Pearson Education

Razprodano

Klubska cena: 19,60 EUR

Redna cena: 49,00 EUR

Prihranek: 29,40 EUR, 60%

doc. dr. Mojca Ciglarič, doc. dr. Zoran Bosnić, James F. Kurose, Keith W. Ross

Računalniške komunikacije

'Kako deluje internet? Kako poteka komunikacija med računalniki, telefoni in drugimi napravami? Kako narediti to komunikacijo tajno in varno?

Odgovore na ta vprašanja podaja knjiga Računalniške komunikacije, ki obravnava današnji internet in področje sodobnih računalniških komunikacij s preglednega in praktičnega zornega kota. Mešanica med poljudno in strokovno predstavitvijo vsebine omogoča, da je knjiga primerna tako za začetnike kot tudi poznavalce tega področja.'

Recenziji:

“Pričujoča knjiga prinaša v slovenščino nekoliko drugačen pogled na računalniške komunikacije; pogled, ki je precej običajen v svetovni literaturi in obravnava tematiko računalniških komunikacij iz zelo praktičnega zornega kota. Avtorja sta se potrudila ter predstavljata bralki oziroma bralcu področje na zanimiv in poljuden način, a hkrati ohranjata natančnost in strokovnost predstavitve. Prav zaradi tega širokega načina podajanja vsebine bodo lahko po knjigi segli ne samo študenti, ampak tudi srednješolci ali laiki, ki jih zanima, kaj omogoča, da zna njihov pametni telefon prikazovati tako pošto kot tudi ponujati storitev telefoniranja.”
dr. Andrej Brodnik, Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani

“Praktičen, jasen in sodoben učbenik Računalniške komunikacije bralca gladko vpelje v svet računalniških komunikacij. Avtorja, Mojca Ciglarič in Zoran Bosnić, sistematično in berljivo opišeta koncepte komunikacij v omrežjih, fizične plasti in omrežne varnosti.”
izr. prof. dr. Patricio Bulić, Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani

O avtorjih

doc. dr. Mojca Ciglarič

Docentka Mojca Ciglarič je vodja laboratorija za računalniške komunikacije na Ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko. Vodi predavanja na univerzitetnem in visokem strokovnem študiju računalništva in informatike. Na raziskovalnem področju se ukvarja za računalniškimi komunikacijami, varnostjo, porazdeljenimi sistemi in oblačnimi arhitekturami.

doc. dr. Zoran Bosnić

Zoran Bosnić je zaposlen kot docent na Katedri za umetno inteligenco na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Na fakulteti predava računalniške komunikacije, spletno programiranje, funkcijsko programiranje in poglavja iz umetne inteligence. Na raziskovalnem področju se ukvarja z odkrivanjem zakonitosti iz podatkov, sistemi za e-učenje in priporočilnimi sistemi.

James F. Kurose

James Kurose teaches at the University of Massachusetts at Amherst. His research interests include network protocols and architecture, network measurement, sensor networks, multimedia communication, and modeling and performance evaluation. He received his PhD from Columbia University.

Keith W. Ross

Keith Ross is a professor of computer science at Polytechnic University. He has worked in peer-to-peer networking, Internet measurement, video streaming, Web caching, multi-service loss networks, content distribution networks, voice over IP, optimization, queuing theory, optimal control of queues, and Markov decision processes. Professor Ross received his PhD in Computer and Control Engineering from the University of Michigan.

Info

Založba: Pearson Education
Naslov izvirnika: Računalniške komunikacije
Jezik: angleško/slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 512
Mere: 190 x 245 mm
Izid: februar 2014
ISBN: 9781783997763
ISBN-13: 9781783997763

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Računalniške komunikacije

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Računalniške komunikacije

Oglejte si tudi

Kontakt