Pregled avtorjev (priimek na 'P')

  David Pahor
  David Pahor je diplomiral iz fizike. Z računalništvom se ukvarja še od takrat, ko je bilo treba programe vluknjavati v kartice. Kot glavni svetovalec za strokovno izrazje je sodeloval pri slovenjenju Microsoftovih programov. Leta 1996 je napisal prvo slovensko avtorsko knjigo o internetu (Z miško po internetu) in vrsto let sodeloval z računalniško revijo Monitor, z Založbo Pasadena pa nazadnje kot soavtor knjige Internet in pravo ter urednik in glavni avtor Leksikona računalništva in informatike. Za Delovo prilogo o informacijski tehnologiji redno piše mnenjske prispevke, drugače pa je vodja programerjev za Lotus Domino pri podjetju Arctur.

  Rok Papež
  Rok Papež aktivno deluje v društvu Lugos. Pomaga pri projektih slovenizacije, organizaciji prireditev ter na dopisnih seznamih pri posredovanju tehnične pomoči novim uporabnikom. Za IskraTel je izdelal vrsto orodij za Linux, namenjenih preizkušanju komunikacijskih naprav. Rad programira v C-ju, predvsem sistemsko programsko opremo, tu in tam pa najde čas tudi za kolesarjenje ali pohajkovanje po Kamniških Alpah. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir računalništva.

  Roger C. Parker
  Roger C. Parker je predsednik The Write World, podjetja za svetovanje v zvezi s komunikacijami. Piše tudi za revijo Technique Magazine in ureja reviji x-height in Newsletter Design.

  Natalija Pavlič
  Natalija Pavlič je medicinska sestra v Psihiatrični kliniki Ljubljana. Njeno delo je triizmensko, zato svoj prosti čas rada nameni teku, kolesarjenju in plavanju. Ko je pretekla svoj četrti polmaraton, je o tem želela povedati vsem in nastala je knjiga Tekaški dnevnik čisto navadne gospodinje. S sproščenim in duhovitim načinom pisanja vas bo popeljala skozi svoje tekaške podvige in vam ponudila vpogled v življenje ženske srednjih let, ki se je zaljubila v tek. Natalija je zaradi službenih izzivov pisala tudi o področju psihiatrije. Njena prva knjiga Pasti zaznave je pri založbi Pasadena izšla leta 2012.

  Peter Pavlin

  Allan Pease

  Nikolaj Pečenko
  Nikolaj Pečenko je avtor najuspešnejšega slovenskega računalniškega priročnika. Moj prvi PC je doslej izšel v šestih izdajah, v skupni nakladi več kot 100.000 izvodov. Napisal je tudi več drugih priročnikov, na primer najuspešnejsi slovenski fotografski priročnik Fotografirajmo digitalno, ki je bil prodan v več kot 10.000 izvodih, priročnik za rabo videokamer Digitalne videokamere, računalniške priročnike Moj prvi linux, Moj žepni računalnik Palm, Moj prenosnik ...

  V Delovi prilogi Vikend ima rubriko o zabavni elektroniki, v reviji Naravoslovna solnica pa rubriko o naravoslovnih spletnih straneh.

  Poleg računalništva in zabavne elektronike se ukvarja tudi s poljudno-znanstvenim pisanjem in prevajanjem. Napisal je knjigo Naš Zoo, vodnik po ljubljanskem živalskem vrtu, ki je prav tako izšla pri Založbi Pasadena. Njegove prispevke o različnih področjih znanosti je bilo doslej mogoce prebrati v Mladini, Delovi Sobotni prilogi in prilogi Znanost, Gei, Proteusu in še kje. Med knjigami, ki jih je prevedel, pa omenimo temeljno delo Richarda Dawkinsa, Sebični gen.

