Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 7,51 EUR

Redna cena: 8,35 EUR

Prihranek: ,83 EUR, 10%

Helena Holy - Klančar, Silva Pralica

Urejajmo besedila z Wordom, 2. zvezek – Vaje in rešitve

Prenova učbenika za urejanje besedil z urejevalnikom Microsoft Word je zajela:
  1. posodobitev različice Word 6.0 na različico Microsoft Word 2000,
  2. spremembo vrstnega reda obravnavanih tem po posameznih lekcijah, ker so tako pokazale 4-letne izkušnje pri uporabi obstoječega učbenika, in aktualiziranje besedil posameznih vaj,
  3. spremembo naslovnice, ki je tako prilagojena spremenjenim učnim načrtom.
Kljub zgoraj naštetim spremembam pa je koncept učbenika ostal nespremenjen, kar pomeni, da je vsebinsko še vedno razdeljen na tri sklope, razdeljene v 2 ločeni knjigi.
  • v prvem sklopu je razvrščenih 15 lekcij, v katerih so nanizane posamezne teme in z zaključkom lekcije predstavljajo zaključeno celoto (1. zvezek),
  • v drugem sklopu so navedena besedila vaj z navodili za reševanje (2. zvezek – Vaje in rešitve),
  • v tretjem sklopu pa so prikazane rešitve vaj (2. zvezek – Vaje in rešitve).
Navedeni koncept se je v praksi pokazal za zelo uspešnega, saj dijaki, slušatelji in drugi uporabniki učbenika v posamezni lekciji spoznajo pomen opravila, ki ga z urejevalnikom lahko opravimo, spoznajo postopek, kako opravilo izvedejo, vedno pa je za postopkom v lekciji navedena tudi rešitev prve vaje v okviru nove teme. Snov nato samostojno utrjujejo z reševanjem vaj iz drugega dela učbenika, ker pa utrjevanje snovi poteka tako v šoli kot tudi doma v zelo individualnem ritmu dela, lahko uporabniki učbenika vsak trenutek, predvsem pa po opravljeni vaji, preverijo, ali se rešitve v knjigi ujemajo z obliko, ki jo vidijo na zaslonu računalnika.

Učbeniku je dodana tudi disketa z besedili za reševanje vaj, kar seveda pripomore, da uporabnik učbenika lahko opravi veliko oz. vse predvidene vaje iz lekcije in tako utrdi svoje znanje. Besedila na disketi so v pomoč tudi učitelju, ki mora v danem obsegu ur načrtovati potek učne ure in si prizadevati, da dijaki opravijo čim več različnih vaj in tako čim bolj spoznajo odlike in prednosti urejevalnika, dijake pa načrtno usmerjajo in spodbujajo, da se nauče učinkovitega dela z urejevalnikom. Predlagava, da tudi prenovljeni učbenik Urejajmo besedila z Wordom uporabljamo v izobraževalnih programih ekonomski tehnik – 2. letnik, ekonomsko-komercialni tehnik, diferencialni program – 4. letnik, trgovec – 2. letnik, podjetniško poslovanje – 2. letnik, v programu ekonomska gimnazija v okviru predmeta računalništvo in informatika – 2. letnik ter v iztekajočih se programih izobraževanja v skladu s sklepom o potrditvi učbenika Poslovna informatika (Ur. list RS 31/97). Razveseljivo je tudi dejstvo, da so dosedanji učbenik uspešno uporabljali slušatelji na različnih izobraževalnih tečajih, ne samo v zgoraj omenjenih in verificiranih programih izobraževanja.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 196
Mere: 167 x 209 mm
Izid: oktober 2001
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616361112-02
ISBN-13: 9789616361118
COBIB-ID: 114381824
UDK: 004.42:801.8(075.3)

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 1

Jaka Stavanja★★★★★ Zelo dobra knjiga!!!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Urejajmo besedila z Wordom, 2. zvezek – Vaje in rešitve

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Urejajmo besedila z Wordom, 2. zvezek – Vaje in rešitve

Oglejte si tudi

Kontakt