Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 15,30 EUR

Redna cena: 17,00 EUR

Prihranek: 1,70 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

B.M. Muci

Ekonomija seksa

Knjiga je dosledno pisana skozi oči moškega, zato se ne ukvarja z vzajemnostjo. Je enostranska. Ne ukvarja se s podobnostjo mehanizmov in dogodkov med spoloma, ker pisec verjame, da jih ni.

Na tej neenakosti namreč temelji njegovo razmišljanje o ekonomiji seksa. Na načelu nekakšne neenakosti med sposobnimi in manj sposobnimi, med revnimi in bogatimi, sloni tudi splošna ekonomija, zato je pisec poskušal prenesti ta vzorec tudi v igro med moškim in žensko ter poskušal poiskati njene pozitivne ekonomske učinke.

Svojega pisanja se niti ne trudi uravnotežiti, zato je njegovo razmišljanje namenoma provokativno in enostransko, na trenutke zelo šovinistino ter kaže razmišljanje izven čustvenih okvirov in nam poznanih ter privzgojenih vzorcev. Moški instinkt in nagon poudarja kot slabost v ekonomskem smislu za moškega in hkrati kot prednost oziroma gonilo splošne ekonomije. O moškem nagonu piše enostransko, ker drugače ne more: pozna samo njega, zato iskreno piše o vsakodnevnih situacijah, ki so z njim povezane.

Morda obstaja tak nagon tudi pri ženskah in morda obstajajo podobne situacije, kot so opisane tu, tudi za ženske. Morda obstaja vzajemnost pri dogodkih, problemih in konceptih, vendar bo lahko o ženskem nagonu z iskrenostjo pisala samo ženska. Bralka in bralec morata to dejstvo sprejeti in s to vednostjo knjigo tudi brati.

Na življenje lahko gledamo iz različnih enakovrednih točk, ta knjiga je samo ena od njih. Strinjanje ali nestrinjanje z njo ni pomembno, pomemben je koncept, ki ga pisec vidi. Vaš je lahko podoben ali pa popolnoma drugačen.

Pa napišite svojega!

Odlomek iz vsebine:
Mlada, lepa voznica se s svojim avtom na rahlo dotakne vašega. Škoda je minimalna, popraskan avto... Ko se pogledata v oči, vas jeza mine in pričnete se obnašati 'neobičajno'. Na koncu ji daste celo predlog, da mora z vami 'za kazen' na kavo...

Pogled v knjigo

O avtorju

B.M. Muci

Definicija ekonomije seksa? Našel sem nekaj slabih na internetu pod »sexonomy«. Pravzaprav vsi nakladajo o ponudbi in povpraševanju in to je tudi vse, o čemer so »ekonomisti« razmišljali. Naj sam poskusim bolje! Ekonomija seksa je lahko niz ovrednotenih pojavov in razmerij v našem okolju, kjer seksualna energija samostojno ustvarja in je tudi produktivna. Je v nekem smislu opis in ovrednotenje te energije.

Knjiga o ekonomiji seksa je pisana s tistega zornega kota, kjer se obstoj te energije in njenih pojavov lahko pokaže na najlažji in razumljiv način. Zato je pisana kot koncept iz določenega, moškega zornega kota. Ta knjiga naj vas predvsem zabava, saj boste v njej morda srečali tudi kakšne svoje pretekle in sedanje situacije. Morda celo potrdi vaše sume in slutnje, kako se stvari dogajajo okoli vas in kam gre vaša prihodnost.


Casopis Dnevnik o knjigi,
sobota, 28. februarja 2009 / kultura / art šop

V zbirki Ventilator je izšel prvi del v prvi izdaji s strokovnim, poljudnim in zabavnim zacinjene razprave o odnosu moškega do ženske. "Ekonomija seksa je lahko niz ovrednotenih pojavov in razmerij v našem okolju, kjer seksualna energija samostojno ustvarja in je tudi produktivna. Je v nekem smislu opis in ovrednotenje te energije." Tako pisec opredeli svoje podrocje in ga skozi knjigo vrednoti, dopolnjuje in seveda raziskuje: je podrocje moškega ugodja, užitka in spolnega preužitka. Predvsem pa je pojem zadovoljitev tista presežna vrednost, ki je osnova povsem racunske obdelave izlivov custev in še cesa. Kako spolni višek v vseh pomenskih odtenkih spraviti na x in y osi? Vzoren izdelek z dodanim likovno dovršenim sklopom štirih oglasnih sporocil ter odlicna bralnost besedila dajeta knjigi najboljšo popotnico, da izide še kakšen njen naslednji del prej kot ponatis.

Ocena: 5 Andrej Lutman

Info

Zbirka: Ventilator
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 84
Mere: 165 x 165 mm
Izid: december 2008
ISBN: 9616361953
ISBN-13: 9789616361958

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 4

Dobrotnica★★★★☆ Uravnoteženo špasno & resno poljudno-znanstveno branje, ličen dizajn, cena 1 cdja, kolikor manj je pri knjigica primerna za peko, toliko bolj je za - citiranje :-)

Dobrotnica★★★★☆ Uravnoteženo špasno & resno poljudno-znanstveno branje, ličen dizajn, cena 1 cdja, kolikor manj je pri knjigica primerna za peko, toliko bolj je za - citiranje :-)

Hari Harison★★★★★ Ta knjiga pravzaprav res pove resnico! Prijetno in kratko branje kjer se na koncu kar malo zamislimo... Priporočam vsem!

Hari Harison★★★★★ Ta knjiga pravzaprav res pove resnico! Prijetno in kratko branje kjer se na koncu kar malo zamislimo... Priporočam vsem!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Ekonomija seksa

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Ekonomija seksa

Oglejte si tudi

Kontakt