Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 14,99 EUR

Redna cena: 16,65 EUR

Prihranek: 1,67 EUR, 10%

Nikolaj Pečenko

Moj žepni računalnik Palm

Marsikdo si sploh ne zna več predstavljati življenja brez zvestega »palma«. V njem ima shranjene vse naslove, vse zmenke in sestanke ter seznam živil, ki jih mora prinesti s tržnice. Majhne črne knjižice in pomečkani listki z naslovi in telefonskimi številkami so stvar preteklosti. Pa še e-pošto lahko pošljemo z žepnim računalnikom in takrat, ko ne vemo ne kod ne kam, odigramo z njim partijo šaha. Po drugi strani se veliko ljudi za žepni računalnik ne more ogreti. Saj jim je jasno, da so zelo priročni, a se bojijo, da se med vsemi programi ne bodo znašli, da se ne bodo nikoli naučili tistih čudnih znakov, ki jih je treba risati po zaslonu, če bi radi kaj napisali, predvsem pa jih skrbi, kaj se bo zgodilo, ko ga bodo hoteli priključiti na pravi, namizni računalnik.

Ta priročnik je namenjen obojim. Predvsem je namenjen vsem, ki še oklevajo, da bi si kupili žepni računalnik, in tistim, ki so to pravkar storili in bi se ga radi čim prej naučili uporabljati. Brez nepotrebnega poglabljanja v podrobnosti in študiranja debelih priročnikov, ampak hitro, preprosto in učinkovito. Priročnik bo koristil tudi vsem, ki žepni računalnik sicer že uporabljajo, a se jim zdi, da bi lahko iz njega izvlekli še kaj več.

Iz vsebine:

 • Anatomija žepnega računalnika
 • Različni palmi
 • Osnovni pojmi in veščine
 • Prvi vklop
 • Priklop na namizni računalnik
 • Osnove dela z žepnim računalnikom
 • Vgrajeni programi
 • Različne nastavitve
 • Dodatni programi
 • Žepni računalniki in slovenščina
 • Posredni dostop v internet
 • Neposredna povezava v internet
 • Usklajevanje podatkov
 • Dodatna oprema

O avtorju

Nikolaj Pečenko

Nikolaj Pečenko je avtor najuspešnejšega slovenskega računalniškega priročnika. Moj prvi PC je doslej izšel v šestih izdajah, v skupni nakladi več kot 100.000 izvodov. Napisal je tudi več drugih priročnikov, na primer najuspešnejsi slovenski fotografski priročnik Fotografirajmo digitalno, ki je bil prodan v več kot 10.000 izvodih, priročnik za rabo videokamer Digitalne videokamere, računalniške priročnike Moj prvi linux, Moj žepni računalnik Palm, Moj prenosnik ...

V Delovi prilogi Vikend ima rubriko o zabavni elektroniki, v reviji Naravoslovna solnica pa rubriko o naravoslovnih spletnih straneh.

Poleg računalništva in zabavne elektronike se ukvarja tudi s poljudno-znanstvenim pisanjem in prevajanjem. Napisal je knjigo Naš Zoo, vodnik po ljubljanskem živalskem vrtu, ki je prav tako izšla pri Založbi Pasadena. Njegove prispevke o različnih področjih znanosti je bilo doslej mogoce prebrati v Mladini, Delovi Sobotni prilogi in prilogi Znanost, Gei, Proteusu in še kje. Med knjigami, ki jih je prevedel, pa omenimo temeljno delo Richarda Dawkinsa, Sebični gen.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 160
Mere: 167 x 210 mm
Izid: april 2002
ISBN: 9616361198
ISBN-13: 9789616361194
COBIB-ID: 117202944
UDK: 004.382.76(035)

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 2

Miloš Dermota★★★★★ Odličen in nepogrešljiv priročnik za vse uporabnike Palm dlančnikov.

Janez Novak★★★★★ Izredno koristna knjiga za nove lastnike Palmovih dlančnikov. Spremljajoča Palmova literatura je namreč izjemno skromna. Kot vešč uporabnik dlančnika se boste h knjigi sicer le redko vračali, v prvih dneh uporabe Palma pa kar nekakor ne gre brez te knjige.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Moj žepni računalnik Palm

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Moj žepni računalnik Palm

Oglejte si tudi

Kontakt