Založba Pasadena

Nakup

Klubska cena: 13,46 EUR

Redna cena: 14,95 EUR

Prihranek: 1,50 EUR, 10%

To knjigo naši kupci navadno dobijo v 2 delovnih dneh.

Zippora Karz

Brezsladkorna vila

Začelo se je naravnost popolno. Zippora Karz je z osemnajstimi leti postala članica znamenitega ansambla New York City Ballet. Že pri dvajsetih je debitirala kot Sladkorna vila v Hrestaču in plesala v vlogah, ki jih je ustvaril Jerome Robbins. Potovala je po svetu. Bilo je kot sanjska preja, vse dokler ni pri enaindvajsetih prejela diagnoze sladkorne bolezni.

Lovljenje ravnotežja med krvnim sladkorjem in baletom se je izkazalo za dolgotrajno in težavno borbo. V Brezsladkorni vili Zippora Karz z bralci deli svojo pot od zanikanja, sramovanja ter napačnega razumevanja svoje bolezni vse do njenega sprejemanja, ko je končno zaživela aktivno, uravnoteženo in zadovoljno življenje kot od inzulina odvisna sladkorna bolnica in hkrati solistka enega od najznamenitejših baletnih ansamblov na svetu.

Brezsladkorna vila bralce brezpogojno potegne v svet in dušo mlade plesalke. V rokah držite neverjetno pričevanje o odločnosti in vztrajnosti.

Iz spremne besede:

'Ko nekdo zboli zaradi sladkorne bolezni, ima pogosto občutek, da se mu je podrl svet, in ni redko, da takrat novopečenega diabetika preplavita črnogledost in prepričanje, da se je polno življenje na nek način zaključilo. Pacientom v tem težkem obdobju lahko pomaga, če dobijo pozitivne informacije o tem, da se da s sladkorno boleznijo doseči še marsikaj in da še zdaleč ni čas za metanje puške v koruzo. Pozitivne zgodbe in izkušnje drugih sladkornih bolnikov so jim lahko pri tem v veliko pomoč. Ena takih je prav gotovo tudi življenjska zgodba Zippore Karz, ki je svoje sobivanje s sladkorno boleznijo opisala v knjigi, ki je pred vami. Verjetno bo kar nekaj sladkornih bolnikov v tej zgodbi prepoznalo tudi delček svoje izkušnje. '

dr. Iztok Štotl, Klinični oddelek za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni, UKC Ljubljana

'Svetovno znana balerina Zippora Karz v knjigi, ki je pred vami, predstavi prijetne in neprijetne strani prelepega poklica baletne plesalke. Ko sem brala njene besede, sem podoživljala svoje občutke o tem, kakšen je svet baleta, ki ga publika ne pozna. Poklic plesalca je eden najbolj specifičnih in definitivno zahteva poseben življenjski ritem. Kako težko mora biti, če se je treba hkrati spopadati še s sladkorno boleznijo, si je skoraj nemogoče predstavljati. Ko Zippora pri 21. letih nenadoma zboli za to boleznijo, bi prav lahko dvignila roke, se predala in prenehala profesionalno plesati. A življenjska volja, ljubezen do plesa in neizmerna želja po odrskih deskah jo kljub nenehnim težavam ženejo, da se z boleznijo spopade in nadaljuje svojo plesno pot. '

Ana Klašnja, baletna solistka SNG Opera in balet Ljubljana

Objave v medijih:
- Delo, spletni portal, DELO
- Planet Siol portal, SIOL
- Dnevnik, Hopla, Dnevnik
- Parada plesa, Parada plesa
- Revija ONA, Intervju z avtorico knjige, Revija ONA, PDF
- Zippora Karz o sebi in knjigi YouTube

 

O avtorju

Zippora Karz

ZIPPORA KARZ je v ansamblu New York City Ballet plesala od leta 1983 do 1999. Zdaj dela kot učiteljica in repetitorka Sklada Georgea Balanchina, obenem pa je tudi javna govornica in edukatorka, ki redno predava pri večjih organizacijah in na konferencah o sladkorni bolezni. Živi v Los Angelesu, v Kaliforniji. Njeno spletno stran lahko obiščete na naslovu www.ZipporaKarz.com.

Info

Zbirka: Ventilator
Založba: Založba Pasadena
Naslov izvirnika: The Sugarless Plum: A Memoir
Založba izvirnika: Harlequin
Strokovna recenzija: dr. Iztok Štotl, Klinični oddelek za diabetes, UKC Ljubljana, Ana Klašnja, baletna solistka SNG Opera in balet Lj.
Jezik: slovenski jezik
Vezava: Poltrda (z zavihkom)
Strani: 275
Mere: 130 x 200 mm
Izid: oktober 2013
ISBN: 9789616661591
ISBN-13: 9789616661591

Ocena

Ocen še ni, oddajte svojo!

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Brezsladkorna vila

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Brezsladkorna vila

Kontakt