Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 8,91 EUR

Redna cena: 9,90 EUR

Prihranek: ,99 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Michael Moore

Stari, kje je moja dežela?

Knjiga je v slabšem stanju, vsebina je nepoškodovana. Izkoristite ugodno ponudbo.

MICHAEL MOORE si v novi knjigi zadaja naslednjo nalogo: treba je zamenjati režim. Človek, ki je pripolzel v Belo hišo po tračnicah, namaščenih z denarjem naftarskih kolegov njegovega očka, je ena mnogih tarč tega razburljivega dela, ki sledi Mikeovi gromozanski uspešnici Neumni beli možje, najbolje prodajani neleposlovni knjigi leta. Nikomur ni prizanesel: ne korporativnim velikašem, ki so svojim zaposlenim speljali za več milijonov dolarjev življenjskih prihrankov, ne zakonodajalcem, ki so Američane v imenu »domovinske varnosti« oropali državljanskih svoboščin, in tudi ne vašemu desničarskemu svaku (ja, vsak ima enega), ki vam prav vsako leto pokvari božično večerjo s svojim idiotskim čvekanjem.

MICHAEL MOORE je avtor Neumnih belih mož, uspešnice št. 1 s seznama v New York Timesu, in uspešnice Downsize This! Njegov film Bovling za Columbine je osvojil oskarja za najboljši dokumentarec in naslov najbolj gledanega dokumentarca vseh časov. Posnel je dokumentarca Roger and Me in The Big One, ki zdaj veljata za klasiki, pa tudi oddajo TV Nation, ki je osvojila emmyja, in nadvse čislano serijo The Awful Truth. Michael Moore živi z ženo in hčerko v Michiganu in v New Yorku.

O avtorju

Michael Moore

Michael Moore se je rodil v kraju Flint v ameriški zvezni državi Michigan. Leta 1989 je zaslovel z dokumentarnim filmom Roger & Me, ki ga je posnel v treh letih v prostem času. Govori o zaprtju tovarne General Motors v njegovem rojstnem kraju, zaradi česar je delo izgubilo 30.000 ljudi, in Moorovih poskusih, da bi prišel do direktorja Rogerja Smitha oziroma ga prepričal, da obišče Flint. Film je dobil več nagrad na različnih festivalih in je znan tudi kot dokumentarec z doslej največjimi prihodki. Napisal je scenarij za film Canadian Bacon, karikaturo zalivske vojne, ki so ga vsi veliki studii zavrnili. (Leta 1995 so ga vseeno posneli v okviru Moorove produkcijske družbe Dog Eat Dog Films.) Dobro leto po tem, ko je napisal scenarij, so ga poklicali iz NBC-ja, ali ima kakšno zamisel za televizijsko serijo. Ni je imel, a je rekel, da jo ima, in še isti dan so se dobili na sestanku. Med vožnjo sta se s Kathleen Glynn spomnila naslova in osnutka vsebine. Moore je bil prepričan, da njegove zamisli ne bodo sprejeli, a so jo, in tako je postal avtor in gostitelj satirične televizijske nanizanke TV Nation (1994–1995). Šlo je za nekakšno informativno oddajo, kjer so govorili o temah, ki se jih veliki mediji izogibajo, kot so zločini korporacij, pozitivna poročila o delu sindikatov, razkrinkavanje desničarskih zahtev, pa tudi npr. intervjuji s srečnimi psi, ki jemljejo Prozac. Leta 1999 so TV Nation na nek način obudili in prenovili, da je nastala nanizanka The Awful Truth. Michael Moore je soavtor knjige Adventures in TV Nation, ki govori o nastanku in ozadju serije, in avtor uspešnice Downsize This!, kjer pogumno predstavlja ozadje usihanja ameriških sanj. Na knjižni turneji ob izidu Downsize This! je s poceni videokamero posnel film The Big One z intervjuji z delavci ob zapiranju še ene tovarne, poskušal priti mimo varnostnikov, da bi naredil intervju z direktorjem milijonarjem. Posledica filma The Big One je, da je podjetje Nike za najmanjšo dovoljeno starost delavcev v njihovi tovarni v Indoneziji določilo 18 let. Letos je Moore posnel film o oboroženem nasilju v ZDA Bowling for Columbine, ki je že dobil nagrado na filmskem festivalu v Cannesu. Moorov zaščitni znak je bejzbolska kapa. OBIŠČITE URADNO SPLETNO STRAN MICHAEL-A MOORE-A

Info

Zbirka: Ventilator
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Dude, where's my country?
Založba izvirnika: Warner Books
Prevod: Dušan Rebolj
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 325
Mere: 130 x 200 mm
Izid: junij 2004
ISBN: 9616361449
ISBN-13: 9789616361446

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 1

Vidovic Darko★★★★★ KNIGA JE NAJ NAJ!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Stari, kje je moja dežela?

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Stari, kje je moja dežela?

Oglejte si tudi

Kontakt