Družina

Nakup

Cena 22,64 EUR

Jerry M. Linenger

Pisma iz vesolja

“Izvod te knjige bom postavil na polico zraven albuma s prvimi fotografijami svojega sina Johna. Na številnih fotografijah v tem albumu manjka njegov oče. Zato sem kriv sam ...” Pravi avtor tudi pri nas znane knjige V vesolju. Seveda, Linenger se je “odpravil na 'rutinsko' petmesečno misijo na rusko vesoljsko postajo Mir, na Zemlji pa je pustil nosečo ženo, štirinajstmesečnega sina in drobne vsakdanje radosti, ki jih prinaša življenje na našem planetu”. Astronavtova pisma sinu so pretresljiv dokument ljubezni do družine, zlasti pa očetoveske ljubezni do prihajajočega otroka. Branje, ki se ga boste z veseljem lotili in se ob njem tudi sami bogatili.

Povezave

Vesoljec dr. Jerry M. Linenger med nami v Ljubljani

Pogled v knjigo

O avtorju

Jerry M. Linenger

Astronavt in kozmonavt dr. Jerry M. Linenger, ki je ponosen na svoje slovenske korenine, ima med ameriškimi astronavti najvišjo akademsko izobrazbo. Po diplomi na mornariški akademiji v Annapolisu si je pridobil še dva magisterija (v sistemski upravni znanosti ter v javnem zdravstvu in zdravstveni politiki) in dva doktorata (iz medicine in iz epidemiologije), dosegel pa je tudi prvo mesto v zahtevni kirurški specializaciji in končal študij vesoljske medicine. Doslej so mu podelili tudi tri častne doktorate. Ta visoko kvalificirani znanstvenik je med svojo misijo na Miru preletel 80 milijonov kilometrov, ko je več kot dvatisočkrat obkrožil Zemljo. Bil je prvi Američan, ki se je v vesoljski kapsuli Sojuz ločil od vesoljske postaje in opravil delovni sprehod v ruskem skafandru zunaj tujega plovila. Ob koncu svoje misije je preživel več časa v vesolju kot katerikoli drug Američan.

Info

Založba: Družina
Naslov izvirnika: Letters from MIR: An Astronausts Letters to His Son
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 168
Mere: 155 x 230 mm
Izid: 2004
ISBN: 961-222-501-X

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Pisma iz vesolja

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Pisma iz vesolja

Kontakt