Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 53,10 EUR

Redna cena: 59,00 EUR

Prihranek: 5,90 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Drago Hercog

Telekomunikacijska omrežja

V knjigi Telekomunikacijska omrežja želi avtor razložiti osnovne principe prenosa informacije in delovanja telekomunikacijskih omrežij ter nekatere metode in postopke, na katerih to delovanje temelji, poleg tega pa tudi opisati nekatera izbrana, z vidika razvoja telekomunikacij pomembna telekomunikacijska omrežja in tehnologije, ki so igrala in še vedno igrajo pomembno vlogo v telekomunikacijskem svetu.

Pri tem je poudarek na osnovnih principih, obravnava konkretnih omrežij in tehnologij pa služi predvsem temu, da si bralec poglobi razumevanje principov, hkrati pa naj mu poznavanje telekomunikacijskih omrežij sedanje in polpretekle dobe služi kot izhodišče študija in spoznavanja telekomunikacijskih tehnologij, ki šele prihajajo. Taka zasnova knjige izhaja iz prepričanja, da predvsem razumevanje principov delovanja omogoča razvoj in študij bodočih telekomunikacijskih sistemov in tehnologij.

Knjiga tako podaja pregled nad dogajanjem v sodobnih telekomunikacijskih omrežjih, nakazuje pa tudi nekatere smernice, v katerih bi se telekomunikacijska omrežja utegnila razvijati v prihodnjih letih, kar naj bi koristilo ne le študentom telekomunikacij in sorodnih ved, ampak tudi inženirjem, ki že delujejo v praksi, saj morajo tudi oni ves čas obnavljati, poglabljati in posodabljati svoje znanje ter ga prilagajati sodobnim smernicam razvoja telekomunikacij.

Monografija Telekomunikacijska omrežja predstavlja temeljno delo o telekomunikacijskih omrežjih v slovenskem jeziku. S tem izredno aktualnim področjem tehnike se ukvarja množica razvojnih inženirjev v podjetjih v Sloveniji in raziskovalcev na fakultetah in inštitutih. Znanja s področja telekomunikacijskih omrežij predstavljajo tudi obvezne učne vsebine na študijski smeri Telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Najboljši študentje nadaljujejo študij kot doktorski študentje in nadalje razvijajo in soustvarjajo nova znanja in dosežke na znanstvenem področju telekomunikacijskih omrežij, pri čemer jim bo pričujoče delo v veliko pomoč pri njihovem znanstvenoraziskovalnem delu.
prof. dr. Andrej Žemva

Monografija “Telekomunikacijska omrežja” Draga Hercoga je zato izjemno dragocen prispevek stroki, ki je nastal na podlagi njegovega več desetletnega visoko strokovnega dela oplemenitenega z bogatimi izkušnjami doma in v tujini.
prof. dr. Janez Bešter

O avtorju

Drago Hercog

Drago Hercog je diplomiral, magistriral in doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, kjer kot izredni profesor predava več predmetov s področja telekomunikacijskih protokolov in omrežij na strokovnem, univerzitetnem in podiplomskem študiju. Več let je predaval tudi na nekaterih visokih šolah za inženirje v Franciji. Po kratkem delovanju na področju mikrovalov se je ukvarjal z načrtovanjem mikroelektronskih vezij (na tem področju se je okrog deset mesecev izpopolnjeval v ZDA), sedaj pa se ukvarja s teorijo in prakso telekomunikacijskih protokolov. Je avtor številnih člankov v recenziranih domačih in tujih revijah ter na domačih in mednarodnih konferencah.

Info

Založba: Založba Pasadena
Strokovna recenzija: prof. dr. Janez Bešter, prof. dr. Andrej Žemva
Jezik: slovenski jezik
Vezava: trda
Strani: 430
Mere: 170 x 240 mm
Izid: januar 2014
ISBN: 9789616661621
ISBN-13: 9789616661621

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Telekomunikacijska omrežja

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Telekomunikacijska omrežja

Oglejte si tudi

Kontakt