  Peter Peer

  Nina Peršak

  Primož Peterlin
  Primož Peterlin je starosta slovenjenja Linuxa, verjetno najbolj znan kot avtor priročnika za krajevno prilagoditev Linuxa slovenskemu okolju. Sam ali s sodelavci je o Linuxu napisal več člankov v domačih in tujih revijah. Po izobrazbi je doktor fizike in se ukvarja z biofizikalnimi raziskavami mehanskih lastnosti celičnih membran.

  Matevž Pezdirc

  Tihomir Pinter
  Tihomir Pinter je rojen 19. januarja 1938 v Bjelovarju. Po končanem študiju farmacije v Zagrebu se je specializiral za področje analitike živil, iz česar je tudi doktoriral. S fotografijo se ukvarja od leta 1956; razstavlja od 1961 dalje. Za dosežke na področju razstavne fotografije mu je nacionalna zveza fotografov dodelila naslov »mojster umetniške fotografije«, mednarodna fotografska organizacija pa naziv »Excellence FIAP«. Je član Foto kluba Ljubljana (prej Foto-grupe ŠOLT-Ljubljana), Društva oblikovalcev Slovenije in Društva likovnikov Ljubljana. Sodeloval je na 565 skupinskih razstavah doma in v tujini ter prejel 175 nagrad in priznanj.
  Doslej je pripravil tudi 94 samostojnih razstav v republikah nekdanje Jugoslavije, Italiji, Avstriji, Nemčiji in Češki. Fotografije objavlja v domačih in tujih časopisih in revijah.

  Rick Pitino

  Sue Plumley

  Gorazd Podbevšek

  Matjaž Potrč
  Matjaž Potrč je že v srednji šoli napisal nekaj poslovnih programov v clipperju. V času študija je postal urednik revije Programer. Pozneje je bil urednik priloge Programer pri reviji Monitor, trenutno pa dela kot knjižni urednik pri Založbi Pasadena. Ves čas se ukvarja tudi z namiznim založništvom, v zadnjem času pa tudi s programiranjem dejavnih spletnih strani. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike.

  Silva Pralica

  Gorazd Praprotnik

  Joan Preppernau
  Joan je avtorica več kot dvanajstih knjig o operacijskem sistemu Windows in programski opremi Office, vključno s priljubljenim priročnikom Microsoft Windows XP, Korak za korakom, veliko pa je prispevala tudi k oblikovanju izpitov Microsoft Certification za Office 2007 in sistem Windows Vista. Že v mladih letih se je, zahvaljujoč očetu, veliko naučila o računalnikih, zato danes, ko se lahko pohvali z bogatimi izkušnjami na različnih področjih računalniške industrije, še z večjim navdušenjem ustvarja zanimivo, uporabno in za bralca prijazno gradivo za usposabljanje. Joan je predsednica podjetja Online Training Solutions, Inc. (OTSI) in prisega na delo od doma. Zaradi razcveta interneta in ljubezni do tehnologije je v zadnjih petnajstih letih lahko živela in delala na Novi Zelandiji, Švedskem in Danskem ter v različnih krajih v ZDA. Pred kratkim je odkrila radosti življenja, ki je vsak dan obsijano s soncem, in se z možem Barryjem ter s hčerko Trinity preselila v San Diego v Kaliforniji.

  Adobe Press

  John D. Preston
  John D. Preston, doktor psihologije, je častni profesor na univerzi Alliant International v Sacramentu v ameriški zvezni državi Kaliforniji in strokovnjak za bipolarno motnjo na spletni strani www.sharecare.com. Je avtor in soavtor več kot dvajsetih knjig, ki se ukvarjajo s psihoterapijo, psihiatričnim farmakološkim zdravljenjem in nevrobiologijo. »Razprava o sočutni, neočitajoči komunikaciji, povezani z učinkovitimi rešitvami za pare … Ljubiti nekoga z bipolarno motnjo je resnično obvezno branje za kogarkoli v takšni situaciji.« – Russ Federman, doktor psihologije, ABPP, avtor knjige Facing Bipolar

  Kurt Prochazka

Kontakt