Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 12,59 EUR

Redna cena: 13,99 EUR

Prihranek: 1,40 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Uroš Topić

Emma Storm - Bratovščina Culis (mehka vezava)

“Očarljiv, napet fantazijski roman, v katerega se bo zaljubila mladina. Zgodba polna moči, sočutja in domišljije, skrbno izdelana saga v maniri velikih svetovnih uspešnic za mlade. Kot bi jo zapisal zelo zrel pisatelj z dušo najstnika. Ampak knjiga je slovenska, in v resnici jo je napisal najstnik z zelo zrelo dušo.”
Desa Muck, pisateljica

Emma Storm je tik pred tem, da vstopi v zadnji letnik gimnazije, a se njena mama nenadoma odloči za selitev iz Ljubljane v Novo mesto. Emmi se zdi, da je njenega življenja konec in nikakor ne more sprejeti selitve. Kmalu pa začne v svojem novem domu odkrivati pozabljene lepote preteklosti in še zaveda se ne, da jo bo predantična slovenska zgodovina popeljala v popolnoma novi svet. Odkriva, kdo so bili skrivnostno ljudstvo na Dolenjskem v halštatski dobi in razkrije, kdo jih je naučil že zdavnaj izgubljene veščine izdelovanja okrasnih steklenih jagod. Poleg tega o sebi izve, da ni čisto običajna najstnica iz Ljubljane.

Več kot 400 strani strani mladinskega fantazijskega romana spodobno koketira s svetovnimi uspešnicami sorodnega žanra.

Oseba je hodila počasi, brez kakršnekoli obremenitve v koraku, brez naglice v hoji. In sploh še ni prispela do druge jase. Jasno sem jo še lahko videla, ko je korakala proti travnati površini, bosonoga, obsijana z bledo mesečino. In v roki se ji je pobliskavala piščal, dolga in srebrna, da je že od daleč izgledala draga in redka. V prsih mi je razbijalo kot za stavo. Želodec je v trebuhu delal salte od poplave občutkov in v glavi sem zopet čutila omotico. Tresočih dlani sem se še tesneje oklenila jeklene žlice za obuvanje in naredila nekaj korakov naprej. Hodila sem počasi in poskušala biti čim bolj tiha. Nisem smela biti hitrejša od osebe pred mano, morala sem držati razdaljo. Zdelo se mi je, da še v petah čutim razbijanje podivjanega srca...

Več o projektu in avtorju na: spletnem portalu Facebook..

Objave v medijih:
- RTV Slovenija, spletni portal, Bansi
- RTV Slovenija, spletni portal, Radio prvi
- Književni listi, DELO
- Revija Jana, PDF
- Dolenjski list, PDF
- SIOL spletni portal, PLANET SIOL
- Revija Cool, marec 2014, PDF
- Intervju na Gimnaziji Bežigrad, marec 2014, Pasadena YouTube

O avtorju

Uroš Topić

Uroš Topić je dijak Klasične gimnazije v Novem mestu in pisanje je njegova prva ljubezen. Bratovščina Culis - Emma Storm je njegov prvi mladinski fantazijski roman, a kot napoveduje, ne tudi zadnji. Je velik poznavalec fenomena Harry Potter, pa tudi velik ljubitelj filma, videa, kostumografije in glasbe.

Info

Zbirka: Ventilator
Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 425
Izid: junij 2014
ISBN: 9789616661645
ISBN-13: 9789616661645

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★★ število ocenjevalcev: 2

Vesna★★★★★ Odlično branje, navdušena sem nad fantazijskim svetom, ki ga je ustvaril avtor, še posebej pa mi je všeč, da je vso dogajanje postavljeno v Slovenijo, to smo fantazijski navdušenci kar dolgo čakali. Komaj čakam nadaljevanje!

Sabina★★★★★ Tolkienovo ustvarjanje paralelnega sveta, prepletanje mladostnosti in magije junakov Rowlingove, stopnjevanje tankočutne napetosti hrepenenja Holtove, modrina in mešanje vrst Avatarja, preigravanje najbolj osnovnih čustev ter fascinatna zrelost, sposobnost vživljanja v like ter široka razgledanost mladega avtorja je zmagovalna kombinacija romana, ki se bere sam od sebe. Kdaj pride nadaljevanje?

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Emma Storm - Bratovščina Culis (mehka vezava)

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Emma Storm - Bratovščina Culis (mehka vezava)

Oglejte si tudi

Kontakt