eBesede

Nakup

Cena 19,90 EUR

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Rolf Dobelli

Umetnost jasnih misli

Knjiga Umetnost jasnih misli je bila doslej prevedena v 30 jezikov in prodana v vec kot milijon izvodih. Na lestvicah najbolje prodajanih knjig je bila na prvem mestu v Nemciji, Turciji, Hong Kongu, Singapurju, Indiji in na Irskem. Leta 2012 je bila najpopularnejša knjiga na letni lestvici stvarne literature revije Der Spiegel.

'V pomenu, kot ga uporabljam v tej knjigi, so miselne napake sistematični odkloni od racionalnosti, od optimalnega, logičnega, razumnega razmišljanja in obnašanja. Beseda sistematično je v tej razlagi zelo pomembna, saj take napake pogosto ponavljamo vedno na enak način. Npr., veliko pogosteje se nam zgodi, da svoje znanje precenjujemo, kot da ga podcenjujemo. Ali pa nevarnost, da bi nekaj izgubili: nanjo se odzovemo precej hitreje kot na možnost, da bi nekaj dobili. Kak matematik bi to lahko opisal kot asimetrično porazdelitev naših miselnih napak. Na srečo so včasih naše napake prav zaradi te asimetričnosti predvidljive.'
Rolf Dobelli

O avtorju

Rolf Dobelli

Rolf Dobelli, letnik 1966, je študiral na univerzi St. Gallen v Švici (MBA in doktorat iz filozofije). Potem, ko je kot direktor vodil več hčerinskih podjetij v skupini Swissair, je z nekaj prijatelji ustanovil podjetje getAbstract. Živel je v Hong Kongu, Avstraliji, Angliji in ZDA. Je ustanovitelj in skrbnik ZURICH.MINDS, združenja vodilnih svetovnih strokovnjakov s področja znanosti, kulture in gospodarstva. Leta 2012 je ustanovil CCADEMY, podjetje ki se ukvarja z izvedbo treningov jasnega razmišljanja. Je kolumnist časopisov Die Zeit in SonntagsZeitung, redno pa sodeluje tudi z nekaterimi drugimi mediji: e Economist, e Wall Street Journal, Bloomberg, Financial Times, NZZ, Handelsblatt in CNN. Pri petintridesetih se je lotil pisanja knjig, založba Diogenes je doslej izdala šest njegovih romanov. Živi in dela v Luzernu.

Info

Založba: eBesede
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 208
Mere: 130 x 210 mm
Izid: oktober 2014
ISBN-13: 9789616922517

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Umetnost jasnih misli

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Umetnost jasnih misli

Kontakt