Založba IRIDA

Nakup

Cena 16,65 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Tone Rački

Z videokamero v roki

Knjiga, za vse, ki se podajate v svet videosnemanja, ne glede na to, ali imate v roki digitalni fotoaparat ali video kamero, ste popolni začetnik v video svetu ali napredni amater.
Pričujoča knjiga želi biti priročnik, vendar ne tak, da bi snemalec v eni roki držal kamero, v drugi pa priročnik. Snemanje je veščina, ki si jo pridobivamo in izpopolnjujemo postopoma, ob delu s kamero. Priročnik bo koristen le, če ga bomo večkrat vzeli v roke. Ko bo bralec imel več izkušenj s snemanjem, bo lažje razumel, kaj mu želi povedati, bolj prav mu bodo prišli nasveti, ki jih ponuja.

O knjigi
Odlična knjiga ! Nič v njej ni odveč.
Razumljiva je in poučna, vzgojna in šarmantna, pedagoška in optimistična, takih stvari pa je na svetu malo. Videokamera je v naše domove vnesla gibanje in »večnost«. Postala je naš življenjski sopotnik: zapisovalka srečnih in nesrečnih trenutkov, zaznamovalka neponovljivega. Tone Rački nam je v knjigi Z videokamero v roki približal to sodobno pripravo kot učinkovit pripomoček za registriranje življenja. S kratkimi, enostavnimi spoznanji nas popelje v svet, ki se nam zožuje in širi na drugi strani objektiva.
In nikar ne pozabimo: najmanj trije današnji režiserji so kot dečki dobili za rojstni dan kamero in kasneje postali znani filsmki ustvarjalci: naš Boštjan Hladnik, francoski režiser Jean-Luc Godard in oskarjevec Steven Spielberg.

Branko Šömen, Zagreb 2002


Svoj video boste lažje posneli brez baterij kot pa brez te knjige! Ko so se pojavile videokamere, se je svet spremenil. Na boljše in na slabše. Zakaj se je spremenil na boljše, je na dlani: na lepem smo vsi postali filmarji. Kul! Hja, postali smo gospodarji videokamere, gospodarji filma. Kul! V sebi smo začutili nekaj več. Kul! In dobro veste, kaj se zdaj dogaja povsod, kamor pridete, vam vrtijo te male družinske filme. Kul! A tu nastopi hud problem, ki ste ga gotovo občutili tudi sami- vsi ti filmčki so večinoma povsem negledljivi in neužitni. lskreno rečeno, mene ob gledanju te umetnosti začne boleti glava, okej, zgrabi me neke sorte morska bolezen. lz preprostega razloga: ljudje kamere nenehno tresejo, zibljejo in gibljejo, ker nenehno zumirajo, ker so posnetki predolgi in razvlečeni, ker so si preveč podobni, ker so brez repa in glave. Vse navdušenje, vsa cinefilija, vsa evforija gre tako v nič.
No, na srečo je Tone Rački sklenil, da bo tej morski bolezni naredil konec. Knjiga Z videokamero v roki je namreč biblija za vse, ki snemajo z videokamero, saj v njej na eleganten in nedvoumen način pojasni, kako morate snemati, če hočete, da bodo prijatelji, znanci in sorodniki vaš družinski filmček pogledali z užitkom, da vas bodo po ogledu še vedno spoštovali in da bodo še kdaj prišli. Preberite torej to knjigo, ki sodi zraven vsake videokamere.

Marcel Stefančič, jr., Ljubljana 2002

Pogled v knjigo

O avtorju

Tone Rački

Tone Rački, 1946, akademski slikar, je diplomiral na ALU v Ljubljani leta 1973. Študiral je tudi na Pedagoški akademiji pri prof. Zoranu Didku, kjer se je začel zanimati za metode umetnostne vzgoje, kar je opredelilo njegovo nadaljnje delo.
Ukvarjal se je s pedagoškim delom na področju vizualnih medijev: filma, videa, animiranega filma, stripa in likovne umetnosti, predvsem je razvijal metode mentorskega dela pri filmski ustvarjalnosti otrok in mladine.
V osemdesetih letih se je začel intenzivno ukvarjati s poučevanjem risanja, slikanja in kompozicije na tečajih Zveze kulturnih organizacij Slovenije. Zanimajo ga predvsem metode podajanja likovnih veščin. Razvija in uvaja sisteme praktičnih vaj za osvajanje znanj na posameznih likovnih področjih.
Izsledke svojega pedagoškega dela objavlja v številnih člankih in samostojnih publikacijah.
Pri JSKD so izšle naslednje knjige:
- Veščina likovne kompozicije
- Veščina risanja 1- predmeti in prostor
- Veščina risanja 2-človeška figura
- Veščina risanja 3- majhne skrivnosti velikih mojstrov.

Info

Založba: Založba IRIDA
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 150
Izid: januar 2002
ISBN: 9612380260
ISBN-13: 9789612380267

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Z videokamero v roki

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Z videokamero v roki

Kontakt