Pregled avtorjev (priimek na 'A')

  Christoph Adam

  Creative team Adobe

  David Allen
  David Allen, predsednik David Allen Company, velja za enega najbolj vplivnih sodobnih svetovnih mislecev s področja produktivnosti. Kot glavni govorec in kot moderator dogodkov je sodeloval s številnimi organizacijami, med katerimi najdemo tudi New York Life, World Bank, Ford Foundation, L. L. Bean in U. S. Navy. S svetovalnimi deli in v vlogi osebnega coach-a izvršnih menedžerjev velikih korporacij si je nabral za več kot 35 let izkušenj. V globalnem okviru je zelo iskan predavatelj in voditelj različnih delavnic, ki so namenjene posameznikom in podjetjem. Članke je objavljal v Fast Company, Fortune, The Los Angeles Times, The New York Times, The Wall street Journal in v mnogih drugih publikacijah.

  Paul Andersen

  Max Andersson
  Švedski avtor stripov in filmski ustvarjalec Max Andersson je avtor alternativnih klasik PIXY in DEATH AND CANDY ter nekaj kratkih filmov, med drugim nagrajenega One Hundred Years. Skupaj s stanovskim kolegom Larsom Sjunnessonom je ustvaril kulten stripovski album Bosnian Flat Dog ter celovečerni film Tito on Ice.

  Thomas Antoni

  Nathacha Appanah
  Novinarka in pisateljica Nathacha Appanah-Mouriquand, rojena leta 1973, se je z literaturo – poezijo in kratko prozo – uspešno ukvarjala že kot najstnica; od leta 1999 živi v Franciji, kjer ji je že prvi roman prinesel kar dve literarni nagradi. Ta prvenec, Pečine zlatega prahu (izšel je leta 2003), raziskuje eno manj znanih plati kolonialne zgodovine: usodo indijskih delavcev, avtoričinih prednikov, na otoku Mavriciju v devetnajstem stoletju. Leta 2004 je izšel roman Blue Bay Palace, ki je postavljen na sodobni Mavricij. Ponuja se zanimiva primerjava z Vzdihom Anande Devi, ki je leta 2004 izšel v slovenskem prevodu pri založbi Sanje: obe pisateljici, vsaka po svoje, preobračata tisto klasično razglednico otoka Mauritiusa – Potemkinovo vas idiličnih plaž, turističnega raja. Annina poroka je njen tretji roman, s katerim je dokončno osvojila bralce in na francoskem knjižnem sejmu leta 2006 osvojila veliko nagrado občinstva.

  Andrej Auersperger Matić

  Harry Auterhoff

  Kaja Avberšek
  KAJA AVBERŠEK (1983, Slovenj Gradec) je ilustratorka, oblikovalka in avtorica stripov. Diplomirala je leta 2006 na ALUO Ljubljana – oddelek za oblikovanje. Za diplomsko delo Zapiski in zariski z Azorskih otokov je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Med leti 2005 in 2008 se je izobraževala in ustvarjala na področju lutkovnega gledališča v Lizboni.
  Od leta 2008 je članica uredniškega odbora mednarodne revije za avtorski strip Stripburger. Je avtorica knjižnih publikacij Pojoči grad, priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu! (2010) in Igrišče, mini priročnik za gradnjo izvirnih instrumentov v stripu! (2011); Stripburger / Forum Ljubljana. Svoja stripovska in ilustratorska dela redno razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah ter jih objavlja v zbornikih, revijah in časopisih doma in v tujini. Ustvarila je likovne podobe za lutkovne predstave Izgubljeni ton (2010), Pojoči grad (2011) in Gozd raja! / Luda šuma (2012). Je avtorica likovnih podob serije interaktivnih razstav izvirnih glasbenih instrumentov Evfonija (vse v sodelovanju s skladateljem in režiserjem Petrom Kusom). '

  Skupina avtorjev

Kontakt