Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 16,86 EUR

Redna cena: 18,74 EUR

Prihranek: 1,87 EUR, 10%

Matjaž Štrancar, Simon Klemen

PHP in MySQL na spletnem strežniku Apache

Predznanje programiranja ali podrobnega poznavanja delovanja strežnikov za uporabo knjige ni potrebno, saj postopoma obravnava vse korake od teorije spleta, namestitve Apacheja, PHP-ja in MySQL-a do izdelave same preproste aplikacije. Zaželeno pa je vsaj skromno poznavanje kode HTML, saj je obravnavana zelo površno, urejevalniki HTML pa sploh ne.
Cilj knjige bo dosežen, če boste z njeno pomočjo lahko sami izdelali svojo prvo dinamično, z zbirko podatkov podprto spletno stran oziroma delujočo aplikacijo na osnovi zgoraj omenjene naveze ter jo tudi znali upravljati.

  Povzetek poglavij:

 1. Prvo poglavje je hiter, nekoliko drugačen sprehod skozi nekatere pojme v informatiki, katerih razumevanje bo še kako prav prišlo v poznejših poglavjih. Skratka, neke vrste temelj, ki postavi osnovne zadeve na svoje mesto.
 2. Tudi drugo poglavje je čista osnova, tokrat označevalnega jezika HTML. Tistim, ki ga obvladate, je namenjen zgolj kot osveževanje znanja, preostalim pa kot neke vrste most do (nekoliko) resnejšega programiranja.
 3. Apache je predstavljen v tretjem poglavju.
 4. Knjiga prvič »upraviči« svoj naslov s četrtim poglavjem o teoriji jezika in tehnologiji PHP.
 5. Peto poglavje govori o teoriji zbirk podatkov, jeziku SQL in aplikaciji MySQL.
 6. Šesto poglavje združi PHP in MySQL. Če se vam bodo zdela ta poglavja preveč zahtevna, se lahko nanje vrnete, ko boste usvojili
 7. sedmo poglavje, ki govori o praktični izdelavi celovite aplikacije.
 8. Osmo poglavje govori o uporabi nekaterih s tehnologijo PHP in MySQL že izdelanih aplikacij.
 9. Deveto poglavje ima na skrbi delujoč strežnik: varnost, vzdrževanje, oglaševanje in podobno.
 10. Na koncu knjige sledita krajša dodatka s koristnimi nadpovezavami in seznamom koristne literature.

O avtorjih

Matjaž Štrancar

Matjaž Štrancar je samostojni informatik, specializiran za svetovanja pri implementaciji, integraciji, optimizaciji ter administraciji e-poslovanja in poslovnih programov. Ima veliko izkušenj s pisanjem splošnih strokovnih člankov s področja interneta za različne slovenske revije in časopise, spisal pa je tudi več knjig na to temo.

Simon Klemen

Simon Klemen je samostojni informatik, specializiran za programiranje (.NET, Java in PHP), razvoj, implementacijo in optimizacijo poslovnih programov. Bogate izkušnje ima tudi s postavljanjem omrežij, strežniških sistemov in s prevajanjem strokovne literature ter aplikacij iz angleškega jezika.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 140
Mere: 167 x 210 mm
Izid: november 2002
Dodatek: priložen CD
ISBN: 961636135X
ISBN-13: 9789616361354

Ocena

Povprečna ocena: ★★☆☆☆ število ocenjevalcev: 7

Danijel★★★☆☆ Knjiga je namenjena zacetnikom, v njej je opisano kako se postavi spletni streznik Apache, MySQL, PHP. Nato pa je prikazanih nekaj uporabnih primerov, kot je izdelava internetne trgovine.

Zoran★★☆☆☆ Knjiga bi bila lahko bolj podrobna. Vse skupaj se mi zdi napisano kar tako, brez jasnega cilja. Premalo podrobna za začetnike in nezadovoljiva za resne uporabnike.

tadej noher★★☆☆☆ Mislim, da je knjiga napisana malce bolj povrsno in se bodo zato začetniki takoj izgubili. Tudi primerov ni ravno veliko s katerimi se da najhitreje učiti... drugače pa je sama vsebina zelo podobna vsebinam iz slovenskih php strani.

Janez Ohrovt★★☆☆☆ Knjigo sem predelal kar v knjigarni in reči moram da sem bil nad branjem tega leposlovnega romana navdušen, sigurno gre pohvala vsem strokovnim sodelavcem ! NOT ! Knjiga je preenostavna, za začetnika prezahtevna, za guruja pa le podpornik za monitor!

Nejc Jelovcan★★★★☆ Namestitev je res zelo na hitro napisana. Pomagal sem si s PHPdev kompletom. Knjiga je pa uvod v PHP in MySQL. Pred enim mescem sem jo kupil, predelal v dveh tednih, sedaj pa se za bolj napredne stvari učim iz tutorialov.

Toni Škulj★★★☆☆ Knjige še nisem obdelal do konca, ker imam že na začetku težave. Za nas, popolne začetnike je inštalacija napisana prepovršno. Pa tudi koda s katero testiramo delovanje serverja je napačna. Kdor je res začetnik bo ob knjigi izgubil kar nekaj živcev. Nasvet: Komur kaj ne gre naj se obrne na forum na www.php-si.com kjer vam bodo zagotovo pomagali.

Ante Drnasin★★☆☆☆ Sem kupil knjigo in sem pričakoval dosti več od nje. Je zelo površna... Mnenja sem da še PHP ne bi stal na 170 strani da bi ga nekdo razumel kaj šele MySQL in APACHE zraven PHP-a.... Najslabša ocena pa gre zarad priloženega CD-ja. Kr neki.... hitro narejen(downloadan) cd brez kakršnega koli HELP file ki bi razložil za kaj je sploh kateri program :(( Je pa knjiga dober priročnik....in nič več... Knjigi dam 3... zarad cd-ja pa 2 :(

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: PHP in MySQL na spletnem strežniku Apache

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: PHP in MySQL na spletnem strežniku Apache

Oglejte si tudi

Kontakt