Družina

Nakup

Cena 29,90 EUR

Tomáš Sedláček

Ekonomija dobrega in zla

Sedláček daje ekonomiji novo razsežnost, doseg in razmah. Prepleta jo s filozofijo, umetnostjo, religijo in sodobno filmsko produkcijo ter jo vzame iz oklepa zgolj tehnične analize. Popelje nas na pustolovsko potovanje h koreninam naše civilizacije. S primeri starih Sumercev, Hebrejcev, antičnih mislecev in Descartesa nam pokaže, kako navdihujoče je spremljanje sprememb v človekovem samospraševanju s stališča ekonomije, če je slednja postavljena v širši kontekst. Zaradi avtorjeve razgledanosti, poglobljenega znanja in berljive obdelave je knjiga enkratna priložnost, kako spoznati naš čas, samega sebe in svoj odnos do gmotnih dobrin in duhovnih vrednot.
Ekonomija dobrega in zla je bila na Slovenskem knjižnem sejmu 2014 izbrana za najboljšo poslovno tujo knjigo!

»Čudovito napisano ... do konca nisem mogel odložiti knjige, ker nisem mogel razmišljati o ničemer drugem. ... Obvezno branje.«
Samuel Brittan, Financial Times

„Nikoli mi ni prišlo na misel, da bi knjiga o ekonomiji lahko bila tako zanimiva in zabavna. Neverjetno je, koliko ima ekonomija skupnega s filmom, glasbo in umetnostjo. Če boste to knjigo odprli na katerikoli strani, vas bo popeljala na pot po vznemirljivih temah, ki jih niti v sanjah ne bi povezovali z ekonomijo.“
Quincy Jones, glasbenik in producent


Povezave

Ekonomija dobrega in zla - najboljša poslovna tuja knjiga

Sedláček: »Najboljša valuta je nasmeh«

Video: Tomáš Sedláček: Ekonomija dobrega in zla (Štihova dvorana, CD)

Pogled v knjigo

O avtorju

Tomáš Sedláček

Tomáš Sedláček (1977) je češki ekonomist in univerzitetni predavatelj. Že pri 24 letih je deloval kot svetovalec Vaclava Havla in velja za enega najbolj prodornih mladih ekonomistov na svetu. Od leta 2011 dalje dela kot makroekonomski analitik za Češko centralno banko (ČSOB), predava na Karlovi univerzi v Pragi, piše kolumne in je priljubljen radijski in televizijski komentator.

Info

Založba: Družina
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 356
Mere: 160 x 230 mm
Izid: 2014
ISBN-13: 978-961-04-01

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Ekonomija dobrega in zla

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Ekonomija dobrega in zla

Kontakt