Pregled avtorjev (priimek na 'S')

  Miran Saksida
  Miran Saksida je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, učitelj strokovno teoretičnih predmetov s področja elektrotehnike in računalništva ter ravnatelj na Višji strokovni šoli na TŠC v Novi Gorici, dolgoletni pogodbeni sodelavec podjetja Spin d.o.o., razvija programsko opremo za potrebe domačih podjetij in za naročnike iz Evropske skupnosti, pripravlja, prevaja in oblikuje različna gradiva, ECDL izpraševalec.

  Marko Samastur
  Marko Samastur domneva, da obstaja. Zaznali so ga kot pisca splošnih prispevkov za študentske časopise in računalniških o Linuxu za revijo Monitor, prevajalca namizja KDE, vodjo skupine za slovenjenje pri Lugosu in skrbnika Vidre. Giblje se med operacijskimi sistemi in kaže matematično zanimanje za tajnopisje.

  Eberhard Sauppe

  Joachim Scheer

  Susan Schlashter

  Aribert Schlegelmilch

  Matjaž Schmidt
  Matjaž Schmidt (Ljubljana, 1948-2010), akademski slikar in ilustrator, je že od rane mladosti ustvarjal najrazličnejše risane junake. Že med študijem slikarstva je ilustriral za časopise in knjige, kasneje pa se je popolnoma posvetil ilustraciji in stripu za otroke in mladino. Ilustriranje in ustvarjanje stripovskih zgodb v domačem ateljeju z ženo Jelko Godec Schmidt je bilo zanj tako odgovorno delo kot zabava hkrati. Ustvarjalno je raziskoval možnosti za odslikanje besed in ubesedenje slik, odkrival je izrabljene pomene besed in jih menjal z novimi, ki jih je tudi sam šele odkrival.
  Ilustriral je preko sto knjig in slikanic ter redno sodeloval z revijami Cicido, Ciciban in Pil. V zadnjih letih je bil zaposlen predvsem z risanjem stripov.
  Je dobitnik številnih priznanj, mdr. je za knjigo Slovenske pravljice (in ena nemška) v stripu leta 2010 prejel nagrado za izvirno slovensko slikanico Združenja knjižnih založnikov, leta 2009 pa Levstikovo nagrado za življenjsko delo. Žirija je zapisala: “Za vsako pravljico, zgodbo, pesem ali članek ima svoj slikarski odgovor.
  Foto avtorja: Župca.net

  Siegfried Schoen

  Peter Schubert

  Davorin Sečnik

  Saša Sever

  Joann Sfar
  JOANN SFAR (1971) je francoski stripovski avtor in filmski režiser. Od leta 1994 sodeluje s francosko stripovsko založbo L’Association, pri kateri je objavil večino zgodnjih del. Sfar je izredno plodovit avtor. Več njegovih stripov je prevedenih tudi v angleščino. Za svoje delo na področju stripa prejel več nagrad, med njimi veliko nagrado Mednarodnega stripovskega festivala Angoulême, Eisnerjevo in Ignatzovo nagrado. Joann Sfar velja za enega najbolj priznanih evropskih sodobnih stripovskih avtorjev. Slovenskim bralcem je znan predvsem po stripovski predelavi klasične Saint-Exúperijeve zgodbe za mlado in staro Mali princ.
  Ustvaril je animirani film Le chat du rabbin (Rabinova mačka, 2011) po svojem romanu v stripu in film o francoskem poetu in glasbeniku Sergeu Gainsbourgu z naslovom Gainsbourg: Une Vie Heroique (2010).'

  Ann Shaffer
  Ann Shaffer je napisala in uredila več knjig in plošč CD-ROM z najrazličnejšimi tematikami, med drugim tudi o računalniškem programju, integralih, psihologiji in politologiji.

  Slobodan Simič

  Posy Simmonds
  Posy Simmonds, rojena leta 1945 v Berkshiru (GB), je stopila na pot časopisne striparke in ilustratorke leta 1969. Najprej je delala za The Sun, kmalu tudi za druge britanske časopise in revije, npr. The Times inCosmopolitan. Leta 1972 je kot ilustratorka začela sodelovati zGuardianom, za katerega je ustvarila priljubljen strip o paru srednjega družbenega sloja, Georgeu in Wendy Weber. Od leta 1987 piše in ilustrira tudi za otroke. Še zlasti uspešna je s slikanicama Fred (1987) in Lulu and the Flying Babies (1988). Od novejših del velja poleg Gemme Bovery(1999) omeniti vsaj še Literary Life (2003) in Tamaro Drewe (2007). Stripe Simmondsove odlikujejo lahkotna, duhovita satira, pronicljivo opazovanje sodobne družbe in prefinjena risba v najboljši angleški ilustratorski tradiciji. Živi in dela v Londonu.

  Adi Slabe
  Predavatelj in administrator portala projekta SETIP (Senior Education and Training Internet Platform.

  Bud E. Smith
  Bud Smith je pisec več kot desetih računalniških knjig z več kot desetletnimi založniškimi izkušnjami. Poleg pisanja je urednik računalniške revije in direktor trženja izdelkov.

