Pregled avtorjev (priimek na 'H')

  Jure Habbe

  / Več kot petindvajset let sem prodajal za druge, sedaj pa pri prodaji B2B pomagam drugim.

  S trženjem in prodajo poslovnim kupcem ter z vodenjem se ukvarjam že preko petindvajset let.
  Pri svojem delu sodelujem z različnimi državnimi in javnimi ustanovami in podjetji, bankami in drugimi finančnimi ustanovami, številnimi proizvodnimi in storitvenimi podjetji ter negospodarskimi organizacijami. Moja prva knjiga o prodaji poslovnim kupcem z naslovom Uživajmo v prodaji je izšla leta 2013. Deležna je bila številnih pohval bralcev in strokovne javnosti, zato odločitev za njeno nadaljevanje ni bila težka. Priročnik Skrivnosti uspešne prodaje je predelana in dopolnjena izdaja knjige Uživajmo v prodaji.

  Moja najljubša misel je še vedno:
  »Najprej morate verjeti sami vase. Ne omahujte. Veliko bo ljudi – s tem mislim večino ljudi, skoraj vsakega človeka, ki ga boste srečali -, ki bodo razmišljali črno-belo… Morda tudi ne razumejo dobro, ker si vsega skupaj ne znajo zamisliti, ali pa zato, ker jim je nekdo povedal, kar je koristno in dobro, in tisto, kar so slišali, ne vsebuje vaše zamisli. Ne dopustite, da bi vas takšni ljudje zamorili.«
  Steve Wozniak, soustanovitelj Apple Inc., v knjigi iWoz.

  Bruno Haible
  Bruno Haible je v začetku devetdesetih let razvil CLISP, prosto izvedbo programskega jezika common LISP, zadnja leta pa se ukvarja s podporo internacionalizaciji v Linuxu. Po doktoratu iz matematike na univerzi Karlsruhe, ZRN, se je zaposlil v podjetju ILOG, vodilnem francoskem izdelovalcu programja za optimizacijo, vizualizacijo in podporo poslovnim odločitvam.

  Greg Harvey
  Greg Harvey je ustanovitelj podjetja mind over media in pisec knjižnih uspešnic iz zbirke Za telebane.

  Burke Hedgers

  Veit Heinichen
  Veit Heinichen, rojen leta 1957, je delal kot knjigarnar in za različne založbe. Leta 1994 je bil soustanovitelj založbe Berlin Verlag in do leta 1999 tudi njen poslovodja. Leta 1980 je prvič prišel v Trst, kjer živi danes. Pod naslovom Grenzgänge (Prečkanja meje) za nemški dnevnik Badische Zeitung poroča iz pristaniškega mesta v severnem Jadranu.

  Alenka Henigman
  Alenka Henigman je ekonomistka, ki rada preživlja čas na svojem vrtu, saj ji ponuja nešteto možnosti za raziskovanje in ustvarjanje. 
Ekološko vrtnari že več kot 20 let. 
Svoje znanje nadgrajuje pri Jožici Fabjan, strokovnjakinji za ekološko in permakulturno kmetovanje in na certificiranih tečajih za premakulturno kmetovanje in načrtovanje.
Več kot 10 let je kot vodja projektov za zaščito naravne in kulturne dediščine delovala pri spodbujanju ekološkega kmetovanja in trajnostnem razvoju podeželja.

  Drago Hercog
  Drago Hercog je diplomiral, magistriral in doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, kjer kot izredni profesor predava več predmetov s področja telekomunikacijskih protokolov in omrežij na strokovnem, univerzitetnem in podiplomskem študiju. Več let je predaval tudi na nekaterih visokih šolah za inženirje v Franciji. Po kratkem delovanju na področju mikrovalov se je ukvarjal z načrtovanjem mikroelektronskih vezij (na tem področju se je okrog deset mesecev izpopolnjeval v ZDA), sedaj pa se ukvarja s teorijo in prakso telekomunikacijskih protokolov. Je avtor številnih člankov v recenziranih domačih in tujih revijah ter na domačih in mednarodnih konferencah.

  Karl Hertel

  Arne Hodalič

  Rodil se je 10. 7. 1955 v Ljubljani. Leta 1980 je diplomiral na Biotehnični fakulteti na oddelku za Biologijo - pedagoška smer in pridobil naslov profesor biologije. Kot fotograf in aktivni udeleženec je sodeloval na številnih odpravah. Najpomembnejše je bilo prečkanje Papue Nove Gvineje (1500 km s kanujem po reki Sepik) in sudanske puščave v čolnu po reki Nil. S francosko jamarsko ekspediciji v jugovzhodni Aziji in pri alpinistični odpravi Tomaža Humarja na Nanga Parbat.

