Pregled avtorjev (priimek na 'L')

  Sonja Lajovic
  Avtorica Sonja Lajovic je profesorica matematike in računalništva in poučuje matematiko in računalništvo na osnovni šoli. Že nekaj let uspešno vodi računalniški krožek, ki ga otroci radi obiskujejo prav zaradi možnosti, da ob zabavni igri z računalniki osvajajo temelje programiranja.

  Nicolai Langfeldt
  Nicolai Langfeldt je avtor spisa HOWTO in knjige o administraciji DNS. Zaposlen je v svetovalskem podjetju, dejaven pa je tudi v norveški skupnosti uporabnikov Linuxa.

  Julijana Lapuh Bele
  Julijana Lapuh Bele je univ.dipl.inž. matematike in magistra računalništva. Ukvarja se z izobraževanjem odraslih in s kakovostjo v izobraževanju, je predavateljica na računalniških tečajih, mentorica mladim predavateljem, predava poslovno matematiko s statistiko na višji strokovni šoli za komercialiste in je direktorica podjetja. Skupaj s sodelavci je izpeljala projekt uvedbe standarda ISO 9001 v podjetje B2 d.o.o. in pridobitve ustreznega certifikata za dejavnost izobraževanja.

  Janez Lazar
  Janez Lazar je predan računalničar in to že od rane mladosti. Karkoli je dišalo po računalnikih, je šlo skozi njegove roke. In pri tem ni bilo nobenih izjem, pa če je šlo za strojno ali za programsko opremo. In kaj je lepšega v življenju, kakor da združiš hobi s kariero? Pot ga je peljala preko različnih delovnih področij, kjer je spoznal t. i. velike računalnike (host), pa tudi revolucijo malih (PC-jev) in z njimi razcvet interneta.

  Zadnjih 10 let se v okviru SRC.SI d. o. o. popolnoma posveča Lotus programski družini, znotraj katere pa še posebej rad odkriva skrivnostni svet Domino sistemske administracije, ki mu je dobesedno zlezel pod kožo. Da rad in z žarom odkriva nove in nove zmogljivosti Domino sveta, pa vsekakor razkriva tudi pričujoča knjiga, ki vam bo samostojna ali ob pomoči interneta zvesto služila in vam bo stala ob strani, ko boste v jurišu pometali s problemi.

  Timothy-James Lee

  Matthias Lehmann
  Matthias Lehmann je mednarodno priznan avtor in mojster praskanke. Riše ilustracije za francoska časnika Liberation in Le Monde, stripovske zgodbe pa objavlja v mednarodnih stripovskih antologijah, kot so Hôpital Brut, Lapin, Comix 2000, Dirty Stories, Zone 5300 in seveda Stripburger. Za dobro mero pod psevdonimom Plague Henry in s skupino Raw Death ustvarja tudi glasbo, ki črpa iz bluegrass in folk izročila, ter ustvarja popolno zvočno ozadje motivom nekaterih njegovih novejših del. Njegovi najpomembnejši samostojni izdaji sta L’Etouffeur de la RN115(Actes Sud, 2006) in Ezekielove solze (orig. Les Larmes d’Ezechiel, Actes Sud, 2009). Za prvo knjigo si je leta 2007 prislužil nominacijo za Eisnerjevo nagrado v kategoriji ameriških izdaj mednarodnih avtorjev, z drugo knjigo, Ezekielove solze, pa se po novem ponaša tudi Ambasada Strip, ki je zdaj bogatejša za nov album izpod njegovega praskala.

  Woody Leonhard

  Charles Lever

  Irene S. Levine
  dr. Irene S. Levine: Irene Levine je doktorica klinične psihologije z bogatimi izkušnjami pri delu v sistemu javnega duševnega zdravja na lokalni, državni in zvezni ravni. Svojo kariero je pričela kot psihologinja in vodja zdravstvene ekipe na Psihiatričnem centru Creedmoor, nato pa je ustanovila in vodila dva neprofitna programa psihosocialne rehabilitacije v okrožjih Queens in Suffolk v zvezni državi New York.
  Več kot petnajst let je bila članica vodstva na Nacionalnem inštitutu za duševno zdravje (NIMH) in v Administraciji za zlorabo substanc in storitve na področju duševnega zdravja (SAMHSA) v Rockvillu, v zvezni državi Maryland. Kot profesorica psihiatrije poučuje na Šoli za medicino na Univerzi v New Yorku. O potrebah svojcev posameznikov s hudimi duševnimi boleznimi, kot so shizofrenija in hude razpoloženjske motnje, je predavala doma in po svetu.
  Zadnjih deset let je dr. Levine tudi plodovita, nagrajena neodvisna novinarka in avtorica, ki prispevke objavlja v najprestižnejših ameriških revijah in časopisih. Piše tako o duševnem zdravju kot o drugih temah, povezanih z zdravjem in življenjskim slogom. Je članica Ameriške psihološke zveze, Nacionalnega združenja za duševne bolezni, Nacionalnega združenja znanstvenih piscev, Združenja zdravstvenih novinarjev, Ameriške zveze zdravstvenih piscev, Ceha ameriških avtorjev in Ameriškega združenja novinarjev in pisateljev.

