Pregled avtorjev (priimek na 'C')

  Marty Cagan
  MARTY CAGAN je v širokem krogu poznavalcev priznan vodilni strokovnjak za produktno vodenje. Je ustanovitelj svetovalno-izobraževalnega podjetja »Silicon Valley Product Group “ (SVPG). Za nekatera najuspešnejša podjetja na svetu, vključno z Hewlett-Packard, eBay in v preteklosti Netscape, je Marty delal v izvršnih vlogah na področju razvoja novih izdelkov.

  Mark L. Chambers
  Mark L. Chambers že več kot petnajst let piše računalniške knjige, je tehnični pisec in svetovalec. Med njegovimi številnimi knjigami so Hewlett-Packard Official Recordable CD Handbook, Recordable CD Bible, Computer Gamer's Bible in Building a PC For Dummies.

  Noam Chomsky
  NOAM CHOMSKY je svetovno ugleden politični aktivist, pisec in profesor jezikoslovja. Rodil se je 7. decembra 1928 v Philadelphiji v zvezni državi Pennsylvanija (ZDA). Po doktoratu iz lingvistike je leta 1955 pričel z delom na Massachusetts Institute of Technology (MIT), kjer je še danes zaposlen na oddelku za lingvistiko in filozofijo. Leta 1967 je izdal esej Odgovornost intelektualcev in postal eden vodilnih nasprotnikov vietnamske vojne. Odtlej je poznanost širom sveta dosegel z vztrajnim političnim aktivizmom, ki ga je zaznamovala lucidna kritika zunanje politike ZDA, analiza delovanja množičih medijev, analiza mednarodnih odnosov, zagovarjanje človekovih pravic itn. Objavil je več kot 80 knjig in prek tisoč razprav s področja lingvistike, filozofije, politike, kognitivnih znanosti in psihologije. Glede na obsežnost njegovega opusa so dosedanji prevodi njegovih del v slovenščino tako rekoč zanemarljivi. Do danes (marec 2005) je izšlo nekaj intervjujev, štirje članki in le dve monografiji: Znanje jezika: o naravi, izviru in rabi jezika (Mladinska knjiga, Ljubljana 1989) in Somrak demokracije (Studia humanitatis, Ljubljana 1997 in 2003), ki prinaša prevode os­mih besedil nastalih v letih med 1969 in 1996. Ob njegovem obisku v Ljubljani konec marca 2005 pri založbi Sanje izideta 911: Enajsti september ter Profit pred ljudmi. Prizadevanja profesorja Chomskega za ve demokracije zelo cenijo mirovna gibanja in gibanja za družbeno pravičnost z vsega sveta.
  Več o njegovem liku in delu si med drugim lahko preberete na njegovi uradni spletni strani: http://www.chomsky.info

  doc. dr. Mojca Ciglarič
  Docentka Mojca Ciglarič je vodja laboratorija za računalniške komunikacije na Ljubljanski fakulteti za računalništvo in informatiko. Vodi predavanja na univerzitetnem in visokem strokovnem študiju računalništva in informatike. Na raziskovalnem področju se ukvarja za računalniškimi komunikacijami, varnostjo, porazdeljenimi sistemi in oblačnimi arhitekturami.

  Daniel Clowes

  Simon Collin

  Brant Cooper

  Brian Cooper

  Joyce Cox
  Joyce ima 25 let izkušenj z razvijanjem gradiva za usposabljanje ljudi, ki jim tehnična področja niso blizu, poleg tega pa je napisala več kot dvanajst knjig o tehnologijah Office in Windows. Je podpredsednica podjetja Online Training Solutions, Inc. (OTSI), bila pa je tudi predsednica in glavna avtorica založbe Online Press, v okviru katere je ustvarila zbirko računalniških priročnikov za začetnike in poznavalce Quick Course (Hitro in jasno). Bila je glavna urednica založbe Microsoft Press in urednica založb Sybex ter University of California. Joyce in njen mož Ted živita v središču mesta Washington, imenovanem Bellevue, zelo pogosto pa pobegneta v svojo majhno in od sveta odrezano kočo ob vznožju gorovja Cascade.

  Sharon Crawford
  Sharon Crawford je avtorica več računalniških knjig, sodeluje z Microsoftom in je strokovna svetovalka CompuServove konference o delu na domu.

  Adobe Creative Team
  Ustvarjalno ekipo Adobe sestavljajo oblikovalci, pisci in uredniki, ki imajo široko, praktično znanje in izkušnje z izdelki Adobe. Pri pripravi ustvarjalnih projektov, ki pomenijo izziv in so privlačni, tesno sodelujejo z razvojnimi ekipami za izdelke in z ekipo za učne komunikacije podjetja Adobe in s tem pomagajo novim in izkušenim uporabnikom pri hitrem učenju o programski opremi Adobe.

  Robert X. Cringely
  Robert X. Cringely je najvplivnejši pisec opravljivih rubrik v zvezi z računalništvom. Njegove Zapiske s terena, stolpec v časopisu InfoWorld, vsak teden bere več kot petsto tisoč ljudi, ki se z računalniki ukvarjajo poklicno. Seveda pa mora svoje pravo ime skrivati, da lahko pride do delavnic, kjer se kuje moč jutrišnjega dne.

  V svoji karieri je bil tudi že profesor na stanfordski univerzi in dopisnik tujih časopisov. Napisal je še nekaj knjig in jih prav tako objavil pod drugimi imeni. Živi v Palo Altu v Kaliforniji.

  Jonathan Crossland

  Sun Cu

  Srdjan Cvjetović
  Srdjan Cvjetović je magister kemije, vendar ga je poleg raziskovalnih in pedagoških vod zaneslo tudi v računalniške. Je urednik obeh prilog revije Monitor in redno objavlja v publikacijah založbe Infomediji. Predvsem s stališča novih storitev in zagotavljanja kakovosti ga zanimajo mobilne komunikacije in nove oblike e-poslovanja.

Kontakt