Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 22,05 EUR

Redna cena: 24,50 EUR

Prihranek: 2,45 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Veit Heinichen

Vsakemu svojo smrt

Vsakemu svojo smrt je napet kriminalni roman o nekdanjem avstro-ogrskem pristanišču ob Jadranu, živahnem presečišču med vzhodom in zahodom, severom in jugom.

Trst sredi poletja. Nekoč mirno pristaniško mesto ob severnem Jadranu se nenadoma prelevi v prizorišče korupcije, tihotapljenja ljudi, pranja denarja in umora. Komisar Proteo Laurenti ima že vsega čez glavo in se hoče predvsem posvetiti svoji družini. Nato pa se naenkrat začnejo dogodki kar vrstiti.

V zgodnjih jutranjih urah razkošna jahta z vso hitrostjo zadene ob obalo. Ko jo najdejo, je prazna, za lastnikom izgine vsaka sled. Pri preiskavi komisar Proteo Laurenti naleti na starega znanca: pogrešani je bil pred leti osumljen umora svoje žene Elise – vendar Laurenti tega ni mogel dokazati.

Kljub morilski vročini se mora lotiti iskanja, pa čeprav ima dovolj drugega dela. Meščani in tisk se razburjajo nad naraščajočo prostitucijo, proti kateri naj bi ukrepal. Tudi družinsko življenje je nemirno: žena hoče novo stanovanje, taščin 80. rojstni dan je pred vrati, hči se proti njegovi volji poteguje za naslov miss Trsta. Ko lastnika jahte hudo zdelanega potegnejo iz morja, se dogodki začnejo kar vrstiti. Podkupovanje, tihotapljenje ljudi, pranje denarja in umor.

O avtorju

Veit Heinichen

Veit Heinichen, rojen leta 1957, je delal kot knjigarnar in za različne založbe. Leta 1994 je bil soustanovitelj založbe Berlin Verlag in do leta 1999 tudi njen poslovodja. Leta 1980 je prvič prišel v Trst, kjer živi danes. Pod naslovom Grenzgänge (Prečkanja meje) za nemški dnevnik Badische Zeitung poroča iz pristaniškega mesta v severnem Jadranu.

Info

Zbirka: Ventilator
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Gib jedem seinen eigenen Tod
Založba izvirnika: Paul Zsolnay Verlag
Prevod: Živa Verbič
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 287
Mere: 165 x 210 mm
Izid: november 2005
ISBN: 9616361503
ISBN-13: 9789616361507

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Vsakemu svojo smrt

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Vsakemu svojo smrt

Kontakt