Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 22,46 EUR

Redna cena: 24,95 EUR

Prihranek: 2,50 EUR, 10%

Scott Kelby

Digitalna fotografija, 1. knjiga

Scott Kelby, človek, ki je s svojo uspešnico The Photoshop Book for Digital Photographers za vedno spremenil »digitalno temnico«, se zdaj loteva najpomembnejše teme v digitalni fotografiji: kako narediti posnetke profesionalne kakovosti s triki, ki jih uporabljajo današnji vrhunski profesionalni fotografi (kar je preprosteje, kot bi si mislili).

Tako Scott jedrnato opiše vsebino te knjige: »Če bi bila na primer nekje skupaj na fotografiranju in bi se obrnili name z vprašanjem: »Hej, Scott, hočem narediti posnetek tako, da bo tale cvet izostren, ozadje pa ne,« vam ne bi začel predavati o fotografiji.

V resničnem življenju bi vam odgovoril: »Uporabi objektiv z zoomom, nastavi zaslonko na f/2,8, izostri fotografijo na cvet in sproži.« Tako deluje ta knjiga: skupaj fotografirava in jaz odgovarjam na vprašanja, svetujem in razkrivam skrivnosti, ki sem se jih naučil, kot bi jih pripovedoval prijatelju – brez tehničnih pojasnil in ozadja digitalne fotografije.«

V tej knjigi ni teorije, nobenih zahtevnih tehničnih izrazov in podrobnosti. To je knjiga, v kateri piše, kateri gumb pritisnite, katero nastavitev uporabite in kdaj jo uporabite. S skoraj 200 fotografskimi »prijemi« v tej knjigi boste vedno naredili boljše, ostrejše in barvitejše fotografije profesionalnega videza.

Vsaka stran opisuje en vidik, zaradi katerega bo vaše fotografiranje boljše. Na vsaki strani boste spoznali novo nastavitev, orodje ali trik, s katerim boste svoje posnetke spremenili v fotografske razstavne eksponate. Če ste naveličani posnetkov, ki so »v redu«, in si pri ogledu fotografij v revijah mislite: »Zakaj moji posnetki niso takšni?«, potem je to knjiga za vas.

Pogled v knjigo

O avtorju

Scott Kelby

Scott Kelby je avtor svetovno znanih računalniških knjig, glavni urednik in založnik revije Photoshop User, predsednik zveze NAPP (National Association of Photoshop Professionals) in glavni urednik revije Nikon Software User. Prav tako je tudi sogostitelj video oddaje Adobe® Photoshop® TV. Scott je avtor knjig Photoshop Down & Dirty Tricks in The Photoshop Book for Digital Photographers ter urednik serije knjig Killer Tips pri založbi New Riders.

Info

Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: The Digital Photography Book
Založba izvirnika: Peachpit Press
Prevod: Jasna Toth
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 240
Mere: 150 x 210 mm
Izid: marec 2010
ISBN: 9616361902
ISBN-13: 9789616361903

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 2

Janez Šefman★★★★★ Super knjiga, končno sem dočakal nekaj kar nujno rabim, ker se mi ne da brati cel kup strokovne literature za popravke mojih napak pri fotografiranju.

Vinko Kernc★★★★★ Knjiga se mi zdi krasna. Avtor na lahkoten način podaja stvari, ki se sicer v večini primerov meni zdijo same po sebi umevne, a na marsikaj vsakič znova pozabim, pa tudi marsičesa se loteva na malo drugačen način kot jaz, kar ni slabo - je v dober razmislek: mogoče je pa njegov način boljši. Z veseljem bom, jasno, poskusil po njegovo. Avtor ima očitno ogromno fotografskih izkušenj, kar je videti med vrsticami. Poleg tega uporablja nek naiven humoren pristop, ki je meni izjemno všeč. Zaradi lahkotnosti branja. Humor, dobro uporabljen (kot v tem primeru), tudi kaže na njegovo (visoko) inteligenco. Skratka - knjiga mi je kul.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Digitalna fotografija, 1. knjiga

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Digitalna fotografija, 1. knjiga

Oglejte si tudi

Kontakt