Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 20,62 EUR

Redna cena: 22,91 EUR

Prihranek: 2,29 EUR, 10%

Matjaž Štrancar, Simon Klemen

PHP in MySQL na spletnem strežniku Apache, druga izdaja

Knjiga je posvečena cenejšim oziroma brezplačnim alternativnim spletnim rešitvam, ki bodo bralcu razložene na povsem laičen način. Vsebuje vse od teorije, osnovnih namestitev in nastavitev do golih osnov programiranja, administracije, kombiniranja in optimiranja različnih aplikacij v delujočo enotno spletno tehnologijo, ki več kot služi svojemu namenu.

Trudi se razložiti osnove in pokazati tudi na prvi pogled bolj zapletene operacije, kot je na primer postavitev svojega spletnega strežnika iz nič, ali namestev in optimizacija želene aplikacije, kot je spletna trgovina, in kaj vse je potrebno, da se nam ves vloženi trud bogato obrestuje. V drugi izdaji sta dodani dve novi poglavji, ostala pa so prečiščena in razširjena.

Novost je tudi dodana plošča DVD s skrbno izbranima distribucijama Linux, na kateri se navezuje tudi knjiga, dodani pa so tudi uporabni programi, ki vam bodo v pomoč pri vašem delu.

  IZ VSEBINE:

 • 1. Internet za praktično rabo
 • 2. Osvežimo HTML
 • 3. Postavimo Linux
 • 4. Apache za poskušino
 • 5. Osnove PHP-ja
 • 6. Zbirke podatkov in osnove MySQL-a
 • 7. Povezava PHP-ja in MySQL-a
 • 8. Izdelava celovite aplikacije
 • 9. Uporaba že izdelanih aplikacij PHP in MySQL
 • 10. Splošna navodila skrbnikom
 • 11. Iskalniki in strežniki

O avtorjih

Matjaž Štrancar

Matjaž Štrancar je samostojni informatik, specializiran za svetovanja pri implementaciji, integraciji, optimizaciji ter administraciji e-poslovanja in poslovnih programov. Ima veliko izkušenj s pisanjem splošnih strokovnih člankov s področja interneta za različne slovenske revije in časopise, spisal pa je tudi več knjig na to temo.

Simon Klemen

Simon Klemen je samostojni informatik, specializiran za programiranje (.NET, Java in PHP), razvoj, implementacijo in optimizacijo poslovnih programov. Bogate izkušnje ima tudi s postavljanjem omrežij, strežniških sistemov in s prevajanjem strokovne literature ter aplikacij iz angleškega jezika.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 159
Mere: 165 x 210 mm
Izid: november 2005
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616361538
ISBN-13: 9789616361538

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 2

Željko Petrušić★★★★★ Knjiga je odličen uvod in nepogrešljiva za vsakogar, ki se prvič ozira po odprtokodni zasnovi spletišča. Pove ravno prav tistega, kar začetnik v tem okolju potrebuje in je odlična odskočna deska za nadgrajevanje znanja v smeri, ki si jo bralec zastavi.

Tomaž Treven★★★★☆ Knjiga se drži naslova, o vsaki temi pove bistvene stvari, pri vseh zgodovino, kaj to sploh je in kaj naj bi ta tehnologija delala. Spodbuja uporabo odprtokodnih rešitev, kar je zelo pohvalno. Pri Apachiju pove še o namestitvi, pri PHPju o programiranju v le tem, ter pri MySQL o njegovi namestitvi, nekaj SQLa in nato povezavo z PHPejem. Na koncu se doda že nekaj predpripripravljenih skript ki potem predstavljajo nekaj konkretnega, vse je na splošnem nivoju, a za 150 strani soliden prikaz delovanja nekaterih strežniških tehnologij.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: PHP in MySQL na spletnem strežniku Apache, druga izdaja

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: PHP in MySQL na spletnem strežniku Apache, druga izdaja

Oglejte si tudi

Kontakt