Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 26,82 EUR

Redna cena: 29,80 EUR

Prihranek: 2,98 EUR, 10%

Nikolaj Pečenko

Fotografirajmo digitalno, 1. in 2. del, trda vezava

Digitalni fotoaparati so dokončno izpodrinili klasične, s seboj pa so prinesli tudi marsikatero novost. Knjiga je namenjena vsem, ki vstopajo v čudoviti svet digitalne fotografije, tako popolnim začetnikom kakor tudi vsem, ki so si fotografske izkušnje doslej nabirali s klasičnim fotoaparatom. V njej bodo marsikaj zanimivega in koristnega našli tudi vsi, ki digitalni fotoaparat sicer že uporabljajo, pa bi to radi počeli bolje. Napisana je v vsakomur razumljivem jeziku, zaradi česar je primerna za nedeljske fotografe, ki (še) ne vedo, kaj je zaslonka in globinska ostrina, a hkrati dovolj poglobljeno, da jo bodo lahko s pridom uporabili tudi izkušenejši fotografi, ki to že vedo.

V knjigi boste spoznali osnove digitalne fotografije ter posebnosti, ki digitalno fotografijo ločijo od klasične. Izvedeli boste, kateri digitalni fotoaparat je najprimernejši za vas, in se ga naučili uporabljati. Naučili se boste osnove fotografije in izvedeli, zakaj je pomembna svetloba, kako uporabiti barve ter kaj je kompozicija.

Podrobno si boste lahko ogledali, kako fotografiramo različne motive, na primer otroke in živali, ter možnosti uporabe fotografije ob različnih priložnostih, na primer na potovanju ali rojstnem dnevu. Brez fotografij v knjigi o fotografiji seveda ne gre, na številnih primerih si boste tako lahko ogledali, kako teorijo preslikamo v prakso.

Ker se s pritiskom na sprožilec fotoaparata fotografiranje še ne konča, se bomo v priročniku posvetili tudi računalniški obdelavi fotografij in tiskanju fotografij z barvnimi tiskalniki. Poleg tega se boste naučili narediti digitalni fotografski album in fotografijo poslati po e-pošti. Na enem samem mestu boste torej na razumljiv in jedrnat način izvedeli vse, kar morate vedeti o digitalni fotografiji.

O avtorju

Nikolaj Pečenko

Nikolaj Pečenko je avtor najuspešnejšega slovenskega računalniškega priročnika. Moj prvi PC je doslej izšel v šestih izdajah, v skupni nakladi več kot 100.000 izvodov. Napisal je tudi več drugih priročnikov, na primer najuspešnejsi slovenski fotografski priročnik Fotografirajmo digitalno, ki je bil prodan v več kot 10.000 izvodih, priročnik za rabo videokamer Digitalne videokamere, računalniške priročnike Moj prvi linux, Moj žepni računalnik Palm, Moj prenosnik ...

V Delovi prilogi Vikend ima rubriko o zabavni elektroniki, v reviji Naravoslovna solnica pa rubriko o naravoslovnih spletnih straneh.

Poleg računalništva in zabavne elektronike se ukvarja tudi s poljudno-znanstvenim pisanjem in prevajanjem. Napisal je knjigo Naš Zoo, vodnik po ljubljanskem živalskem vrtu, ki je prav tako izšla pri Založbi Pasadena. Njegove prispevke o različnih področjih znanosti je bilo doslej mogoce prebrati v Mladini, Delovi Sobotni prilogi in prilogi Znanost, Gei, Proteusu in še kje. Med knjigami, ki jih je prevedel, pa omenimo temeljno delo Richarda Dawkinsa, Sebični gen.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 270
Izid: december 2006
ISBN: foto_bundle
ISBN-13: foto_bundle

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Fotografirajmo digitalno, 1. in 2. del, trda vezava

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Fotografirajmo digitalno, 1. in 2. del, trda vezava

Oglejte si tudi

Kontakt