Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 8,91 EUR

Redna cena: 9,90 EUR

Prihranek: ,99 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Michael Moore

Neumni beli možje

Knjiga je v slabšem stanju, vsebina je nepoškodovana. Izkoristite ugodno ponudbo.

Michael Moore – trn v peti korporativni Ameriki, bič nad pleči politične hinavščine, ki rade volje ustreže vsem, ki potrebujejo brco v rit – se je izkazal v polnem sijaju ...

Knjiga vam razloži vse, kar morate vedeti o tem, kako nas ribajo veliki in dobrohotni. Med drugim razkriva, kako je »predesednik« Bush ukradel volitve s skromno pomočjo svojega brata, bratranca, pivskih kolegov svojega očka, volilne goljufije in zdresiranih sodnikov, kako bogati ostajajo bogati, medtem ko moramo ostali živeti v primežu ekonomskega strahu, in kako so se politiki skurbali z velikimi družbami. Spotoma pa nam postreže še z neverjetnimi podrobnostmi o tem, kako zabit je v resnici Bush, s prepričljivim zagovorom stališča, da so moški zastarela vrsta, in s čudovitim novim predlogom za rabo znakov »Samo za belce«!

Silno zabavno obvezno branje za vsakogar, ki bi rad vedel, kako se odvija goljufija in kako se »njim« vedno posreči, da jo odnesejo nekaznovani. NEUMNI BELI MOŽJE so na voljo v necenzurirani obliki samo zato, ker je javnost prvotne založnike prisilila, naj izdajo knjigo, za katero so se bali, da se bodo opekli z njo. Čas je, da izveste, zakaj. Tako prekleto smešna je, da vas bo spravila v jok.

KAJ PRAVIJO O KNJIGI?

Kolikokrat smo po 11. septembru slišali za izjemno visok delež podpore ameriškemu predsedniku Georgeu W. Bushu – voditelju svobodnega sveta in vrhovnemu križarju proti zlu? Vedno znova nam dopovedujejo, da ameriško ljudstvo stoji enotno za svojim predsednikom in njegovo sveto vojno proti terorizmu. Res? A kako potem pojasniš tale paradoks: prav zdaj je ena izmed najbolj priljubljenih knjig v Ameriki Stupid White Men – and Other Sorry Excuses to the State of the Nation, Neumni beli ljudje – in drugi piškavi izgovori k stanju nacije Michaela Moora. Knjiga je neusmiljena obsodba nelegitimne Bushove administracije in doneč poziv k spremembi gnilega ameriškega političnega sistema. In prodaja se za med. V nekaj dneh po izidu 19. februarja 2002 se je knjiga Neumni beli ljudje povzpela na prvo mesto kombinirane lestvice prodajnih uspešnic na Amazon.com. V začetku marca je debitirala na seznamu uspešnic New York Timesa s tretjim mestom, 23. marca je dosegla prvo mesto in na njem ostala naslednje štiri tedne. Številka ena je bila tudi v Kanadi, pred nedavnim se je povzpela na prvo mesto v Veliki Britaniji in na Irskem. To je čudno, kajti uspeh Neumnih belih ljudi odločno ruši podobo ultradomoljubne, nekritično lojalne Amerike, ki jo Bushovi ljudje tako ljubeče in tako pogosto kažejo.
Povzeto po članku Jean McCollister v Sobotni prilogi Dela.

»Histerično smešno. Bolj ko se Moore razjezi, bolj duhovit je. Senzacionalno.«
San Francisco Chronicle

»Zajedljivo, vratolomno, neposredno ... Pristen populist je; pamfletist za enaindvajseto stoletje.«
Observer

