Družina

Nakup

Cena 29,90 EUR

Nikolina Rop

Recepti sestre Nikoline

Kuharska knjiga Recepti sestre Nikoline ni le učbenik, ampak tudi bogata zbirka receptov, po kateri bodo posegali tudi bolj vešči kuharice in kuharji. Brez težav vas bo popeljala od zamisli do dehteče jedi; od seznama, kaj za kakšno jed potrebujete, prek priprave navidezno zelo zamotanega jedilnika. Recepti si sledijo po vrsti, tako kot si navadno sledijo jedi ob polnem in pestrem jedilniku.

S. Nikolina Rop je skozi kuharske tečaje popeljala že tri generacije žena: tiste, ki so se pri njej učile kuhanja v sedemdesetih so pripeljale že svoje hčerke in nekatere že vnukinje. Nemalokrat se ji zgodi, da sreča kakšno gospo, ki ji reče: »Veš, Nikolina, še vedno kuham po receptih, ki sem jih videla, se jih naučila pri tebi.«


Povezave

Berem, bereš, beremo; maj 2013 (pdf, 103 kB)

Družina 62, št.37, str.25 (pdf, 199 kB)

Ona Plus, št. 19., letnik 3, str. 72 (pdf, 2012 kB)

Pogled v knjigo

O avtorju

Nikolina Rop

S. Nikolina je doma iz Lenarta v Slovenskih goricah. Po končani srednji gospodinjski šoli v Šentrupertu pri Velikovcu na Koroškem je bila dve leti kuharica v znanem koroškem turističnem kraju. Nato se je vrnila v Slovenijo in stopila v red šolskih sester. Po noviciatu je naredila še srednjo medicinsko šolo. Pozneje je prevzela gospodinjske tečaje v samostanu Repnje pri Vodicah nad Ljubljano. Od poletja 2008 z njimi nadaljuje v skupnosti na Brezjah, kjer opravlja svoje redovniško poslanstvo.

Info

Založba: Družina
Založba izvirnika: Družina
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 431
Mere: 190 x 267 mm
ISBN-13: 978-961-222-9

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Recepti sestre Nikoline

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Recepti sestre Nikoline

Oglejte si tudi

Kontakt