Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 40,46 EUR

Redna cena: 44,95 EUR

Prihranek: 4,50 EUR, 10%

Uroš Mesojedec, Borut Fabjan

Java 2, temelji programiranja

Praktično vsaka industrija, ki se uskladi na ravni komponent, ustvari standardne gradnike, posledično uživa nižje stroške in višjo kakovost.

Programiranje je upravljanje s kompleksnostjo: kompleksnost problema, ki ga želimo rešiti položenega na kompleksnost naprave, na kateri naj bi ga rešili. Zaradi vse te kompleksnosti večina programskih projektov spodleti. Kaj je glede tega naredila industrija? Bore malo.

Dokler ni prišla Java. Izkorišča dobro preizkušen recept: dodati še en sloj abstrakcije - nadzorovano izvajalno okolje in standardiziran, visoko zmogljiv programski jezik. Java je uspela predvsem zaradi tega, ker je že zasnovana s ciljem zmanjševanja kompleksnosti: osnovni cilj je zmanjševanje potrebnega časa in težavnosti, da se ustvari kakovostna, robustna koda. Danes je Java prodrla v številne pore računalništva, od mobilnih napravic pa vse do najzmogljivejših strežnikov, ki krmilijo ključne poslovne procese.

Pred vami je knjiga, ki ponuja vse potrebno za učinkovito programiranje v Javi. Razdeljena je na dva dela. V prvem - učbeniku - se učimo programiranja Jave. Čeprav je prvi del namenjen začetnikom, bodo tudi izkušeni programerji v njem našli cel kup napotkov: od prežečih pasti do nasvetov za učinkovito programiranje, predvsem pa se ta del ukvarja tudi z novostmi najbolj sveže Jave 5 (JDK 1.5).

V drugem delu knjige se ukvarjamo z naprednim programiranjem: od modeliranja, ki je ključno za uspešno reševanje bolj zapletenih projektov, prek porazdeljenega programiranja in dela s podatkovnimi zbirkami pa vse do uporabniških vmesnikov, bodisi da so to zmogljivi odjemalci Swing ali prilagojeni vmesniki za prenosne telefone. Celotni drugi del bogato ilustrira delavnica, v kateri bomo razvili zmogljivo aplikacijo.

  IZ VSEBINE:

  I. Učbenik jezika:

 • Osnove jezika
 • Predmetno programiranje
 • Osnovne programerske tehnike
 • Učinkovito programiranje
 • Novosti JDK 1.5
 • II. Napredno programiranje:

 • Modeliranje UML
 • Porazdeljeni programi
 • Podatkovne zbirke
 • Grafični uporabniški vmesniki
 • Programiranje mobilnih naprav

Knjigo spremlja spletna stran z zgledi, povezavami in dopolnili:
www.pasadena.si/java

Pogled v knjigo

O avtorjih

Uroš Mesojedec

Uroš Mesojedec, univerzitetni diplomirani inženir računalništva, je pisec uspešnic o programiranju v visual basicu, delphiju in javi. Je redni sodelavec revije Monitor, v kateri objavlja predvsem članke o sodobnih razvojnih orodjih. Poklicno se ukvarja s programiranjem večpredstavnih uporabniških programov in razvojem programske opreme za svetovni splet.

Borut Fabjan

Borut Fabjan, univerzitetni diplomirani inženir računalništva, je pisec različnih člankov iz računalniških tehnologij za revijo Monitor, predavatelj na računalniških konferencah in avtor strokovnih člankov. Izkušnje ima iz projektov, kjer sodeluje kot sistemski arhitekt in svetovalec za IT.

Info

Zbirka: Monitor
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 550
Mere: 183 x 234 mm
Izid: avgust 2004
ISBN: 9616361309
ISBN-13: 9789616361309

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 3

Ante Drnasin★★★★☆ Zelo dobra knjiga. Ocena manj zaradi nelogičnih napak v knjigi. Včasih se v objektu uporablja 'this.something' včasih samo 'something' čeprav java dovoli oboje...

Mitja Šiška★★★★☆ Knjiga je odlična. Z njo sem naredil prve korake v svet programiranja. Že od začetka te uči objektne orientiranosti, ki ima v sodobnih programskih rešitvah ključno vlogo. Priporočam!

Miha Pušlar★★★★☆ Mislim da je knjiga zelo dobra in da te nauči osnov programiranja prav tako pa te v drugem delu popelje v malo bolj zahtevno programiranje.. Priporočam začetnikom...

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Java 2, temelji programiranja

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Java 2, temelji programiranja

Oglejte si tudi

Kontakt