Pregled avtorjev (priimek na 'F')

  Borut Fabjan
  Borut Fabjan, univerzitetni diplomirani inženir računalništva, je pisec različnih člankov iz računalniških tehnologij za revijo Monitor, predavatelj na računalniških konferencah in avtor strokovnih člankov. Izkušnje ima iz projektov, kjer sodeluje kot sistemski arhitekt in svetovalec za IT.

  Simona Fajdiga

  Julie A. Fast
  Julie A. Fast je svetovalka za partnerje in družinske člane oseb z bipolarno motnjo. Njen spletni dnevnik (blog) lahko spremljate na www.juliefast.com, na www.sharecare.com pa je strokovnjakinja za bipolarno motnjo. Poleg tega je tudi soavtorica knjig Take Charge of Bipolar Disorder in Get It Done When You’re Depressed.

  Emil Filipčič
  Emil Filipčič je pisatelj, dramatik in igralec, rojen leta 1951 v Beogradu. Kot predstavnik ludizma se je uveljavil z značilno groteskno-satirično, fantastično in črnohumorno prozo. V njegovem dosedanjem opusu najdemo romane, kratko prozo, drame in radijske igre, pa tudi lutkovno igro, scenarij za celovečerni film, slikanico in strip. Leta 2011 je prejel nagrado Prešernovega sklada. Kultno radijsko igro Butnskala je ustvaril skupaj z Markom Dergancem. Pričujoča izdaja Butnskale je veren in ilustriran zapis besedila, ki sta ga za radijsko igro ustvarjala bolj ali manj sproti leta 1979.

  Candida Fink
  Candida Fink, dr. med., (živi v New rochelleu v New Yorku) je specialistka psihiatrije in pedopsihiatrije s privatno prakso v državi New York. Na univerzi v Bostonu je diplomirala iz medicine in nadaljevala s podiplomskim izobraževanjem na harvardski medicinski fakulteti. trenutno je docentka klinične psihiatrije na westchestrski medicinski fakulteti. Ima obsežne izkušnje z otroki in odraslimi z zapletenimi psihiatričnimi motnjami. velik del njene prakse zaobjema motnje razpoloženja, zlasti vprašanja diagnosticiranja in zdravljenja bipolarne motnje. Prav tako obsežno je njeno sodelovanje s šolami in drugimi ustanovami na področju razvojnih in psihiatričnih vprašanj. Odraščala je v družini z motnjami razpoloženja, zato jih pozna z vseh vidikov in ve, kako pomemben del vsakega uspešnega zdravljenja je mobilizacija družine.

  Ellen Finkelstein
  Ellen Finkelstein se je naučila uporabljati AutoCAD v Izraelu, kjer se je morala vedno truditi s priročniki, saj je bila edina, ki je razumela angleško. Po vrnitvi v ZDA je začela svetovati in poučevati o uporabi AutoCAD-a, pa tudi o drugih računalniških programih, med katerimi so bili tudi Microsoft Word, Excel in PowerPoint. Ellen je avtorica knjig o Wordu, PowerPointu in Flashu. Njena prva knjiga je bila AutoCAD For Dummies Quick Reference. Sodelovala je tudi pri knjigi AutoCAD 13 Secrets. Njena najnovejša knjiga je Biblija AutoCAD-a 2002, prejšnji izdaji pa sta bili AutoCAD 14 Bible iz leta 1997 in Biblija AutoCAD-a 2000, ki je izšla tudi v slovenskem prevodu.

  Domen Finžgar
  Domen Finžgar (1990) se v dobi, ko je večopravilnost geslo dneva, poslužuje svojih mnogoterih talentov, da bi skozi glas harmonike, stripov ali ustvarjanje video iger zadovoljeval svoje silvanske in alpinske muze. Sodeloval je pri številnih projektih revije Stripburger ter pri nekaterih drugih mednarodnih stripovskih antologijah.

  Lars Fiske
  Lars Fiske (1966) je eden najbolj uspešnih norveških striparjev. Album Matjemanija je ustvarjal od druge polovice 90. let. Trilogija je leta 2010 izšla v samostojni knjigi pri norveški založbi No Comprendo Press, v slovenščini pa jo je izdala revija Stripburger. Lars Fiske je za prvo poglavje te stripovske knjige na Norveškem leta 1997 prejel zlato medaljo.

  Jože Flašker
  Jože Flašker je redni profesor za področje Strojni elementi, konstruiranje in tribologija na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Ima bogate strokovne in raziskovalne izkušnje s področja snovanja in konstruiranja strojnih elementov v splošnem strojništvu s posebnim poudarkom na zobniških gonilih in drugih elementih za prenos gibanja. Veliko se ukvarja tudi s kontaktnimi problemi ter metodami diagnosticiranja napak. Je avtor večjega šte vila učbenikov s področja strojnih elementov, pri mednarodni založbi pa je izdal tudi knjigo 'How Gears Break'.

  Helena Fone
  Helena Fone ima dolga leta izkušenj kot EFT izvajalka in EFT predavateljica. Pogosto jo vabijo kot gostjo na različne TV in radijske postaje. Njeni članki so bili objavljeni (in so še) tako v državnih kot lokalnih časopisih in revijah. Helena je članica mednarodne organizacije AAMET (www.aamet.org) , kjer je leta 2009 prevzela mesto predsednice. Ogromno energije vlaga v to, da so standardi in pravila pri izvajanju metode EFT jasno postavljeni in da se povsod po svetu izvajajo na enak način.

  V svoje delo vključuje prvine psihoterapije, kognitivne vedenjske terapije in hipnoze. Živi v mestu Gozo na Malti in veliko potuje. V preteklih letih je pomagala stotinam ljudi, da se rešijo težav, ki so izvirale predvsem iz čustvenih travm. Ima bogate izkušnje iz let, ko je z EFT prostovoljno pomagala v centru za onkološke bolnike - tako bolnikom kot osebju.

  Helena Fone izvaja EFT usposabljanja za različne skupine ljudi - psihiatre, psihologe, običajne gospodinje, medicinske sestre, učitelje, zobozdravnike, managerje, študente in še mnoge druge. Kot vsi EFT izvajalci po svetu je s pridom uporabila EFT, da se reši težav iz preteklosti in si olajša telesne težave. Zato ga kot orodje za prvo pomoč vedno in povsod priporoča prav vsem.

  Viktor E. Frankl
  Viktor E. Frankl, rojen leta 1905 na Dunaju, leta 1997 je tam tudi umrl. Bil je doktor medicine in filozofije, profesor nevrologije in psihiatrije na Univerzi na Dunaju. Kot profesor je deloval na Harvardu ter na univerzah v Dallasu in Pittsburghu, bil je profesor logoterapije na mednarodni univerzi v San Diegu (Kalifornija). Utemeljitelj logoterapije, imenovane tudi »tretja dunajska smer psihoterapije«.

  Curtis Frye
  Curtis D. Frye je soavtor priročnika Microsoft Office Excel 2003 Programming Inside Out, ter avtor knjig Microsoft Office Excel 2003 Step by Step, Microsoft Excel Version 2002 Plain & Simple, Faster Smarter Home Networking, avtor nekaj knjig o programu Access, ter avtor številnih računalniških tečajev, na katerih še vedno tudi poučuje.

  John Fuhrman

  Peter Funk

Kontakt