Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 22,46 EUR

Redna cena: 24,95 EUR

Prihranek: 2,50 EUR, 10%

Candida Fink, Joe Kraynak

Bipolarna motnja za telebane

Hočete vedeti več o bipolarni motnji? Ta ohrabrujoč vodič pojasnjuje možgansko kemijo za boleznijo in opisuje najnovejša zdravila ter terapije. V njem dobite tehtne nasvete in tehnike za samopomoč, ki jih lahko tako vi sami kot vaši bližnji uporabite za lajšanje in odpravljanje simptomov, delovanje v času krize, vnaprejšnje načrtovanje za primer maničnih ali depresivnih epizod in sploh mnogo boljše počutje.

Odkrijte kako:

 • izberete specialista za duševno zdravje
 • prevzamete nadzor nad svojim zdravljenjem
 • ohranjate stabilno razpoloženje
 • izvedete pozitivne spremembe življenjskega sloga
 • veste, katera zdravila imate na voljo
 • O Bipolarni motnji za telebane
  'Obvezno čtivo tako za osebe z bipolarno motnjo kot za vse njihove svojce, prijatelje in ostale podporne osebe, tudi strokovnjake.'
  – doc. dr. Mojca Z. Dernovšek, spec. psih.

  “Bipolarna motnja za telebane je popoln priročnik za preživetje na bipolarni avtocesti, pa naj si se odlepil v stratosfere manije ali obvisel nad brezdanjim prepadom depresije. Poleg znanja o vzrokih in oblikah motnje te opremi s čisto vsem, kar potrebuješ, da udomačiš to smrtno nevarno sovražnico z mnogoterimi obrazi: razloži, s katerimi zdravili jo lahko krotiš, pojasni, zakaj potrebuješ psihoterapijo, pove, kje dobiš psihiatra in psihoterapevta, te oskrbi z vsemi indikatorji pretečih epizod od tabel razpoloženja in dnevnikov (ne)spečnosti naprej, pouči tebe in tvoje bližnje, kako naj ravnate drug
  z drugim, ti da v podpis pogodbo s “pomembnim drugim,” te za roko odpelje po oporo v podporno skupino sotrpinov in ti potrpežljivo razloži, kako potrpeti v bolnišnici (pa če si tam s privolitvijo ali
  brez) in kako se reševati iz teh, onih in tistih pravnih zagat, v katere te je morda ukleščila motnja – in potem naredi še obnovo vsega tega za primer, da ima bipolarno tvoj otrok ali najstnik.
  To knjigo bi bili morali dobiti že zdavnaj!”
  – uporabnica foruma nebojse.si in bipolarna.si  Knjiga je izšla v sodelovanju z Društvom za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami ter ob podpori slovenske podružnice podjetja ASTRAZENECA UK LIMITED.

  O avtorjih

  Candida Fink

  Candida Fink, dr. med., (živi v New rochelleu v New Yorku) je specialistka psihiatrije in pedopsihiatrije s privatno prakso v državi New York. Na univerzi v Bostonu je diplomirala iz medicine in nadaljevala s podiplomskim izobraževanjem na harvardski medicinski fakulteti. trenutno je docentka klinične psihiatrije na westchestrski medicinski fakulteti. Ima obsežne izkušnje z otroki in odraslimi z zapletenimi psihiatričnimi motnjami. velik del njene prakse zaobjema motnje razpoloženja, zlasti vprašanja diagnosticiranja in zdravljenja bipolarne motnje. Prav tako obsežno je njeno sodelovanje s šolami in drugimi ustanovami na področju razvojnih in psihiatričnih vprašanj. Odraščala je v družini z motnjami razpoloženja, zato jih pozna z vseh vidikov in ve, kako pomemben del vsakega uspešnega zdravljenja je mobilizacija družine.

  Joe Kraynak

  Joe Kraynak (živi v Speedwayu v Indiani) je neodvisni pisec, avtor in soavtor množice knjig, katerih tematika sega od slam poezije do osebnih računalnikov. Joe je diplomiral iz bipolarne motnje v trdi šoli življenja: 10. decembra 1999 so njegovi ženi Cecie, takrat učiteljici španščine, diagnosticirali bipolarno motnjo. Od tistega dne sta obletala pol ducata zdravnikov in še več terapevtov, izurila nekaj mladih zakonskih svetovalcev, preživela več sprememb zdravstvenega zavarovanja, se udeležila na ducate srečanj podpornih skupin in pretrpela karierne spremembe ter finančne stiske, ki običajno spremljajo bipolarno motnjo. v knjigi Joe nudi svoje izkušnje in vpogled v življenje za okopi.

  Info

  Zbirka: Za telebane
  Založba: Založba Pasadena
  Naslov izvirnika: Bipolar Disorder for Dummies
  Založba izvirnika: John Wiley & Sons
  Prevod: Darja Budja
  Strokovna recenzija: prof. dr., Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., specialist psihiater
  Jezik: slovenski jezik
  Vezava: broširano
  Strani: 360
  Mere: 185 x 235 mm
  Izid: oktober 2009
  ISBN: 9616361856
  ISBN-13: 9789616361859

  Ocena

  Ocen še ni, oddajte svojo!

  Moja ocena

  Priporočite prijatelju

  Ocenite: Bipolarna motnja za telebane

  Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

  Ocena:

  Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

  Priporočite: Bipolarna motnja za telebane

  Oglejte si tudi

  Kontakt