Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 24,37 EUR

Redna cena: 27,08 EUR

Prihranek: 2,71 EUR, 10%

Matic Kaltenekar

Hitri vodnik - oblikovanje spletnih strani

Se želite hitro in enostavno naučiti, kako izdelati spodobno spletno stran? Si jo prav tako želite spraviti v splet? Ne veste, kako? Vse o tem najdete v priročniku Hitri vodnik - Oblikovanje spletnih strani, saj je narejen tako za popolne začetnike kot tudi za tiste z malo predznanja.

S to knjigo se boste naučili, kako postaviti sodobno spletno stran, ki bo zanimiva za spletne obiskovalce, da se bodo vračali nanjo in jo priporočali še drugim. To bomo omogočili s postavitvijo spletne strani in njeno namestitvijo na strežnik povsem brezplačno in z vpisom v slovenske iskalnike. Iskalniki pa nas bodo pri iskanju postavili še veliko višje, če bomo spletno stran optimizirali.

HTML je najpomembnejši del spletne strani: z njim pravzaprav prikažemo celotno spletno stran. V HTML-ju so zapisani besedilo, barve, postavitev, povezave, tabele in še marsikaj. In kaj pravzaprav je HTML? HTML je kratica iz štirih angleških besed: Hyper Text Markup Language. Ta koda je med izdelovalci spletnih strani najbolj razširjena, ker je enostavna. HTML pa je tudi zelo funkcionalen jezik: povežemo ga lahko z drugimi jeziki in mu tako dodamo še več funkcij. S tem izboljšamo spletno stran in jo naredimo veliko privlačnejšo. V tej knjigi bomo pokazali, kako kodo HTML povežemo z jezikoma CSS in JavaScript.

  IZ VSEBINE:

 • Osnove jezika HTML;
 • Urejanje besedila in slik;
 • Postavitev in urejanje menija;
 • Spoznavanje sveta tabel;
 • Osnovne funkcije CSS;
 • Optimiziranje spletne strani z meta oznakami;
 • Postavitev obrazcev;
 • Postavitev spletne strani v spletni strežnik;
 • Spoznavanje sveta jezika JavaScript.
 • Knjigo spremlja spletna stran www.pasadena.si/oblikovanje

  Pogled v knjigo

O avtorju

Matic Kaltenekar

Z oblikovanjem se ukvarja že od malih nog, resno pa oblikuje spletne strani in ostale oglaševalne medije od leta 2000. Na začetku se je povsem osredotočil na programe za oblikovanje slik, kakršen je Photoshop, pozneje pa se je lotil še skriptnih jezikov in kod. Njegovo oblikovalsko pot sta prav gotovo zaznamovala tudi naziv oblikovalca leta 2005/2006, ki ga je prejel na tekmovanju DOSS (Dijaška Oglaševalska Scena Slovenije), in ta knjiga: njegova prva in zagotovo ne zadnja.

Info

Zbirka: Hitri vodnik
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 250
Mere: 165 x 210 mm
Izid: november 2006
ISBN: 9616361759
ISBN-13: 9789616361750

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 1

Aljaz Kern★★★★★ Ta spletna stran mi je zelo všeč. LP Aljaž

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Hitri vodnik - oblikovanje spletnih strani

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Hitri vodnik - oblikovanje spletnih strani

Oglejte si tudi

Kontakt