  Jerome Levine
  Jerome Levine, dr. med., spec. psih: Jerome Levine je psihiater s skoraj petdesetletno kariero. Večino časa je bil vodja oddelka za psihofarmakologijo na Nacionalnem inštitutu za duševno zdravje v ZDA. Tam je tako na nacionalnem kot mednarodnem nivoju pomagal snovati, upravljati in izvajati večino raziskav, podprtih s strani zvezne vlade, ki predstavljajo temelj sodobnih pristopov k farmakološkemu zdravljenju shizofrenije in drugih hudih duševnih motenj.
  Po odhodu z Nacionalnega inštituta se je pridružil Oddelku za psihiatrijo na Univerzi v Marylandu ter Marylandskemu centru za psihiatrične raziskave. V obeh ustanovah se tako bolnišnično kot izvenbolnišnično zdravijo ljudje s shizofrenijo, hkrati pa tam izvajajo raziskave o zdravljenju te motnje.
  Leta 1994 se je preselil v zvezno državo New York, kjer se je kot profesor psihiatrije pridružil Oddelku za psihiatrijo na Newyorški šoli za medicino, hkrati pa je postal namestnik direktorja Inštituta Nathana Klinea za raziskave v psihiatriji.
  Objavil je številne znanstvene članke in knjige in je doživljenjski član prestižnega Ameriškega kolegija za nevropsihofarmakologijo. Omenjen je bil na seznamu Kdo je kdo v Ameriki (Who’s Who in America) in prejel Hofheimerjevo nagrado za raziskave, ki jo podeljuje Ameriško psihiatrično združenje, ter nagrado Distinguished Leader in Research, ki jo podeljuje Nacionalno združenje za duševne bolezni zvezne države New York.

  John R. Levine
  John Levine, internetni guru, vodi novičarske skupine v internetu, piše knjige s področja računalništva in predava.

  Margaret Levine Young
  Margaret Levine Young je sodelovala pri nastajanju številnih računalniških knjig.

  Aleš Lisac

  Florence Littauer

  Marite Littauer

  Brian Livingston
  Brian Livingston je avtor mnogih uspešnic založbe IDG Books Worldwide. Njegove knjige so izšle v več kakor dvajset svetovnih jezikih. Je tudi urednik pri revijah InfoWorld in Windows Sources.

  José Llinares
  José Llinares je SEO vodja v Aedgency.com. José je sociolog, magister multimedijskih študij, bloger in strokovnjak digitalnega marketinga. Delal je na več področjih, vključno s spletnim razvojem, marketinškim svetovanjem, spletnim izobraževanjem in razvojem spletnih poslovnih modelov. Prav tako je soustvarjalec Twitter aplikacije tweetporra.com. Sledite Joséju na Twitterju: @josellinares.

  Primož Longyka

  Doug Lowe
  Doug Lowe je napisal že več kot 30 računalniških knjig. Zaradi bogatih izkušenj dobro ve, kako je treba dolgočasno tehnično snov predstaviti na zabaven in hkrati poučen način.

  Robert Ludvik

  Izar Lunaček
  IZAR LUNAČEK je filozof, ki je za javnost razkril, da je med študijem skoraj vsak dan risal nagce, stripar, ilustrator, kmalu tudi diplomirani slikar. Pred leti je zaradi ilustracije otroške slikanice veljal za ‘otroško senzacijo’. Slovenske novice so pet let objavljale njegove stripovske Minije, za najstniško revijo Pil pa v rubriki Seksikon še vedno redno razmišlja o spolnosti in sorodnih zadevah.

  Gunnar Lundkvist
  'Švedski stripavtor Gunnar Lundkvist (1958, Stockholm) je Stripburgerjev stari znanec, ki že od leta 1979 ustvarja stripe z glavnim likom, zamišljenim, tihim, otožnim in večno zaskrbljenim mačkom Klas Kattom. S svojim prvim albumom Klas Katt i Hell City (Klas Katt v Peklenskem mestu) začinjenim s črnim humorjem in melanholično pripovedjo je vplival na več generacij stripovskih avtorjev. Glavni lik iz njegovih stripov, Klas Katt, se je pojavil v 13 albumih. Leta 2012 je švedska založba Kartago objavila prvi del trilogije, 400-stransko zbirko, Klas Katt dricker kaffe (Klas Katt pije kavo), s Klasom Kattom v glavni vlogi.
  Gunnar Lundkvist je za svoje delo prejel več nagrad med njimi Adamson Award (1993) in Urhunden Award (2003) za najboljši švedski strip, ki jo je podelilo švedsko stripovsko združenje.'

Kontakt