»Krasno, neznansko smešno, razposajeno, fantastično branje.«
Newsnight Review

»Divje zabavno.«
Irish Times

O avtorju

Michael Moore

Michael Moore se je rodil v kraju Flint v ameriški zvezni državi Michigan. Leta 1989 je zaslovel z dokumentarnim filmom Roger & Me, ki ga je posnel v treh letih v prostem času. Govori o zaprtju tovarne General Motors v njegovem rojstnem kraju, zaradi česar je delo izgubilo 30.000 ljudi, in Moorovih poskusih, da bi prišel do direktorja Rogerja Smitha oziroma ga prepričal, da obišče Flint. Film je dobil več nagrad na različnih festivalih in je znan tudi kot dokumentarec z doslej največjimi prihodki. Napisal je scenarij za film Canadian Bacon, karikaturo zalivske vojne, ki so ga vsi veliki studii zavrnili. (Leta 1995 so ga vseeno posneli v okviru Moorove produkcijske družbe Dog Eat Dog Films.) Dobro leto po tem, ko je napisal scenarij, so ga poklicali iz NBC-ja, ali ima kakšno zamisel za televizijsko serijo. Ni je imel, a je rekel, da jo ima, in še isti dan so se dobili na sestanku. Med vožnjo sta se s Kathleen Glynn spomnila naslova in osnutka vsebine. Moore je bil prepričan, da njegove zamisli ne bodo sprejeli, a so jo, in tako je postal avtor in gostitelj satirične televizijske nanizanke TV Nation (1994–1995). Šlo je za nekakšno informativno oddajo, kjer so govorili o temah, ki se jih veliki mediji izogibajo, kot so zločini korporacij, pozitivna poročila o delu sindikatov, razkrinkavanje desničarskih zahtev, pa tudi npr. intervjuji s srečnimi psi, ki jemljejo Prozac. Leta 1999 so TV Nation na nek način obudili in prenovili, da je nastala nanizanka The Awful Truth. Michael Moore je soavtor knjige Adventures in TV Nation, ki govori o nastanku in ozadju serije, in avtor uspešnice Downsize This!, kjer pogumno predstavlja ozadje usihanja ameriških sanj. Na knjižni turneji ob izidu Downsize This! je s poceni videokamero posnel film The Big One z intervjuji z delavci ob zapiranju še ene tovarne, poskušal priti mimo varnostnikov, da bi naredil intervju z direktorjem milijonarjem. Posledica filma The Big One je, da je podjetje Nike za najmanjšo dovoljeno starost delavcev v njihovi tovarni v Indoneziji določilo 18 let. Letos je Moore posnel film o oboroženem nasilju v ZDA Bowling for Columbine, ki je že dobil nagrado na filmskem festivalu v Cannesu. Moorov zaščitni znak je bejzbolska kapa. OBIŠČITE URADNO SPLETNO STRAN MICHAEL-A MOORE-A

Info

Zbirka: Ventilator
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: Stupid White Men ...and Other Sorry Excuses for the State of the Nation!
Založba izvirnika: Regan Books
Prevod: Dušan Rebolj
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 360
Izid: junij 2003
ISBN: 9616361392
ISBN-13: 9789616361392

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 3

Blaž Intihar★★★★★ Knjiga je naravnost odlična!!!

Peter Gruden★★★★★ Če vam gre v življenju le za borzne indekse, tako kot g.Mrkaiću, ki je napisal enega od komentarjev k pričujoči knjigi,jo kar takoj odložite, ker v njej ne boste našli ničesar 'znanstvenega'. Če pa je vaše stališče bliže g. Mc Collisterjevi, ki je napisala drugi komentar h knjigi, boste ugotovili, koliko neumnosti in nepravičnosti bo treba pospraviti, preden bo današnji svet dobil podobo s človeškim obrazom za vse njegove prebivalce. Odlična, duhovita, in zabavna knjiga, ki bo upam pomagala mobilizirati običajnega, pasivnega državljana.

Jurij Marhold★★★★☆ Knjiga je zelo dobra za brat. Problem je le v tem, da se Michael loteva tudi stvari o katerih ne ve kaj prevec, prevec enostavno gleda na njih... Vcasih tudi pretirava... Toda poglavje o g. Bushu je fenomenalno. Dobra se mi tudi zdi predstavitev politicne situacije v ZDA. Spregledati nisem mogel tudi tega, da je knjiga pisana za prebivalce ZDA in je za nas zanimiva zgolj zato, ker so ZDA pac najmocnejsa in najvplivnejsa drzava nasega planeta...

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Neumni beli možje

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Neumni beli možje

Oglejte si tudi

Kontakt