Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 31,45 EUR

Redna cena: 34,95 EUR

Prihranek: 3,49 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Francis Glassborow

C++ od začetka

C++ poznamo že več kot dvajset let. V tem času se je od svojih korenin do trenutne podobe ves čas razvijal in doživel tudi večje spremembe. Še vedno pa je to eden izmed najbolj razširjenih in priljubljenih programskih jezikov, primeren za vse potrebe. Priročnik C++ od začetka je napisan tako, da ga lahko uporabljate z vsemi različicami jezika C++. Priložena sta odprtokodni povsem prenosljiv prevajalnik in integrirano razvojno okolje za Windows in Linux. Za večjo motivacijo in navdih bodočim programerjem v C++ avtor v veliki meri uporabi svojo grafično in avdio knjižnico.

Priročnik ponuja interaktiven in zabaven način učenja jezika C++, ki je eden izmed najbolj priljubljenih visoko nivojskih programskih jezikov za grafične aplikacije. Edinstven praktičen pristop k učenju jezika C++ naredi izkušnjo zabavno in zanimivo, bralcem pa ponuja priložnost, da tudi sami hitro začnejo programirati. Priročnik ponuja številne primere in zamisli za projekte ter tudi razširitve za grafični uporabniški vmesnik in avdio, tako da so bralci takoj deležni povratnih informacij. Avtor priročnika, ki sodi med vodilne strokovnjake za C in C++ v svetu, je na koncu vsakega poglavja dodal še dragocen referenčni razdelek.

A to še ni vse. Govor je tudi o posebnostih sodobnega C++, kar v drugih publikacijah pogosto ostane prezrto.

Knjigi je priložen tudi CD-ROM z vajami iz knjige in potrebno programsko opremo!

Pogled v knjigo

O avtorju

Francis Glassborow

Francis Glassborow je bil predsednik združenja ACCU (Association of C & C++ Users), kjer je v 90-ih tudi urejal osrednjo publikacijo. Objavil je številne recenzije večine priročnikov za C++ na trgu, vendar to ne pomeni, da ga zanima samo ta programski jezik. Bil je tudi reden kolumnist pri .EXE. Vse do letošnjega leta je predsedoval letni konferenci programerjev, ki vselej pritegne največje avtoritete za C++ in tudi za druge programske jezike. Francis je vodja predstavnikov Velike Britanije pri odborih ISO za C in C++, zato v svetovnem merilu velja za eno od vodilnih avtoritet za to področje. Je tudi avtor velikega dela gradiva, katerega namen je, da z naslednjo izdajo standarda za to področje poenostavi učenje jezika C++. Francisova prva knjiga >You Can Do It< (založba Wiley, 2003) je pravi motivacijskih priročnik, ki uporabnike brez vsakih izkušenj nauči osnov programiranja.

Info

Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: You Can Program in C++
Založba izvirnika: John Wiley & Sons
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 415
Mere: 183 x 230 mm
Izid: oktober 2007
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616361732
ISBN-13: 9789616361736

Ocena

Povprečna ocena: ★★★☆☆ število ocenjevalcev: 2

Breda Lesar★★★☆☆ Knjiga je precej dobra, moti me le to, da avtor hitro preskakuje nivoje učenja (že drugi program je za večino začetnikov nerazumljiv).

Breda Lesar★★★☆☆ Knjiga je precej dobra, moti me le to, da avtor hitro preskakuje nivoje učenja (že drugi program je za večino začetnikov nerazumljiv).

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: C++ od začetka

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: C++ od začetka

Oglejte si tudi

Kontakt