Založba Pasadena

Razprodano

Klubska cena: 11,23 EUR

Redna cena: 12,48 EUR

Prihranek: 1,25 EUR, 10%

Aleš Košir, Roman Maurer, Primož Peterlin, Marko Samastur

Namestimo Linux

Bogato ilustrirana knjiga, ki jo spremlja plošča CD-ROM s poslovenjeno izdajo operacijskega sistema Linux, je podroben priročnik za namestitev Linuxa. Z njo lahko sami namestimo ta vse bolj priljubljeni operacijski sistem v računalnik samostojno ali pa ob bok kateremu drugemu operacijskemu sistemu, ki ga morda imamo že nameščenega na disku. Priročnik nas vodi skozi vse korake namestitve, od načrtovanja priprav nanjo, nastavljanja parametrov strojne opreme in izbiranja programskih paketov do nastavitev izhodnih in komunikacijskih enot. Za konec si ogledamo še, kje lahko o Linuxu in spremljajočih programskih paketih preberemo še kaj več. Priročnik dopolnjuje obsežnejšo knjigo Linux z namizjem KDE s podrobnejšimi navodili za namestitev, obe pa sestavljata zaključeno celoto, ki bralcem omogoči samostojno delo z operacijskim sistemom Linux.

Iz vsebine:

  • Priprava na namestitev: strategije razdelitve diska
  • Vrste namestitve
  • Nastavljanje okenskega okolja X
  • Uglasitev zvočne kartice
  • Priprava modema in vmesnika ISDN za delo
  • Dodatne informacije: priročniki, spletišča, dopisni seznami...
Knjigi je priložen CD-ROM, na katerem najdemo:
  • Pingo Linux, po najbolj priljubljeni distribuciji Linuxa na svetu, Red Hat Linux 6.2, prirejeni paket s slovenskim namestitvenim programom
  • V slovenščino prevedeno namizje KDE 1.1.2
  • Skupaj prek 700 programskih paketov
Popravki (PDF)

O avtorjih

Aleš Košir

Aleš Košir ima veliko veselja do dela z računalniki pri simulacijah kompleksnih fizikalnih sistemov, pri uporabi računalniških prevajalniških tehnologij in orodij za naravni jezik ter pri pripravi tekmovanj iz računalništva za srednješolce. Po magisteriju na temo večfaznih fizikalnih sistemov se je zaposlil v podjetju Hermes Softlab.

Roman Maurer

Roman Maurer je v slovenščino prevedel precej dokumentacije in uporabniških vmesnikov za Linux. Linux je sam ali z drugimi predstavljal v člankih, na različnih prireditvah ali prek spletnih strani društva Lugos. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani matematik, zaposlen pa je v računalniškem podjetju Hermes Softlab.

Primož Peterlin

Primož Peterlin je starosta slovenjenja Linuxa, verjetno najbolj znan kot avtor priročnika za krajevno prilagoditev Linuxa slovenskemu okolju. Sam ali s sodelavci je o Linuxu napisal več člankov v domačih in tujih revijah. Po izobrazbi je doktor fizike in se ukvarja z biofizikalnimi raziskavami mehanskih lastnosti celičnih membran.

Marko Samastur

Marko Samastur domneva, da obstaja. Zaznali so ga kot pisca splošnih prispevkov za študentske časopise in računalniških o Linuxu za revijo Monitor, prevajalca namizja KDE, vodjo skupine za slovenjenje pri Lugosu in skrbnika Vidre. Giblje se med operacijskimi sistemi in kaže matematično zanimanje za tajnopisje.

Info

Založba: Založba Pasadena
Jezik: slovenski jezik
Vezava: broširano
Strani: 88
Mere: 167 x 209 mm
Izid: februar 2001
Dodatek: priložen CD
ISBN: 9616361023
ISBN-13: 9789616361026
COBIB-ID: 110398976
UDK: 681.3.066(035)

Ocena

Povprečna ocena: ★★★★☆ število ocenjevalcev: 4

Rok Senica★★☆☆☆ Brez zveze! Nič ni v redu razloženo, pa še brezzvezna različica Linuxa je priložena (lahko bi dali mandrake 8.0).

Matija Podhraški★★★☆☆ Pri knjigi me moti, da nekateri deli namestitve niso podrobno razloženi.

Nejc Novak★★★★★ Knjiga je odlična!

Sebastijan Kladnik★★★★☆ Pri knjigi me moti samo nekaj, in to je priloženi CD-ROM, ki vsebuje samo slovensko različico – lahko bi tudi angleško.

Moja ocena

Priporočite prijatelju

Ocenite: Namestimo Linux

Če ste že vpisani med kupce v spletni knjigarni, je dovolj, da vnesete le svoj e-naslov.

Ocena:

Z oddajo ocene dovoljujete Založbi Pasadena, d.o.o., da jo po svoji presoji objavi na spletnih straneh oziroma v reklamnem ali drugem tiskanem gradivu.

Priporočite: Namestimo Linux

Oglejte si tudi

Kontakt