Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 21,56 EUR

Redna cena: 23,95 EUR

Prihranek: 2,40 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Peter Baloh, Peter Vrečar

Ob praktičnih primerih skozi MS Project 2007 in MS Groove 2007

Knjiga, ki ste jo izbrali, je edini slovenski priročnik, ki bralca prek konkretnih praktičnih primerov iz poslovne prakse oboroži s sodobnimi ter tehnološko podprtimi prijemi menedžmenta projektov in njihove izvedbe.

Delo projektnega vodje in članov projektne ekipe lahko učinkovito podpremo in izboljšamo z informacijsko tehnologijo. To velja zlasti za planiranje in kontrolo, obvladovanje projektne dokumentacije ter komuniciranje med člani projektne ekipe, ki sodi v aktivnost vodenja projektov v širšem smislu. Med možnimi programi za podporo projektnemu delu sta avtorja izbrala Microsoft Office Project 2007 in Microsoft Office Groove 2007.

MS Groove 2007 je namenjen učinkovitemu komuniciranju med člani projektne ekipe ter učinkovitemu hranjenju projektne dokumentacije. Projektna ekipa v skupnem delovnem prostoru uporablja različna orodja: datoteke, razpravo, koledar, sestanke, obrazce, beležnice, skicirke… Namenjen je tako vodji projekta, ki lažje usklajuje sestanke ter ima v vsakem trenutku pregled nad izdelanimi rešitvami, projektni ekipi, ki lahko učinkoviteje komunicira med sabo in rešuje posamezne naloge in probleme projekta kot tudi administratorju projekta, ki je odgovoren za pomoč pri organizaciji sestankov ter hrambi projektne dokumentacije. Ta je pomembna tudi po zaključku projekta, saj predstavlja za podjetje znanje – kako se lotiti reševanja podobnih problemov v bodoče.

MS Project 2007 je namenjen učinkovitemu planiranju in kontroliranju aktivnosti: časa in sredstev (finančnih in kadrovskih). To velja zlasti za povezovanje opravil med seboj, določanju kritične poti projekta, optimizaciji stroškov in časa, porabljenega za projekt ter spremljanju plana, merjenju odstopanj ter sprejemanju ukrepov za doseganje plana. To je orodje, ki ga skoraj ne more pogrešati vodja projektne ekipe.

    IZ VSEBINE:

  • Na različnih praktičnih primerih iz poslovne prakse si bomo ogledali planiranje in kontrolo projekta s pomočjo programa MS Project 2007.
  • Predstavili bomo tudi tiste metodološke osnove, ki so potrebne za izdelavo projektnega modela, vključno s predstavitvijo CPM in PERT metode, ki opredeljujeta določanje rokov ter povezovanje opravil.
  • Osredotočili se bomo na povezanost posameznih opravil, čase in stroške, potrebne za njihovo izvedbo ter število in profil zaposlenih.
  • Med izvedbo bomo vse, kar smo planirali, tudi spremljali.
  • Naučili se bomo pripraviti informacije za naročnika projekta, vodjo in člane projekta.

Znanje, ki ga bo projektni vodja pridobil v tem poglavju, bo pripomoglo k doseganju zastavljenih ciljev projekta (stroškov, rokov, kakovosti). Uporaba MS Projecta 2007 namreč močno podpre in poenostavi planiranje in kontrolo projekta.

V knjigi bomo ob praktičnih primerih povezali poslovna in metodološka znanja ter znanja programskega paketa Project. Knjiga ob nizanju praktičnih primerov ohranja urejeno strukturo učbenika, zato jo priporočamo tako samoukom kot tistim, ki se ukvarjate z izobraževanjem sedanjega in bodočega poslovnega kadra.

Ob reševanju problemov iz poslovne prakse boste spoznali delo z novim MS Project 2007 in z novim MS Groove 2007 ter si približali zmogljivosti MS Project Serverja 2007, in se tako opremili za borbo za preživetje na delovnem mestu. Ne pozabite, da bi marsikdo naredil vse, da bi dobil vašo službo – ne pustite se mu.

Primer nalog iz knjige lahko dobite na povezavi Projekt_prenove_oskrbne_verige.zip

Pogled v knjigo

O avtorjih

Peter Baloh

Dr. Peter Baloh je član uprave hitrorastočega visokotehnološkega podjetja BISOL. Deluje na področjih strategije, managementa znanja, inovacij, tehnologije in projektnega managementa. Je tudi profesor na IEDC Bled School of Management. Sodeluje v mednarodnih raziskovalnih in svetovalnih projektih, objavlja v uglednih strokovnih revijah in izvaja gostujoča predavanja na univerzah v tujini.

Peter Vrečar

Mag. Peter Vrečar se v poslovni praksi že več kot desetletje posveča delovanju na področjih organizacije, informatizacije poslovanja, analitike, prenove procesov, ter linijskemu, projektnemu in procesnemu managementu.

Njegovo pedagoško delo teče od leta 1995. Na Ekonomski fakulteti je najprej učil kot demonstrator, kasneje pa kot asistent, strokovni sodelavec in tutor pri predmetih Poslovna informatika, Objektno orientirane metodologije, Poslovna statistika in Organizacija. Sodeloval je tako na rednem kot izrednem študiju, pri slednjem je izvajal delo tutorja na enajstih različnih študijskih središčih po Sloveniji. Leta 2010 je pridobil naziv predavatelja višje šole za predmetna področja Nabava, Informacijsko-komunikacijska tehnologija ter Organizacija in management. Kot predavatelj sodeluje v pedagoškem procesu na višji šoli B2 in BB, kot tutor pa na Visoki šoli skupine ERUDIO.

Od leta 2002 izvaja tudi izobraževalno-svetovalno dejavnost na področjih 1) informacijske podpore pisarniškemu poslovanju, organiziranju in odločanju, 2) projektnega managementa in izvedbe projektov 3) prenov komercialnih procesov.

Info

Zbirka: Ob praktičnih primerih
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 200
Mere: 165 x 210 mm
Izid: december 2007
ISBN: 9616361864
ISBN-13: 9789616361866

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 3

Iza Login★★★★★ Kniga nas na zelo praktičen način vpelje v področje vodenja in upravljanja projektov. Bralcu da občutek, da je področje možno obvladovati v doglednem času - lepo izpostavi kateri koraki so za uspešen projekt obvezni. Tudi prvi, teoretični del je odlično strnjena vsebina procesa vodenja projektov za velikosti projektov, ki jih krog potencialnih bralcev pokriva. Obstaja samo nevarnost, da bralci sami pri sebi vsebino še bolj strnejo, kar pa je skorajda nemogoče narediti brez škode. Priporočam.

Nika B.★★★★★ Knjiga je predvsem uporabniku prijazna. Ni preveč obsežna, da bi že debelina knjige odvrnila bralca od branja, je razumljivo napisana, enostavna za sledenje, z uporabnimi nasveti, step-by-step varianto, ki je nenazadnje razumljiva tudi potencialnemu laiku, če se bo spravil brati takšno literaturo... Priporočam.

Mitja Turk★★★★★ Po Office 2007 knjigi, ki mi je bila zelo všeč, sem naročil še Project.Način pisanja 'Ob praktičnih primerih' mi je zelo blizu, saj se ne naučiš le klikati, ampak tudi razumevanja, kaj delaš s programom.Zelo pohvalno!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Ob praktičnih primerih skozi MS Project 2007 in MS Groove 2007

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Ob praktičnih primerih skozi MS Project 2007 in MS Groove 2007

Oglejte si tudi

Kontakt