Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 48,07 EUR

Redna cena: 53,41 EUR

Prihranek: 5,34 EUR, 10%

Nikolaj Pečenko, Aleš Košir, Roman Maurer, Rok Papež, Primož Peterlin, Miha Tomšič

Moj prvi Linux + Linux z namizjem KDE (2. izdaja)

Knjiga Linux z namizjem KDE (2. izdaja), je v slabšem stanju.

Bi radi spoznali delo v okolju Linux, pa mislite da ga lahko obvladajo le doktorji znanosti. Narobe, skupek knjig o Linuxu vam bo hitro in enostavno približal delo v novem okolju. V knjigi moj Moj prvi Linux boste našli teoretično osnovo za delo in uporabo brezplačnega operacijskega sistema, ter navodila o namestitvi, za katero vam ni potrebno osvojiti znanja o kvantni fiziki, čeprav ste nekoč morda tako mislili. Ko boste osvojili začetniško znanje pa ga boste nadgradili z vsebino druge knjige in kmalu postali napreden uporabnik alternativnega OS.

Spoznali boste delo v okenskem okolju KDE, v katerem preživimo večino časa, ko upravljamo računalnik, si dopisujemo, brskamo po spletu ali uživamo v večpredstavnosti. Posebna skrb je namenjena upravljanju sistema, pri čemer gredo načela z roko v roki z izkušnjami, ki so si jih avtorji pridobili v letih uporabe. V tem nevarnem času je tudi domače sisteme treba primerno zavarovati, zato je celo poglavje namenjeno varnosti. Knjigo zaključuje poglavje o omrežnih storitvah, pri katerih je Linux izjemno močan že od samega nastanka.

Operacijskega sistema Linux se med običajnimi uporabniki osebnih računalnikov drži slab glas. Zapleten naj bi bil in namenjen le zagrizenim ljubiteljem ter strokovnjakom. Z omenjenim skupkom knjig boste spoznali da je večina vsakdanjih opravil lažjih, poleg tega pa vam bo omogočena prilagoditev okolja vašim potrebam.


    Na priloženih CD-ROM-ih boste našli:
  • slovenščini prilagojeno distribucijo Pingo 2.0, osnovano na najbolj priljubljeni distribuciji Linuxa na svetu, Red Hat Linux 9
  • v slovenščino prevedeno namizje KDE
  • internetne strežnike in odjemnike, pripomočke, razvojna orodja ... skupaj prek 700 programskih paketov

O avtorjih

Nikolaj Pečenko

Nikolaj Pečenko je avtor najuspešnejšega slovenskega računalniškega priročnika. Moj prvi PC je doslej izšel v šestih izdajah, v skupni nakladi več kot 100.000 izvodov. Napisal je tudi več drugih priročnikov, na primer najuspešnejsi slovenski fotografski priročnik Fotografirajmo digitalno, ki je bil prodan v več kot 10.000 izvodih, priročnik za rabo videokamer Digitalne videokamere, računalniške priročnike Moj prvi linux, Moj žepni računalnik Palm, Moj prenosnik ...

V Delovi prilogi Vikend ima rubriko o zabavni elektroniki, v reviji Naravoslovna solnica pa rubriko o naravoslovnih spletnih straneh.

Poleg računalništva in zabavne elektronike se ukvarja tudi s poljudno-znanstvenim pisanjem in prevajanjem. Napisal je knjigo Naš Zoo, vodnik po ljubljanskem živalskem vrtu, ki je prav tako izšla pri Založbi Pasadena. Njegove prispevke o različnih področjih znanosti je bilo doslej mogoce prebrati v Mladini, Delovi Sobotni prilogi in prilogi Znanost, Gei, Proteusu in še kje. Med knjigami, ki jih je prevedel, pa omenimo temeljno delo Richarda Dawkinsa, Sebični gen.

Aleš Košir

Aleš Košir ima veliko veselja do dela z računalniki pri simulacijah kompleksnih fizikalnih sistemov, pri uporabi računalniških prevajalniških tehnologij in orodij za naravni jezik ter pri pripravi tekmovanj iz računalništva za srednješolce. Po magisteriju na temo večfaznih fizikalnih sistemov se je zaposlil v podjetju Hermes Softlab.

Roman Maurer

Roman Maurer je v slovenščino prevedel precej dokumentacije in uporabniških vmesnikov za Linux. Linux je sam ali z drugimi predstavljal v člankih, na različnih prireditvah ali prek spletnih strani društva Lugos. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani matematik, zaposlen pa je v računalniškem podjetju Hermes Softlab.

Rok Papež

Rok Papež aktivno deluje v društvu Lugos. Pomaga pri projektih slovenizacije, organizaciji prireditev ter na dopisnih seznamih pri posredovanju tehnične pomoči novim uporabnikom. Za IskraTel je izdelal vrsto orodij za Linux, namenjenih preizkušanju komunikacijskih naprav. Rad programira v C-ju, predvsem sistemsko programsko opremo, tu in tam pa najde čas tudi za kolesarjenje ali pohajkovanje po Kamniških Alpah. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir računalništva.

Primož Peterlin

Primož Peterlin je starosta slovenjenja Linuxa, verjetno najbolj znan kot avtor priročnika za krajevno prilagoditev Linuxa slovenskemu okolju. Sam ali s sodelavci je o Linuxu napisal več člankov v domačih in tujih revijah. Po izobrazbi je doktor fizike in se ukvarja z biofizikalnimi raziskavami mehanskih lastnosti celičnih membran.

Miha Tomšič

Miha Tomšič je uporabnik Linuxa že od leta 1995. Zaradi hitro rastoče skupnosti uporabnikov je že kmalu začutil potrebo po druženju uporabnikov Linuxa in bil tudi eden izmed pobudnikov ustanovitve društva Lugos, v katerem še vedno aktivno sodeluje pri organizaciji prireditev in predavanj. Kot diplomirani fizik se najbolj zanima za naravo in delovanje glasbil in je tudi ljubiteljsko predan tehnologiji obdelave in ustvarjanja zvoka ter glasbe. Tehnična žilica ga žene tudi v raziskovanje risarskih programov. O zvoku in grafiki rad na dolgo in široko predava v sklopu prireditev društva Lugos.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Izid: marec 2005
Dodatek: priložen CD

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Moj prvi Linux + Linux z namizjem KDE (2. izdaja)

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Moj prvi Linux + Linux z namizjem KDE (2. izdaja)

Oglejte si tudi

Kontakt