  Z računalniki se je začel ukvarjati leta 1983, ko je pustil obetavno kariero varilca in se lotil vnašanja podatkov. Tedaj se je preselil v Silicijevo dolino in se pridružil novoustanovljenemu podjetju, zatem pa je delal še za Intel, IBM in Apple. Delo in njegova druga zanimanja so ga pripeljala do diplome iz upravljanja informacijskih sistemov na Univerzi v San Franciscu.

  Jon Smith
  Jon Smith je bil del ustvarjalnega tima za Amazon.co.uk, Kitbag.com in The Florist Exchange. Jon je tudi avtor uspešnic V postelji z Googlom, Obvladujte tržišče s Twitterjem in Učinkovite spletne strani. Vse omenjene knjige so na voljo v zbirki Bodite vidni na spletu.

  Laura L. Smith
  Dr. Laura L. Smith je klinična psihologinja pri Presbyterian Medical Group na Kliniki za vedenjsko medicino v Albuquerqueiju v Novi Mehiki. Tam se specializira za ocenjevanje in zdravljenje odraslih in otrok z diagnozo depresije in drugimi čustvenimi motnjami. Poleg tega je predstavljala novosti v razvoju kognitivne terapije tako domačim kot mednarodnim javnostim. Dr. Smithova je tudi soavtorica knjige Premagovanje anksioznosti za telebane, (Wiley Publishing), Votli otroci: vrniti dušo generaciji, izgubljeni v mitu o samozavesti (Prima, 2001), in Zakaj ne morem biti starš, kakršen si želim biti? (New Harbinger Publications, 1999).

  Ustavno sodišče

  Online Training Solutions, Inc.

  Mark Edward Soper
  Mark Edward Soper deluje na področju računalnikov in povezanih tehnologij že od leta 1983 ter je strokovnjak za izobraževanje na področju tehnologije, pri čemer se ukvarja z usposabljanjem, pisanjem in javnimi govori. Njegova predavanja na temo odpravljanja težav pri računalnikih in druge predmete je poslušalo že več tisoč študentov v ZDA. Mark je računalniški tehnik s certifikatom CompTIA A+ in ima strokovni naziv Microsoft Certified Professional (MCP).

  Mark je avtor in soavtor 18 knjig s področja posodobitev strojne opreme računalnikov, digitalne fotografije, širokopasovnega interneta, domačih omrežij ter domače avtomatizacije pri založniških hišah Pearson's Que Publishing in Peachpit imprints. Njegovo najnovejše delo je knjiga MaximumPC Guide to Windows Vista Exposed: an Insider's Guide to Supercharging Windows Vista, Mark pa je sodeloval tudi pri nastanku več najbolj prodajanih knjižnih serij, vključno z deli Upgrading and Repairing PCs, Special Edition Using Windows in Easy.

  Gina Spadafori
  Gina Spadafori je za časopisne stolpce, v katerih se posveča skrbi za hišne ljubljenčke, dobila več nagrad, njeni članki pa so bili objavljeni v časnikih po vseh Združenih državah. Pisala je za več revij, med drugim za AKC Gazette, glasilo ameriškega kinološkega združenja. Gina svoje misli objavlja tudi na spletni strani http://www.petconnection.com. Njena ljubezen do živali ji pomaga pri delu v upravnem odboru Združenja publicistov, ki se ukvarjajo s psi in mačkami. Za svoje članke je dvakrat dobila nagrado za najboljši časopisni stolpec.

  Rick Spence

  William Stallings

  Gojko Stanič

  Janez Starman

  Andreas Steinle

  Hans-Dieter Stölting

  Teresa S. Stover

  Davis Straub
  Davis Straub je avtor več kakor dvesto člankov v revijah. Bil je tudi predsednik podjetja Generic Software in razvijalec programa Generic CADD, danes pa se ukvarja z razvijanjem večpredstavnih programov.

  Jeff Strong
  Jeff Strong je ustanovitelj in predsednik inštituta REI, ki se ukvarja z nevro-razvojnimi motnjami.

  Stuart J. Stuple
  Stuart Stuple je svojo poklicno pot začel kot urednik računalniških priročnikov in vodja projektov. Predaval je računalništvo na kolidžih v Kaliforniji in Washingtonu.

  Jeff Sutherland
  Jeff Sutherland je pionir metodologije Scrum, ki jo je prilagodil današnjim potrebam poslovnega sveta. Strategijo vodenja projektov, ki jo je skupaj s Kenom Schwaberjem oblikoval leta 1993, od nastanka uspešno uporablja večina tehnoloških podjetij po vsem svetu. Jeff je kmalu ugotovil, da koristi Scruma niso omejene le na razvijanje programske opreme, zato je Scrum uspešno prilagodil tudi ostalim področjem, kot so finance, zdravstvo, visoko šolstvo in telekomunikacije. Jeff kot predsednik uprave podjetja Scrum Inc. in višji svetovalec ter strokovnjak za agilne metode pri OpenView Venture Partners narekuje cilje uspeha pri uporabi Scruma. Podjetjem in organizacijam po vsem svetu pomaga tako, da deli primere najboljših praks in obširno piše o uporabi Scruma v praksi.

  Marie L. Swanson

Kontakt