  Kot fotograf sodeluje z Rdečim križem v človekoljubnih akcijah, kot je bila po potresu v Pakistanu in cunamiju na Šrilanki, ter z organizacijo ITF (International Trust Fund) in z Združenimi Narodi pri projektih razminiranja (na Balkanu, v Albaniji, Armeniji, Gruziji, Azerbajdžanu in v Kongu). Je urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic in trenutno predava kot gostujoči predavatelj za fotografijo na Fakulteti za družbene vede (FDV) in na VIST-u (Visoka šola za storitve) kot docent za področje fotografije.

  Paul Hoffman
  Paul E. Hoffman je napisal več kot ducat računalniških knjig, veliko prav o internetu. V omrežju je aktiven že več kot petnajst let. Je predsedujoči družbe Proper Publishing in trenutno vodi priljubljeni servis Internet Computer Index, ki ga njegovo podjetje ponuja v svetovnem spletu. Od leta 1987 je urednik za novice pri reviji MicroTimes, največji krajevni računalniški publikaciji v Združenih državah Amerike.

  Dr. Tobias Höllwarth
  Dr. Tobias Höllworth je študiral gospodarske znanosti na Gospodarski univerzi na Dunaju in je že več kot 20 let dejaven kot svetovalec za podjetja, specializiran za projekte IT. Njegova funkcija zajema spremljanje podjetij pri klasičnih projektih z zunanjimi izvajalci, kompleksnih postopkih prestrukturiranja in modernih modelih delovanja IT.
  Je ustanovni član in član uprave EuroCloud Avstrija ter odgovoren za delovno skupino »law« in projekte ugotavljanja skladnosti s sistemi kakovosti in certificiranja.
  Pod njegovim vodstvom je knjigo pripravil tim strokovnjakov iz Avstrije, Nemčije, Švice in Slovenije. Sodelovali so pravniki, davčni svetovalci, tehnologi, ekonomisti in poslovni svetovalci iz vseh naštetih držav, vključenost evropskega združenja za računalništvo v oblaku »EuroCloud« pa je dodatno zagotovilo za kakovostno vsebino.

  Bernward Hölting

  Hans-Dieter Höltje

  Helena Holy - Klančar

  Tom Hopkins
  Tom Hopkins, je postal milijonar pri 27 letih. Pri tridesetih je postal vodilni učitelj nepremičninskih posrednikov v ZDA. Pri petintridesetih je napisal knjigo Kako obvladati umetnost prodajanja, ki so jo prodali v 1,2 milijona izvodih v osmih jezikih v 27 državah. Danes je Tom Hopkins direktor podjetja Tom Hopkins International. Je svetovno znan učitelj prodajanja, ki vsako leto navdušuje več kot 100.000 poslišalcev po vsem svetu.

  Ciril Horjak

  CIRIL HORJAK je absolvent Akademije za likovno umetnost v Ljubljani. Objavljal je v Stripburgerju, publikacijah skupine Grejpfrut in koroškem študentskem časopisu Ibržnik. Nekaj pasičnih stripov smo lahko videli tudi v rubriki Kultura časopisa Delo. Na mednarodnem področju so bila njegova dela predstavljana večinoma v okviru dejavnosti revije Stripburger, leta 2000 pa je bil njegov strip Heroji uvrščen na stripovski festival Fumetto v Luzernu, Švici, objavljal pa je tudi v francoski reviji Le Martien in portugalski stripovski antologiji Quadrado.
  Ciril Horjak se profesionalno ukvarja z ilustracijo, ilustriral je različne publikacije za založbo DZS (učbenike, CDrome…) in izdelal več logotipov (festival Ana Desetnica, festival Political Incorrect Films…). Vodil je tudi več stripovskih delavnic, predvsem v Mestni Knjižnici Otona Župančiča (Središče za mlade) in oblikoval ter koloriral naslovnico Podgane, prvega albuma iz zbirke Republika Strip.
  V stripu je Ciril vrhunski poznavalec poti od Ljubljane do Raven in nazaj, stripar in oče.

  Matjaž Horvat
  Matjaž Horvat ima znanstveni magisterij s področja računalništva in informatike ter dodatno pedagoško-andragoško izobrazbo. V času magistrskega študija je bil zaposlen kot mladi raziskovalec na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru, objavljenih ima več znanstvenih člankov v revijah in znanstvenih konferencah. Strokovno znanje si je kasneje nabiral v različnih podjetjih kot programer, projektni vodja, vodja informatike, asistent za računalništvo na fakulteti, e-mentor na privatni fakulteti in precej let kot direktor lastnega podjetja. Tako pogodbeno kot preko svojega podjetja je za Ministrstvo za šolstvo, nekaj fakultet in več podjetij izdelal razne računalniške aplikacije, zadnjih deset let predvsem v spletnem okolju. Od leta 2011 je zaposlen kot projektni vodja Kompetenčnega centra CLASS, ki pokriva področje računalništva v oblaku in je pretežno sofinanciran s strani EU. V projektu sodeluje 15 visokotehnoloških industrijskih partnerjev in fakultet iz vse Slovenije s 150 raziskovalci in razvijalci.

  Lee Hudspeth

  Diane Hülsmann

  Mary Hutson

Kontakt