Pregled avtorjev (priimek na 'D')

  Bart A. DePetrillo
  Bart A. DePetrillo se že vrsto let na različnih položajih in pri raznih podjetjih profesionalno ukvarja s področjem računalniške programske opreme. Po magisteriju iz računalništva na matematičnem inštitutu Courant Institute of Mathematics je delal pri podjetju ABIT Tehnology v New Yorku. Leta 2000 je z nekaj bivšimi sodelavci iz podjetja ABIT ustanovil podjetje Newtelligence AG, kjer je odgovoren za razvijanje vsebin in za razvoj mednarodnega poslovanja.

  Marko Derganc
  Marko Derganc je režiser, scenarist, igralec, pisec in ilustrator, rojen leta 1950 v Ljubljani. Med drugim Dergi iz tandema z Andrejem Rozmanom Rozo v TV oglasih za 3x3, igralec v številnih celovečernih in kratkih filmih in TV nanizankah in v zadnjem času med najmlajšo generacijo znan kot profesor Pustolovec iz istoimenske nanizanke za otroke. Je tudi pisec in ilustrator pustolovskih zgodb za otroke in ilustrator knjižnih publikacij drugih avtorjev, pa tudi risar stripov Desovila in Wyatt Earp, po novem podpisan tudi kot avtor ilustracij za strip, ki ga držite v rokah.

  Stefan Dick

  Vladimir Djurdjič

  Rolf Dobelli
  Rolf Dobelli, letnik 1966, je študiral na univerzi St. Gallen v Švici (MBA in doktorat iz filozofije). Potem, ko je kot direktor vodil več hčerinskih podjetij v skupini Swissair, je z nekaj prijatelji ustanovil podjetje getAbstract. Živel je v Hong Kongu, Avstraliji, Angliji in ZDA. Je ustanovitelj in skrbnik ZURICH.MINDS, združenja vodilnih svetovnih strokovnjakov s področja znanosti, kulture in gospodarstva. Leta 2012 je ustanovil CCADEMY, podjetje ki se ukvarja z izvedbo treningov jasnega razmišljanja. Je kolumnist časopisov Die Zeit in SonntagsZeitung, redno pa sodeluje tudi z nekaterimi drugimi mediji: e Economist, e Wall Street Journal, Bloomberg, Financial Times, NZZ, Handelsblatt in CNN. Pri petintridesetih se je lotil pisanja knjig, založba Diogenes je doslej izdala šest njegovih romanov. Živi in dela v Luzernu.

  Bob Dorf
  Bob Dorf is a serial entrepreneur, founding his first success at age 22 and, since then, six more--'two homeruns, two base hits, and three great tax losses,' as he puts it. He's advised and/or invested in a score more startups since. Dorf is often called the 'midwife of Customer Development,' having critiqued early drafts of The Four Steps to the Epiphany; he and Steve have been friends and colleagues ever since. Entrepreneurial from his teens, Bob received his last W-2 almost 40 years ago, when he quit his editor's job at New York's WINS Radio to launch his first successful startup. When he's not running K&S Ranch Consulting with Steve, Dorf teaches 'Introduction to Venturing,' on Customer Development and getting startups right, as an Adjunct Professor at Columbia Business School.

  Shari Dornquast

  Julie Doucet
  Julie Doucet je kanadska striparka in prejemnica nagrade Harvey za najboljšega novega avtorja/avtorico. Njena stripovska pot se je začela po končani akademiji s samostojnim ustvarjanjem kontroverznega fotokopiranega zina Dirty Plotte, širšo stripovsko sceno pa je nase opozorila s stripi v Crumbovi reviji Weirdo. Julie Doucet velja za najbolj vplivno avtorico sodobnega stripa.

  dr. Charles H. Elliot in dr. Laura L. Smith
  Avtorja knjige Depresija za telebane, dr. Charles H. Elliot in dr. Laura L. Smith, sta tokrat svoje znanje in izkušnje posvetila tistim, ki jih muči ena ali več oblik anksioznih motenj, tako pogostih duševnih motenj v svetu in pri nas. Vsako od anksioznih motenj podrobno predstavita in pojasnita morebitne vzroke za njihov pojav - a brez skrbi, niste sami krivi, če se spopadate s katero od anksioznih motenj.

  Herbert Dreiseitl

  Matija Drobnič

Kontakt