EUR

Redna cena: 34,95 EUR

Prihranek: 3,50 EUR, 10%

Blaž Erzetič, dr. Helena Gabrijelčič

3D od točke do upodobitve

Računalniško generirane 3D risanke, posebni učinki v filmih, video igre, znanstvene vizualizacije in simulacije, stereoskopija, hologrami itd.

S 3D-jem se dnevno srečujemo: določene aplikacije so nam v pomoč pri delu in študiju, druge pa nam prijetno zapolnijo naš prosti čas. Fascinacija nad to tehniko prikaza je očitna, saj je v zadnjih letih njena priljubljenost in uporabnost močno narasla.

  • Sploh vemo kaj je 3D?
  • Kako deluje in kako ga zaznavamo?
  • Kako naredimo 3D sliko?
  • Knjiga nas vodi od najbolj preprostega gradnika – točke, pa do izdelave končne podobe. Vmes so dodatne razlage, ki nam razložijo še pripadajoče procese percepcije prostora, svetlobe in gibanja.

Iz recenzije - dr. Tanja Nuša Kočevar:

Knjiga 3D od točke do upodobitve nudi vpogled v teorijo 3D grafičnega modeliranja in upodabljanja ter natančno in razumljivo predstavlja kompleksnost področja. Zajetno slikovno gradivo ima v publikaciji izjemno velik pomen, saj poleg izčrpne teorije tudi vizualno predstavi vpliv posameznih parametrov v procesu 3D modeliranja ter upodabljanja na objekt in na sceno. Prav zaradi tega vzbuja v bralcu željo po ustvarjanju lastnega virtualnega sveta. Knjiga je zanimiva za tiste, ki se prvič srečujejo s to temo, kot tudi za tiste bolj izkušene, ki želijo poglobiti znanje s področij, pomembnih za uspešno delo v 3D grafiki, na primer področja o barvi, svetlobi in optičnih pojavih. Vsekakor knjiga, ki naj bi bila na mizi vsakega oblikovalca, ki se ukvarja z ustvarjanjem 3D grafike.

Pogled v knjigo

O avtorjih

Blaž Erzetič

Več let stalni dopisnik revije Klik in avtor mnogih poljudnih in strokovnih člankov na področju računalniške grafike, kot tudi predavanj na to temo širom Evrope. Idejni vodja festivala novomedijskih umetnosti Pixxelpoint ter tudi sam ustvarjalec na področju grafike, videa in glasbe.

dr. Helena Gabrijelčič

Predavateljica in asistentka na Katedri za informacjsko in grafično tehnologijo, Oddelka za tekstilstvo, Naravoslovnotehniške fakultete (Univerza v Ljubljani). Vodi vaje iz predmetov Tiskarski postopki, Tisk, Tiskovne forme ter vodi predavanja predmeta Osnove 3D modeliranja na 1. stopnji bolonjskih študijev. Doktorirala je iz področja barvne metrike in skupnih barvnih učinkov večbarvnih površin. Kot vodilna in prva avtorica je soavtorica devetih izvirnih znanstvenih člankov in avtorica enega preglednega znanstvenega članka, od katerih je šest objavljenih v mednarodno priznanih revijah z indeksom citiranja (SCI). je nekajletna članica organizacijskega odbora Simpozija o novostih v grafiki.

Info

Založba: Založba Pasadena
Strokovna recenzija: dr. Narvika Bovcon, dr. Tanja Nuša Kočevar
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 204
Mere: 210 x 210 mm
Izid: november 2009
ISBN: 9616361996
ISBN-13: 9789616361996

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: 3D od točke do upodobitve

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: 3D od točke do upodobitve

Kontakt