Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 31,43 EUR

Redna cena: 34,93 EUR

Prihranek: 3,49 EUR, 10%

Mitch Tulloch

Zvijače za Windows Server

Priročnik Zvijače za Windows Server razkriva tehnike, ki močno presegajo osnovna opravila upravljanja, o katerih je govor v večini priročnikov. Predstavljena orodja in zvijače so hitre in pretkane rešitve težav ali pa pametnejši načini, da postorite to in ono. Pripravili so jih strokovnjaki, ki so se tudi sami dobro namučili, da so našli rešitve za skrbništvo okolij Windows.

Knjiga Zvijače za Windows Server osvetljuje drugo stran skrbništva strežnikov Windows, bogato okolje ukazne vrstice in številne skripte, ki so na voljo za gradnjo, spreminjanje nastavitev in izboljševanje vaših strežnikov.

V tej knjigi boste izvedeli, kako se lotiti naslednjih opravil:

  • Prevzemite nadzor nad Active Directoryjem in izkoristite njegove zmožnosti, da poenostavite svoje življenje kot skrbnik,
  • upravljajte omrežne uporabnike in njihove račune z uporabo skriptov in orodij za avtomatiziranje opravil,
  • ukrotite omrežne storitve, kot so skupna raba datotek in tiskalnikov, DHCP, DNS in WINS,
  • izvedite čarovnijo z IIS (Internet Information Services), ki z uporabo standardne konzole upravitelja internetnih storitev preprosto ni mogoča,
  • uvajajte Windows v celotnem poslovnem okolju z uporabo storitev za nameščanje na daljavo (RIS) in pripomočka SysPrep.,
  • zavarujte omrežje, strežnike in skrbniške račune pred napadi hekerjev in virusov,
  • spoznajte tri ključe do uspešnega upravljanja popravkov: načela najboljše prakse, prava orodja in znanje,
  • uporabite učinkovite tehnike za varnostno kopiranje, od varnostnega kopiranja posameznih datotek do obnovitve celotnega sistema z uporabo funkcije samodejne obnovitve sistema (ASR).

Če ne delate prav veliko z ukazno vrstico v Windows Server ali s skriptnim jezikom VBScript, to pomeni, da delate preveč ali pa zamujate nekaj pomembnega. S to knjigo bo vse drugače.

Z uporabo skriptov, orodij, zvijač in nasvetov boste prihranili dragocen čas. A to še ni vse. Mimogrede se boste naučili, kako skripte prilagodite in tako ustvarite še bolj zmogljiva orodja za svoje potrebe. V tem priročniku je govor o temah, kot so aktivni imenik, upravljanje uporabnikov, pravilnik skupine, DNS in DHCP, datotečne in tiskalniške storitve, IIS, zmogljivosti in varnost.

Sto najboljših zvijač, zbranih v tem priročniku, sega od zvijač za splošna skrbniška opravila do bolj posebnih zvijač s področij, kot so uvajanje omrežja, upravljanje popravkov ter varnostno kopiranje in obnovitev. Z znanjem in izkušnjami prekaljenih skrbnikov sistemov in hekerjev, ki jih boste našli v tem priročniku, bo vaše delo od sedaj naprej lažje. Pri tem ni pomembno, katero različico Windows Server uporabljate, NT, IIS, 2000 ali 2003.

O avtorju

Mitch Tulloch

Mitch Tulloch je predavatelj, svetovalec in avtor. Živi v Winnipegu v Kanadi. Poleg priročnikov iz zbirke Nutshell, izdanih pri založbi O'Reilly, je Mitch tudi avtor enciklopedij Microsoft Encyclopedia of Networking in Microsoft Encyclopedia of Security, ki sta izšli pri založbi Microsoft Press, ter vrste uspešnic o IIS, izdanih pri založbi Osborne/McGraw-Hill.

Info

Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Windows Server Hacks
Založba izvirnika: O'Reilly & Associates
Prevod: Robert Mihalič
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 387
Mere: 165 x 210 mm
Izid: maj 2005
ISBN: 9616361562
ISBN-13: 9789616361569

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Zvijače za Windows Server

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Zvijače za Windows Server

Oglejte si tudi

Kontakt